سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان شد؛

حذف بیش از یک میلیون استعلام برای صدور مجوز کسب و کار / صرفه جویی در زمان، اصلی ترین عامل بهبود فضای کار است

فیروزی از تلاش مسئولان کشوری برای کاهش زمان صدور مجوزهای لازم دستگاهی، بعد از گلایه مقام معظم رهبری از مراحل هفتادخان رستم در دریافت مجوز از دستگاه ها خبر داد.

علی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح آخرین جزئیات آمار ثبتی در سامانه سام" پیشخوان مجوزهای کشور" اظهار کرد:  طبق آخرین اطلاعات، بیش از ۲۳۹ هزار و ۸۴۵ درخواست ثبت مجوز در این سامانه به ثبت رسیده است که از این تعداد رقم ۹۷ هزار ۸۸۳ مجوز تایید و صادر شده اند و مابقی در مرحله تبادل استعلامات قرار دارند. این سایت به صورت شفاف تمام اطلاعات ثبت مجوز و آمار‌های مجوز‌های صادره و استعلامات را روزانه بروزرسانی و منتشر می‌کند.

او ادامه داد: تا کنون بیش از یک میلیون استعلام از سیستم ادارات کشوری حذف شده است، این استعلام‌ها در قدیم به صورت کتبی از مردم درخواست و برای هر اداره جداگانه تهیه و ارائه می‌شد. خوشبختانه سامانه سام این زمینه را برای دستگاه‌ها فراهم کرده است تا اطلاعات هویتی افراد را به صورت الکترونیکی دریافت کنند.

فیروزی بیان کرد: طبق قراری که با اتاق اصناف کشور گذاشته شد، مقرر شد تا سامانه سام تمام استعلامات فردی و هویتی افراد و همچنین استعلام‌های مورد نیاز برای صدور مجوز کسب و کار را در اختیار این اصناف قرار دهد. اما طبق بررسی‌های میدانی تاکنون اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.

او افزود: پیش بینی شده است اگر اتاق اصناف کشور تا جلسه بعدی هیئت مقررات زدایی و رفع موانع تولید، اقدام به استعلام گیری از سامانه نکند، خود هیئت مقررات زدایی اقدام به ابلاغ رسمی به صنوف کرده و استعلامات هویتی را منوط به ارتباط با سامانه سام اعلام کند.

حذف استعلام کاغذی گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار تشریح کرد: موضوع مهمی که به آن پرداخته ایم موضوع گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم است. طبق این قانون برای راه اندازی هر کسب و کار فرد باید به سازمان امور مالیاتی مربوط مراجعه کرده و گواهی عدم بدهی یا ترتیب پرداخت بدهی صادر کند.

او افزود: برای دریافت این گواهی میانگین حضور فرد و معطلی برای اخذ آن ۲۰ تا ۴۰ روز برآورد شده بود. خوشبختانه با راه اندازی سیستم استعلام غیرحضوری و الکترونیکی سام، دیگر کارآفرین برای دریافت این گواهی احتیاج به حضور فیزیکی نداشته و بعضا اصلا از این استعلام مطلع هم نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: راهکارهای بهبود رتبه سهولت در کسب و کار ایران/ آیا سطح تولیدات ملی اُفت داشته است؟


فیروزی در پاسخ به این سوال که حال با الکترونیکی شدن این روند، زمان تهیه این استعلام تا چه حد کاسته شده است؟ گفت: میانگین زمانی ارسال این اطلاعات به سامانه امور مالیاتی کشور بین ۳ تا ۴ روز است در طول روز بیش از ۲ هزار استعلام این چنین دریافت می‌کنیم. با حساب سر انگشتی، در می‌یابیم که با الکترونیکی شدن این نوع استعلام، ۶ هزار ساعت وقت صرفه جویی شده است.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار بیان کرد: علاوه بر این که در کاهش میزان هزینه‌های حمل و نقل، کاهش زمان صرف شده برای اخذ استعلام‌ها موفق بوده ایم در امری با نام "فساد" و "خطای انسانی" نیز تا حدودی خداحافظی کرده ایم. با الکترونیکی شدن ثبت و استعلامات مجوزها، شفافیت افزایش یافته  و  اعمال سلیقه فردی در صدور مجوز‌های از بین خواهد رفت، افزایش تعداد استعلام‌ها در این سامانه منجر به افزایش بهره وری و همچنین کارایی بهتری در سامانه سام می‌شود.

روایت گلایه آمیز رهبر انقلاب از هفتادخان رستم اخذ مجوز توسط مردم!/وزارت جهاد کشاورزی پیش قدم کاهش زمان صدور مجوز دامپروری و گلخانه

فیروزی در ادامه به اهمیت زمان برای دریافت مجوز و استعلام‌های لازم اشاره کرده و گفت: در سخنرانی‌های اخیر مقام معظم رهبری درخصوص کسب و کار ایشان بار‌ها به "بهبود محیط کسب و کار" اشاره و تاکید جدی کرده اند، بویژه در دیدار اخیری که باکارگزاران نظام و دولت داشتند با گله مندی فرمودند که "مردم را اذیت نکنید چرا آن‌ها باید برای دریافت یک مجوز به جای هفت خان باید از هفتادخان رستم عبور کنند؟ " 

او ادامه داد: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری بنده به عنوان کارشناس حوزه کسب و کار و در نهایت مدیریت این حوزه، به واقع تلاش دستگاه‌ها برای کاهش میزان مراجعات حضوری و همچنین سهولت در راه اندازی نیاز‌های ارباب رجوع را شاهد هستم.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار تشریح کرد: به طور مثال وزیر جهاد کشاورزی در روز‌های گذشته دستور العملی را صادر کرد و در آن بسیاری از استعلام‌های زائد برای راه اندازی دامپروری و گلخانه حذف کرد. من نیز این بخشنامه را در توئیتر خود منتشر کردم. بعد از این بخشنامه مدت زمان کسب مجوز برای راه اندازی گلخانه به زیر ۷ روز و راه اندازی دامپروری و طیور به زیر ۲۰ روز رسیده است.

 او ادامه داد: لزوما مجوزی حذف نشده است و حاکمیت کار خود را انجام می‌دهد،   اما به فرمایش رهبری از ایجاد دردسر و آزار اذیت مردم جلوگیری کرده است. باید به سمت کاهش میزان حضور برای استعلامات و صرفه جویی در زمان حرکت کنیم.

فیروزی توضیح داد: طبق مطالعات انجام شده جهانی، حذف مجوز موضوعیتی ندارد و در نتیجه راه حل بهبود شرایط کسب مجوز، حذف تعداد آن‌ها نیست. به طور مثال در ۲ کشور برای راه اندازی کسب و کار تعدادی مجوز لازم است. در یک کشور ۱۰ مجوز و در دیگری ۱۰ هزار مجوز لازم است.  

این مقام مسئول تاکید کرد: شاید به نظر برسد که کشوری که ۱۰ مجوز نیاز دارد بهتر و آسان‌تر است، اما اینطور نیست. چرا که گفته می‌شود در کشوری که کسب و کار با ۱۰ مجوز راه اندازی می‌شود ۱۰ سال زمان نیاز است، ولی در کشوری که با ۱۰ هزار مجوز کسب و کار راه اندازی می‌شود، تنها به چند روز زمان نیاز است. حال کدام کشور دارای بهره وری و پیشرفت مناسبی همراه است؟ قطعا کشوری که زمان را غنیمت شمرده است.

او در پایان از اهداف مرکز مطالعات مبنی بر ارزشمند شمردن زمان برای عموم جامعه نام برد و گفت: روی ۳ شاخص مهم صرفه جویی در زمان، کاهش هزینه‌ها و کاهش میزان دریافت اسناد و مدارک از افراد کار و تحقیق انجام می‌دهیم. اگر بتوانیم این ۳ عامل را کاهش دهیم به عبارتی مجوز را از دایره هفت خان یا به فرموده مقام معظم رهبری هفتاد خان بودن خارج می‌کنیم. باید کمر مجوز را با اجزای آن مجوز بشکنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
مرتضی کمالی
۲۲:۵۰ ۲۱ مهر ۱۳۹۹
باسلام سازمان راهداری استعلام بلامانع اداره راه را قبول نمیکند واژ سال ۸۹ مانع تراشی میکند وچوب لایه چرخ اشتغال است. استان زنجان
فاطمه
۲۱:۱۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
برای احداث واحد صنعتی چیپس میوه همه مجوزهارو گرفتم ولی با وجود داشتن کنتور هوشمند برقی چاهمون کمیسیون امور آب استان آذربایجانشرقی گفتند لوله چاه رو بایستی از ۶ اینچ به ۵ اینچ تبدیل کنید آخه بی انصافها ۶۰ متر چاه رو به خاطر یک اینچ اختلاف لوله اش رو بایستی عوض کنیم کنتور هوشمند برقی وقتی هست چه نیازی به این کاره میگن قانون باید رعایت شه
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
باسلام من یک زمین دارم میخام توش دامداری بزنم مجوز نمیدن باید چکارکنم میگن زمینت کوچکه
امید
۱۹:۵۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام.بنده یه مغازه خشک پزی دارم چهار نفر به طور دائم ومستقیم کار میکنن.۴ساله کار میکنیم یک سالیه به دلیل افزایش قیمت ارد وکمبود ارد دیگه به ما ارد ازاد نمیدهند.نزدیک به یه ساله که استعلامات و مدارک برای صدور جواز کسب اماده است ولی صنف میگه سامانه صدور جواز بسته است.شما بگین ما چه کنیم؟؟؟؟
علیرضا
۱۶:۴۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام. مناسب است در مورد صدور سایر مجوز های فعالیت های اقتصادی مجاز و امور و کارت های بازرگانی حقیقی و حقوقی نیز از روش پنجره ی واحد که کلیه کار ها در درگاهی واحد انجام میشود، استفاده گردد.
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
والا ما که برا یه پروانه کسب رفتیم ریس صنعت و معدن ازمون رشوه گرفته تازه بعد از یک ماه هنوز هیچی به هیچی هر دفع هم به یه دلیلی گیر میده یا میگه فلان کارو بکن اگه هم نکنی که تو کارت موش میدونه دستتم که به جایی بند نیست یه بارم که تو روش واستادیم کارمون به پلمپ مغازه کشید چی بگم دلم خونه
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
ادارجات شهرستان دامغان از منابع طبیعی جهاد کشاورزی صنایع واداره برق وآب دامغان جزو سرسخت ترین ادارجات به کارافرینان کم سرمایه هستند باید دراین ادارات با دست پر رفت جهاد کشاورزی دامغان معضل بزرگیست که هرگز به جوانان اجازه کار آفرینی نمیدهد ومدام مشکل تراشی میکند
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۴:۲۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام حتما به این موضوع خواهیم پرداخت
ممنونیم از اطلاع رسانی شما
کامران
۱۳:۵۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام بنده با پول خودم در حال ساخت یک گاوداری صنعتی هستم که حدود دو سال طول کشید تا تقریبا به نود درصد رسیده الان اداره آب میگه سهمیه آبی که به شما دادیم باطل شده چون باید تو یک سال اینو می ساختید. حالا من ماندام و این همه هزینه و بدون آب.
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۳:۵۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام
پیگیر خواهیم بود حتما
در صورت تمایل شماره تماس یا ایمیل خودتان را در پاسخ به این کامنت بگدارید تا رسیدگی کنیم
ممنون
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام
عجیب است . که بعضی از
. سوالات و در خواستها را پاسخ میدهید

موجب سپاسگزاری است
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۳:۳۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام پاسخ شما هموطن عزیز رو هم می دهیم
اگر سوزه و موضوعی دارید زیر همین خبر کامنت کنید تا به آن ها رسیدگی کنیم.
ممنونیم از شما
مهدی
۱۲:۴۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
انشالله با پشت کار و با همکاری مردم به جلو حرکت میکنیم انشالله.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
چهار سال هست زمین خریدم امور اب جهت تغییر نام و صدور سایر مجوزها باوجودی که مدارک لازم ارایه داده ایم اقدامی نکرده و ماهم نتوانسته ایم تولیدی داشته باشیم تورم هم چند برابر شده مخاطب امور اب استان فارس
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۲:۴۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام
تلاش می کنیم هم دوستان مرکزی و استان فارس گزارشی در اینباره تهیه کنیم
ممنون از توجه شما
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
در این شرایط تحریم از خودتحریمی و محدود کردن خودمان دست برداریم .
وجود اینهمه موانع تولید ، خودتحریمی و گل بخودی است و قحطی و گرانی را در پی خواهد داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۴۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام
درست است اما باید با توجه به شرایط اول در صرفه جویی زمان تلاش کنیم و سپس از کاغذبازی های اداری جلوگیری کنیم.
قوانین تا حدودی نیازمند بروزرسانی هستند تا با روش های منسوخ موجب گرفتاری مردم نشود
ممنون از توجهتان
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
به شعار تولید زیاد ، بازار زیاد اندیشه کنیم.
و همچنین تولید زیاد مساوی است با گسترش مرزهای اقتصادی میهنمان در جهان.
باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۴۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
بله حتما
متشکریم از توجهتان
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
تنوع و افزایش تولید و کارخانجات در هر کشور نشانه آباد بودن و گلستان شدن آن کشور و آن دیار است .
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
هر که میخواد یه تولیدی تو این کشور راه بندازه اینقدر سد و مانع جلوش نزاریم چون تولید میاد پایین و همه ضرر میکنیم.
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
یه سوپر مارکت برای اخذ مجوز ببین چند روز کارش طول می کشه، حالا فکر کن یه تولیدی ببین چند روز، کارخانه ک حرفش هم نزن، کفش فولادی می خواهد و مرد آهنین، تو این دنیا پیشرفته به جای وصل بودن ارگان ها به هم هنوز سنتی، فراری از مالیات و... چرا نباید سازمان ها به هم متصل باشن ک کسی خواست بره برا مجوز در یک روز کل سازمان ها در جریان باشند و جواب دهند و صدور یک مجوز رو یه هفته ای کنند، این شبیه یه رویاست
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۹:۴۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام کاملا فرمایش شما صحیح است
پیگیر تک به تک این موضوعات هستیم
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
یکی نیست به این وزیر بگه دوست عزیز کاش توی افزایش حقوق کارمندات هم حاتم تایی میشدی
باشگاه خبرنگاران جوان
۰۸:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام
منظور وزیر اقتصاد است؟
افزایش حقوق مربوط به سازمان برنامه و بودجه کشور و تصمیم رسمی ریاست جمهوری در قالب بودجه است.
ناشناس
۱۷:۱۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
نخیر همون وزیر کشاورزی که مدتی هست همکاران گروه جهاد کشاورزی خواستاد اجرای بند ده قانون خدمات کشوری هستند که سالهات برای سایر کارمندان دستگاهای اجرایش از این قانون سود میبرن ولی همکاران و مهندسان عزیز گروه جهاد سالهاست حقوق بخور نمیر دارن