سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز خشکسالی کشور خبر داد:

آغاز عمده بارش‌های سال زراعی جدید از آبان / پاییز نرمالی را پیش‌رو خواهیم داشت

وظیفه گفت: طبق روال همه‌ساله، عمده بارش‌های سال زراعی جدید از آبان آغاز می‌شود و بارش‌های مهر چندان چشمگیر نیست.

احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی کشور در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بارش در سال زراعی جدید، اظهار کرد: با گذر از سال زراعی گذشته، بارندگی‌ها از ابتدای مهر همزمان با آغاز سال زراعی جدید تنها محدود به مناطق شمال و شمال‌غرب کشور اعم از استان‌های گلستان، مازندران، گیلان و آذربایجان‌شرقی بوده و بارش در مناطق شمال‌شرق کشور بسیار ضعیف بوده‌است به‌طوری‌که نمی‌توان آمار دقیقی از میزان بارش‌ها ارائه داد.

او افزود: طبق روال همه‌ساله عمده بارش‌های سال زراعی جدید از آبان آغاز می‌شود ازاین‌رو تا زمانی که به فصل عمده بارندگی‌ها نرسیم، نمی‌توانیم آمار مقایسه‌ای با سال گذشته داشته‌باشیم.

رئیس مرکز خشکسالی کشور ادامه داد: براساس بولتن‌های هواشناسی، پیش‌بینی می‌شود که میزان بارش در فصل پاییز عمدتا نرمال و گرایش به ترسالی باشد، اما هرچقدر به فصل زمستان نزدیک می‌شویم، طبق برآورد‌های اقلیمی و مدل‌های عددی، بارش‌ها نرمال و کمتر از نرمال و به‌عبارت دیگر گرایش به خشکسالی را خواهند داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه میزان بارش‌های ماه مهر چندان چشمگیر نیست، بیان کرد: این در حالیست که در ماه‌های آبان و آذر بارش‌های نرمال و فراتر از نرمال را در اغلب مناطق کشور تجربه خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: رگبار باران همراه با رعد و برق در ۴ استان کشور / آسمان تهران صاف است




وظیفه با اشاره به اینکه متوسط دما نسبت به میانگین گذشته یک درجه بالاتر رفته‌است، افزود: بولتن‌های هواشناسی نشان می‌دهد میزان دما در فصل پاییز، یک تا یک و نیم درجه بیش از متوسط بلندمدت خواهد بود چراکه دمای جو زمین نسبت به ۳۰ سال گذشته یک درجه افزایش یافته و کشور ما از این قاعده مستثنی نیست ضمن آنکه در مناطق مرکزی و جنوبی کشور به‌طور متوسط دما نسبت به بلندمدت دو تا دو و نیم درجه در فصل پاییز و زمستان افزایش خواهد یافت.

او درباره اینکه خروج از خشکسالی و ورود به دوره ترسالی برای سال زراعی جدید به هیچ عنوان کارشناسی نیست، گفت: براساس مدل‌های مختلف اقلیمی، پاییز نرمالی را خواهیم داشت، اما این امر بدان معنا نیست که وارد دوره ترسالی می‌شویم چراکه برای فصل زمستان عمده بارش‌ها گرایش به کمتر از نرمال خواهند داشت هرچند در بهترین حالت این پیش‌بینی‌ها ۶۰ تا ۷۰ درصد واقعیت دارند، اما نقشه‌های فعلی بارش‌های کمتر از نرمالی را و عمدتا گرایش به خشک‌سالی را برای فصل زمستان پیش‌بینی کرده‌است.

رئیس مرکز خشکسالی کشور ادامه داد: در سال زراعی گذشته بعد از ۱۰ تا ۱۱ سال خشکسالی شرایط اقلیمی بسیار مناسب بود، اما یک سال بارندگی بیش از نرمال بیانگر خروج از خشکسالی نیست و برای جبران کمبود منابع آبی، در سال‌های اخیر نیازمند ۱۰ تا ۱۲ سال بارش‌های مستمر، نرمال و بیش از نرمال خواهیم بود.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت آب‌های سطحی، بیان کرد: باتوجه به بارش‌های نرمال و بیش از نرمال برای فصل پاییز، مشکلی از نظر آب‌های سطحی نداریم، اما به‌طورکلی در ابتدای پاییز دبی رودخانه‌ها به کمترین میزان خود می‌رسد که به مرور با آغاز بارش‌ها، سطح آن بالا می‌رود.

وظیفه در پایان، تصریح کرد: بر اساس مدل‌های عددی و کمبود بارش در فصل زمستان، بیانگر کاهش برف و کمبود ذخایر برفی است که امیدواریم هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، مدل‌های عددی تغییر کنند به‌طوری‌که در فصل زمستان هم بارش‌ها به سمت نرمال و بیش از نرمال گرایش پیدا کنند.

انتهای پیام/



دمای جو زمین نسبت به ۳۰ سال گذشته یک درجه افزایش یافته‌است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.