در ادامه این مطلب آمده است: شاید ابتدا به نظر برسد جنگندههای ایرانی توانایی مقابله با پیشرفتهترین جتهای دنیا را نداشته باشند. اما تاریخ و آزمایشهای اخیر نشان داده است که چگونه خلبانان زبده ایرانی میتوانند با هواپیماهای قدیمی خود جنگندههای جدید آمریکایی را شکست دهند.
یکی از این دلایل آن است که جنگندههای اف-۳۵، علیرغم جدید بودن، الزاما در مانور هوایی قابلیت درخشانی ندارند. در سال ۲۰۱۵، خلبانی که با اف-۳۵ پرواز میکرد یک گزارش رسمی منتشر کرد که در آن ضعفهای این پرنده مخفیکار در مقابله با جنگندههای اف-۱۶ افشا شده بود. در خلاصه گزارش این خلبان آمده از مهمترین موارد آن بود که «اف-۳۵ ضعف انرژی آشکاری داشت ... سرعت تغییر جهت ناکافی بود و اتلاف انرژی نسبت به دشمن در طول زمان افزایش مییافت». در ادامه ضعفهای اف-۳۵ بیان شده است که «کیفیتهای پرواز در منطقه ترکیبی (زاویه حمله ۲۰ تا ۲۶ درجه) طبیعی و مطلوب نبود. دلیل قانعکنندهای برای خلبان اف- ۳۵ وجود ندارد که وارد درگیری پایدار و نزدیک با خلبان دشمن در این منطقه شود».
در این مطلب نوشته شده است: افشاگریهای این خلبان در خصوص اف-۳۵ نظریات بسیاری از افراد را که از مدتها پیش مطرح بود، تایید میکند. در حالی که ویژگیهای رادارگریزی و سنسورهای فوق پیشرفته اف-۳۵ ممکن است به آن این امکان را بدهد که در شلیک موشکهای دوربرد گزینه مطلوبی باشد، اما در نبرد نزدیک اصلا برتری ندارد. اگر یک خلبان ایرانی بتواند از درگیری دور با اف-۳۵ بگریزد و در نبرد نزدیک با آن درگیر شود، ممکن است حتی به مانند یک جنگنده مخفیکار عمل کند. قابل توجه است که نیروی هوایی ایران تعداد زیادی از جنگندههایی را دارا میباشد که دارای چنین برتری هستند.
نویسنده در ادامه مطلب خود نوشت: جنگندههای اف-۵ که ایران تعداد زیادی از آنها را در اختیار دارد با مقدار کمی اصلاحات، به یک جنگنده تهدیدآمیز با قدرت بالا تبدیل میشود. ارتقاهای جدید شامل رادار (اسکن الکترونیک)، تجهیزات هشدار راداری، چَف و فِلِر، پادهای مختلکننده، سیستم هدفگیری روی کلاه خلبان و هدایت لیزری موشک است. کمی اصلاحات اف-۵ را میتواند به تهدیدی جدی برای سوپر هورنتها و اف-۳۵ها تبدیل کند و ایران به شدت در حال به روز رسانی ناوگان اف-۵ خود است. هنوز هم جنگنده اف-۵ علیرغم قدیمی بودن آن میتواند از چابکی لازم برای برتری داشتن نسبت به اف-۳۵ برخوردار باشد.
انتهای پیام/