خرازی گفت: تولید مغز مینیاتوری یک آزمایشگاه برای محققان کشور است تا بتوانند تاثیر اختلالات را در مغز بررسی کنند.

ساخت مغز منیاتوری برای بررسی تحولات و اختلالات مغزبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید کمال خرازی مشاور عالی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری صبح امروز در مراسم دومین سمپوزیوم مبانی عصبی شناختی در اختلالات رشدی که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر و در دوران زندگی مدرن اختاالات عصبی روبه افزایش است و باید عوامل مقابله با آن را ریشه یابی کرد.
 
او افزود: در گذشته تصور می‌کردند این اختلالات ناشی از ارواح خببثه است که با رشد علم مشخص شد که ریشه این اختلالات مسائل ژنتیکی است، در این میان سبک زندگی تاثیر زیادی در اختلالات عصبی دارد.
 
خرازی ادامه داد: با پیشرفت علم پزشکی راه‌های معالجه اختلالات تشخیص داده شده است و با اصلاح ژن‌ها در دوران کودکی می‌توان از اختلالات عصبی دور بمانیم.
 
او افزود: نوارمغزی در شناسایی اختلالات کمک زیادی می‌کنند و اجرای شاخص‌های تشخیصی روبه توسعه است. به طور کلی تشخیص اختلالات بسیار موضوع مهمی است و امروزه پروژه اردک در امریکا پیگیری می‌شود که هدف ان تشخیص درست اختلالات عصبی است.
بیشتر بخوانید: شیوع بالای اختلالات بیش‌فعالی و نقص توجه در کودکان
او بیان کرد: امروزه فناوری‌های نوین و تحریک مغز کمک به درمان اختلالات عصبی آمده است؛ حمایت زیادی از علوم شناختی شده است تا در معالجه اختالالات عصبی از فناوری‌های نوین استفاده شود.
 
خرازی افزود: سامانه‌ای در حال طراحی است تا انواع روش‌های تشخیصی در این سامانه به ثبت برسد.
 
او بیان کرد: اقدامات خوبی در زمینه تولید مغز مینیاتوری شده است و این یک آزمایشگاه برای محققان است تا تاثیر اختلالات را در مغز بررسی کنند. مغز مینیاتوری در موسسه رویان انجام گرفته است و در این زمینه همکاری‌های علمی بین ایران و فرانسه در حال انجام است.
 
در حال حاضر کلینیک‌های مغز شناخت ایجاد شده است تا با بررسی روش‌های معالجاتی به درمان اختلالات عصبی کمک شود و این پروژه مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی ایران و موسسه آموزش عالی علوم شناختی انجام می‌شود.

انتهای پیام/

تولید مغز مینیاتوری در کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار