به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دردهای مفصلی چه ویژگیهایی دارند؟ درد، تورم، حساسیت و قرمزی در ناحیه مفصل احساس میشود. اگر مفصل آسیب والتهاب داشته باشد، حرکات آن محدود میشود. مثلا اگر درد در اطراف آرنج باشد، حرکات مفصل آرنج دردناک باشد یا حرکات محدود شود، نشان دهنده این است که خود مفصل درگیر است.
وقتی مفصل درگیر میشود باید بدانیم آیا درگیری التهابی یا مکانیکی است. درگیری مکانیکی بر اثر ضربه یا فشار کار عاملی است که به مرور یا ناگهانی باعث آسیب و فشار به خود مفصل شده است. درگیری التهابی به علتی مثل روماتیسم مفصلی یا بیماری لوپوس میشود. التهاب مفصل را تخریب میکند.
درگیریهای مکانیکی با فعالیت افزایش مییابد وتشدید میشود. اما در بیماری التهابی فعالیت باعث کاهش درد میشود. علل مکانیکی فرد را صبح درگیر نمیکنند. اما اگر بیماری التهابی- روماتیسمی وجود داشته باشد، فرد هنگام صبح در آن ناحیه خشکی احساس میکند.
موقع راه رفتن گاهی زانوها تق تق میکند. علت چیست؟
صدای مفصل به خودی خود هیچ ارزش بالینی ندارد. درد، تورم و قرمزی اهمیت دارد. عبور هوا ازبین غضروفهای مفصل باعث ایجاد صدا میشود. حتی میتواند نتیجه ساییدگی استخوانها باشد که در این صورت، صدا همراه با درد است. صدا به تنهایی هیچ اهمیتی ندارد.
علت ساییدگی غضروف مفصل ران چیست؟
ساییدگی غضروف مفصل ران، یعنی آرتروز اتفاق افتاده است. آرتروز میتواند اولیه یا ثانویه باشد. نوع اولیه به خاطر کار زیاد، ضربه، نوع فعالیت و ورزش خاص است. گاهی نیز بیمار روماتیسم مفصل دارد که مفصل ران را درگیر کرده است یا التهاب غضروف مفصل را از بین میبرد یا بیمار اختلال انعقادی داشته، خونریزی اتفاق افتاده و ساییدگی ایجاد میشود.
آیا تغذیه صحیح در پیشگیری از دردهای مفصلی نقش دارد؟
تغذیه تاثیر مثبت یا منفی روی بیماریهای روماتیسمی ندارد. برای اینکه استخوان و مفاصل سالمی داشته باشیم، باید میزان مصرف کلسیم روزانه را به هزار میلیگرم و برای خانمها بعد از یائسگی به ۱۵۰۰ میلیگرم برسانیم. یک لیوان شیر، یک قالب پنیر، دو لیوان دوغ و یک پیاله ماست هر کدام ۵۰۰ میلی گرم کلسیم دارد. ولی مواد خوراکی تاثیری در دردهای مفصلی ندارد.
منبع: جام جم
انتهای پیام/