به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفتهای که گذشت با رویدادهایی متعدد روبرو بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
بر اساس اطلاعات منابع علمی اگر سرنگ آلوده به ویروس اچ آی وی به دست کسی فرو رود احتمال ابتلای به بیماری بیش از سه دهم درصد نیست و متخصصان اذعان دارند که با یک سرنگ آلوده نمی توان افراد به تعداد انگشتان یک دست را به این بیماری آلوده کرد همچنین به گفته مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت آزمایش ها نشان می دهد که نشان می دهد شماری از اهالی روستای چنار محمودی بیش از ۷ تا ۱۰ سال است که به این بیماری مبتلا شده اند.
هشدار؛ آدامس و شکلات تاریخ مصرف گذشته در سوپرمارکتها/ روشهای تشخیص موادغذایی اصل و تقلبی
کیانوش جهانپور، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به عرضه برخی مواد غذایی مانند آدامس و شکلات تاریخ مصرف گذشته در سوپرمارکتها اظهار کرد: نکته بسیار مهمی که هم وطنان باید هنگام خرید فراوردههای سلامت محور به خصوص فراوردههای غذایی یا مکملها رژیمی و تغذیهای و محصولات آرایشی و بهداشتی در نظر بگیرند توجه به اصالت کالا و تاریخ مصرف آن است.
او ادامه داد: باگ ها و نواقص سامانه تی تک این امکان را برای برخی افراد فراهم کرده بود تا با دسترسی هایی که داشتند بتوانند تخلف های این چنینی رقم بزنند، همچنین برخی افراد در ساعات غیر اداری به سامانه دسترسی داشتند و اقداماتی از جمله صدور مجوز فراتر از حد اختیار انجام می دادند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره سرانجام محموله آمپول تستسترون به اسم پودر کاکائو و نارگیل بیان کرد: این تخلف در سال ۹۷ اتفاق افتاده است و مجوز واردات آمپول تستسترون به اسم پودر کاکائو و نارگیل برای مصارف غیرمجاز در باشگاه های بدنسازی و فروش غیرقانونی آن صادر شده بود.او ادامه داد: در جریان بررسی سامانه تی تک سازمان غذا و دارو و مجوزهای صادر شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی این تخلف را شناسایی کردیم و محموله آمپول بدنسازی مذکور به دلیل اینکه از مسیر قانونی خود وارد نشده بود، توقیف و آمپول های بدنسازی معدوم شدند.
جهانپور با اشاره به تخلف فعالیت یک خانم دکتر در ۱۹ کارخانه داروسازی یا تولید مکمل غذایی و رژیمی گفت: باگ ها و نواقص سامانه تی تک این امکان را فراهم کرده بود تا اسم یک فرد به عنوان مسئول فنی ۱۹ کارخانه در حوزه تولید دارو و مکمل های غذایی، رژیمی و ورزشی ثبت شود و سامانه در آن قدرت شناسایی اسم تکراری را نداشت.
چرا برخی بیمارستانهای خصوصی دفترچه بیمه سلامت را نمیپذیرند؟+ روش دریافت هزینه از بیمه
او ادامه داد: در حال حاضر سازمان بیمه سلامت ۷۰ درصد از هزینه بستری بیمارستانها و مراکز دولتی را تحت پوشش قرار میدهد. ۷۰ درصد خدمات ما در دانشگاهها وبیمارستانهای دولتی ارائه میشود و ۳۰ درصد از هزینههای پرداختی مربوط به بیمارستانهای غیر دولتی تامین اجتماعی نیروهای مسلح و بخش خصوصی است.
سرپرست معاونت بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: برخی از بیمارستانهای خصوصی با سازمان بیمه سلامت طرف قرارداد نیستند. در حال حاضر در استان تهران ۵۳ بیمارستان دانشگاهی و ۵۰ بیمارستان غیر دولتی دانشگاهی نیروهای مسلح و خصوصی و مراکز جراحی محدود با سازمان بیمه سلامت قرارداد دارند و این مراکز، بیمه شدگان کارمندی سایر اقشار و حتی خویش فرمای ایرانیان بیمه سلامت را میپذیرند اما بیمارستانهای غیر طرف قرارداد ما هیچ کدام از صندوقهای بیمه سلامت را قبول ندارند.
