سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرداخت وثیقه ۱۵ میلیون تومان برای خروج دانش‌آموزان المپیادی/ کاهش تعداد مدارس سمپاد طی دهه اخیر

رئیس مرکز ملی پرورش ملی استعداد‌های درخشان گفت: امسال برای خروج دانش‌آموزان المپیادی پسر از کشور به ازای هر نفر باید وثیقه ۱۵ میلیون تومانی پرداخت می‌کردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش ملی استعداد‌های درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره چالش‌های نخبه‌پروری در کشور اظهار کرد: برای اعزام پسران به المپیاد باید به دلیل مسائل مربوط به سربازی وثیقه پرداخت می‌شد که به اجبار این کار را انجام دادیم چرا که تفاهم‌نامه‌ای با نظام وظیفه درباره تسهیل کار نداشتیم، بنابراین امسال در المپیاد فیزیک از ۲۳ نفر ۲۲ نفر پسر بودند که وثیقه ۱۵ میلیون تومان برای آن‌ها پرداخت شد.

رئیس مرکز ملی پرورش ملی استعداد‌های درخشان با اشاره به اینکه سمپاد اکنون یک مرکز است و استقلال لازم را برای گذاشتن وثیقه ندارد بنابراین نتوانست خود وثیقه‌ای برای دانش‌آموزان قرار دهد گفت: با تنزل درجه سمپاد از سازمان به مرکز بسیاری از اختیارات کاهش یافته است.

مهاجرانی درباره مشکلات و چالش‌های مربوط به نخبه‌پروری و جایگاه سمپاد اظهار کرد: از سال ۸۹ دو مرکز سمپاد و باشگاه دانش‌پژوهان جوان با هم ادغام شد که ورودی بسیاری داشت. همین موضوع باعث تضعیف نخبه‌پروری شد البته اکنون سعی کردیم تعداد مدارس سمپاد کاهش پیدا کند در نتیجه از ۱۵۶ هزار جمعیت دانش‌آموزی اکنون به ۱۱۴ هزار نفر رسیدیم.


بیشتر بخوانید: طرح شهاب برای شناسایی استعداد ذاتی افراد/ توسعه کشور با تمرکز بر حوزه‌های علمی میسر نیست


او از تلاش برای اهدای سمپاد و باشگاه دانش پژوهان جوان خبر داد و اظهار کرد: اکنون برای اردو‌ها از باشگاه استفاده می‌کنیم، اما دانش‌آموزان تهرانی شرایط بهتری نسبت به دانش‌آموزان شهرستانی دارند چرا که بعد از اتمام اردو بعد از ظهر‌ می‌توانند در کلاس‌های دیگری شرکت کنند و از اردو بیرون بروند.

** اجرای طرح شهاب زمان‌بر است

رئیس مرکز ملی پرورش ملی استعداد‌های درخشان درباره اجرای طرح شهاب و شناسایی استعداد دانش‌آموزان گفت: اجرای این طرح کاری زمان‌بر است بنابراین برای موفقیت آن نباید عجله کرد چرا که با کمک این طرح قصد داریم نیم رخ استعدادی از توانمندی دانش‌آموزان ارائه دهیم.

مهاجرانی با اشاره به موضوع آزمون ورودی سمپاد بیان کرد: سال گذشته این آزمون توسط افراد غیر متخصص انجام شد، اما امسال این موضوع وجود نداشت همچنین باید آزمون‌های ورودی سنجش را به گونه‌ای ترتیب دهیم که ۱۰ درصد افراد معرفی شده امکان شرکت در آزمون ورودی را داشته باشند.

او درباره ادغام یا تفکیک استعداد‌های برتر هم اظهار کرد: تفکیک حداقلی به رسمیت شناخته شده است و بر این اساس همواره ۲ درصد جمعیت به عنوان نخبه و تیزهوش مطرح هستند که برای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم علاوه بر آن خانه علوم پایه ترتیب دادیم تا برای دیگر دانش‌آموزان هم شرایط آموزشی فراهم کنیم.

** طرح شهاب ناموفق است

در ادامه الهام یاوری مدیر کل نظارت و ارزیابی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه طرح شهاب طرحی ناموفق است بیان کرد: در این طرح تناقضات مفهومی وجود دارد چرا که باید به گونه‌ای عمل کرد تا دانش‌آموز با استعداد‌های مختلف در کنار دیگر به شناسایی و بروز استعداد خود بپردازد.

مدیر کل نظارت و ارزیابی بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: نخبه فردی با ظرفیت‌های اکتسابی بالا است که به حل مسائل کشور کمک می‌کند، اما کارگزاران در سطوح پایین‌تر این موضوع را نپذیرفتند.

یاوری با اشاره به اینکه المپیاد یک صنعت است تصریح کرد: هر فعالیتی که ارزش افزوده داشته باشد اطراف آن صنعتی شکل می‌گیرد و اصل این کار بد نیست، اما باید حاکمیت عدالت را برقرار کند تا صرفا افراد توانمند امکان برخورداری از امکانات برای ورود به المپیاد را نداشته باشند.

** توانمندی‌های کشور در گرو نخبگان است

در ادامه محمد اعتمادی رئیس پیشین مرکز ملی پرورش استعداد‌های درخشان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت نخبه پروری گفت: در همه حوزه‌ها و عرصه‌ها نیازمند پیشتازی افراد توانمند هستیم و به کمک افراد نخبه می‌توانیم این مسیر را گسترش دهیم.

او ادامه داد: وقتی جامعه به نخبه پروری اعتقاد داشته باشد برای آن منابعی تأمین می‌کند، اما وقتی آموزش پرورش نخبه را بیرون کرده و به سمت مدارس غیر دولتی می‌بریم شرایط متفاوت می‌شود.

اعتمادی بیان کرد: اقتصاد آموزش و پرورش در کشورمان و دیگر کشور‌ها متفاوت است بنابراین دانش‌آموزان شرایط متفاوتی را نسبت به دانش‌آموزان کشور‌های دیگر دارند که در فرایند بروز استعداد‌ها هم دچار مشکلاتی هستیم.

انتهای پیام /

بسیاری از اختیارات سمپاد کاهش یافته است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.