استقرار ۴ بیمارستان برای مقابله با حوادث بیوتروریسم در مرزها
کولیوند، رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین در مراسم بدرقه کاروان بهداشت و درمان اربعین حسینی که در جوار حرم مطهر حضرت امام برگزار شد، اظهار کرد: از سال گذشته که اربعین پایان یافت، جلسانی برگزار کردیم و نقاط ضعف و قوت را احصا کردیم و دستگاههای همکار در جلسات ما حضور داشتند.
او ادامه داد: ما از مرزهای شرقی کار را شروع کردیم و در تمام محورهای مواصلاتی خدمات فوریتهای به فواصل معین به زائران داده میشود و مسیرها را پوشش میدهیم.
کولیوند با اشاره به عبور زائران کشورهای همسایه از ایران اظهار کرد: میزبان مهمانانی از کشورهای هماسیه هستیم و خدمات فوریتهای پزشکی به ایران زائران ارائه میشود.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین بیان کرد: ۱۷ هزار نیروی فوریتهای پزشکی اموزش دیده در ایام راهپیمایی ایران در خاک ایران و عراق به مردم خدمت رسانی میکنند، همچنین کارشناسان بهداشت و نیروهای مدیریت بیماریها بر رعایت بهداشت در موکب ها، طبخ غذا و توزیع آب و موادغدایی نظارت میکنند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم بدرقه کاروان بهداشت ودرمان اربعین حسینی با اشاره به امکانات لجستیکی کاروان بهداشت و درمان اربعین اظهار کرد: یک هزار و ۱۰۰ آمبولانس، ۱۷ هزار نیروی اورژانس و ۴ بیمارستان مجهز بر مرزها خدمات بهداشتی درمانی به زائران حسینی ارائه میکند.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به خبر یوروز نیوز درباره رتبه نهم ایران در جهان در میزان مصرف الکل گفت: شیوع مصرف الکل در ایران یا میزان الکل مصرفی نسبت به کشورهای دیگر بسیار پایین بوده و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی رتبه ایران در بین ۱۸۹ کشور ۱۷۳ است.
او با اشاره به سرانه مصرف الکل در ایران تصریح کرد: بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سرانه مصرف الکل یا همان مقدار مصرف به ازای هر نفر (جمعیت کل یا مصرف کنندگان) رتبه ایران در بین کشورهای جهان بسیار پایین و در دنیا ۱۷۱ است.
حریرچی با بیان اینکه میزان شیوع یا درصد وابستگی به الکل و مصرف مخاطره آمیز در این حوزه از شاخصهای مهمی است که مطرح میشود، گفت: ایران در میزان شیوع یا درصد وابستگی به الکل و مصرف مخاطره آمیز آن در بین کشورهای جهان رتبه بسیار پایینی دارد و از بین ۱۸۹ کشور دنیا رتبه ۱۸۰ دنیا را داریم.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه مصرف الکل، عددی به عنوان سرانه مصرف الکل در افراد وابسته شدید به الکل و مصرف کننده مخاطره آمیز مطرح میشود که سازمان بهداشت جهانی در این زمینه رتبهای اعلام نکرده است.
حریرچی گفت: البته در این حوزه باید به دو موضوع مهم توجه کرد، یکی اینکه میزان شیوع مصرف الکل در سالهای اخیر در کشور افزایش یافته و دیگر اینکه میزان شیوع مصرف مواد مخدر در کشور بالا است.
شرایط تحت پوشش بیمه قرار گرفتن نوزادان/ از هزینه دارو بدون دفترچه تا اقدامات لازم برای بیمه شدن
داوود حاج قاسمعلی مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت درباره شرایط تحت پوشش بیمه قرار گرفتن نوزادان بیان کرد: براساس اصول پزشکی فرد تازه متولد شده تا ۲۸ روزگی نوزاد تلقی میشود. از آنجایی که بعد از تولد برای نوزاد شناسنامه و کد ملی تهیه و تعریف نشده است، نمیتوان به سرعت دفترچه بیمه نوزاد را صادر کرد به همین دلیل سازمان بیمه سلامت ایران تمهیداتی برای این گروه در نظر گرفته است که از دفترچه مادر برای پوشش بیمه ای نوزاد تا ۲۸ روزگی استفاده شود.
مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ادامه داد: پدر و مادر به محض دریافت شناسنامه مکلف هستند که برای فرزند خود دفترچه مستقل تهیه کنند.
انتهای پیام/