اغلب ما انسانها برای مشکلات جسمانی شایعی همچون نفخ، یبوست، اسهال یا سوختگی پوست روشهای خانگی موثری بلد هستیم که در مواجه با این بیماریها از آن ترفندها کمک میگیریم. اما فارغ از چاینبات، عرق نعنا، سیبزمینی برای سوختگی یا لیموعسل برای سرفه و گلودرد، با مصرف بعضی از مواد غذایی و نوشیدنیها میتوان حتی افسردگی را هم درمان کرد.
در ادامه این مطلب تعدادی از این مواد غذایی و خواص آنها را معرفی کرده است. همراهمان باشید.
آب لیمو بیشتر از انواع دیگر مرکبات، سیترات دارد و این سیترات کمک میکند تا رسوبات کلسیم که منجر به ایجاد سنگ کلیه میشوند، از بین بروند.
سنگ کلیه در اثر کریستاله شدن نمک و مواد موجود در ادرار به وجود میآید و به تدریج اندازه آن بزرگ میشود. سنگ کلیه ممکن است بدون علامت باشد تا زمانی که کلیه را از کار بیندازد، اما یکی از مهمترین و مرسومترین نشانههای سنگ کلیه، درد شدید است. این درد به قدری شدید است که فرد را از خواب بیدار میکند.
برای درمان این بیماری در خانه توصیه میکنیم هر روز یک لیوان شربت آب لیمو یا لیموناد طبیعی و آماده بنوشید.
کافئین، در برابر نوروتوکسینهایی که باعث بروز افسردگی میشوند از مغز محافظت میکند. همچنین نشاط و انرژی بیشتری نیز به فرد میبخشد. از این رو توصیه میشود هر روز خود را با یک فنجان قهوه تازهدم آغاز کنید.
محققان دانشگاه هاروارد نیز ثابت کرده اند نوشیدن چند فنجان قهوه در طول روز میتواند نیاز به مصرف داروهای گرانقیمت اعصاب و روان را از بین ببرد. این دانشمندان ثابت کرده اند، خانمهایی که در طول روز به طور میانگین ۴ فنجان قهوه مینوشند، حدود ۲۰ درصد کمتر از افراد دیگر که قهوه یا دیگر نوشیدنیهای کافئین دار نمینوشند، به افسردگی مبتلا میشوند.
همچنین دانشمندان ثابت کردهاند که قهوه از خودکشی پیشگیری میکند. کافئین موجود در قهوه در برخی فعالیتهای مثبت مغز نقش دارد، مثل بهبود هوشیاری ذهنی و دقت، کمک به تمرکز و بهبود روحیه. با تقویت روحیه، افسردگی هم کاهش مییابد و خطر اقدام برای خودکشی کم میشود. طبق پژوهشی در سال ۲۰۱۳، کسانی که روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوهی کافئین دار مصرف میکردند، خطر خودکشی در آنها به میزان ۴۵ درصد کمتر شد.
با خوردن روزی یک پیاله پر ماست پروبیوتیک، سیستم دفاعی بدن خود را در برابر سرماخوردگی مقاوم کنید. این باکتریهای مفید سیستم دفاعی بدن شما را تقویت میکنند و تا ۴۲ درصد ابتلا به بیماریهای تنفسی همچون سرما خوردگی را کاهش میدهند.
پروبیوتیکها در مواد لبنی همچون ماست و کفیر یافت میشوند. پروبیوتیک نوعی باکتری مفید است که از بسیاری از عفونتها جلوگیری میکند، در برابر بیماریها قد علم کرده و به هضم بهتر غذا کمک میکند. پروبیوتیک میتواند در درمان «سندرم روده تحریکپذیر» و سایر بیماریهای مزمن گوارشی، مشکلات پوستی همچون اگزما، عفونتهای ادراری و واژن و حتی بهبود وضعیت دهان و دندان موثر باشد.
انار مملو از الاژیک اسید است که پوست را در برابر اشعههای مضر UVA و UVB محافظت میکند. سعی کنید از خود میوه انار به طور کامل به جای آب یا دیگر فراوردهای آن استفاده کنید. اسیدهای موجود در انار سلولهای پوست را از آسیب دیدن محافظت میکنند.
همچنین تحقیقات علمی متعددی خاصیت ضدالتهابی انار را ثابت کرده اند. برخی از آزمایشات مشخص کرده اند که مصرف انار میتواند به درمان التهابات معده و روده منجر شود. این در حالی است که مطالعات دیگری ثابت کرده اند که اسید پونیکیک موجود در روغن هسته انار روی سلولهای سرطانی سینه خاصیت ضدالتهابی دارد.
همچنین مشخص شده، با مصرف روزانه آب انار پس از ۱۲ هفته علایم التهابی کمتری در خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد.
مطالعات نشان داده که برخی از ترکیبات مکمل مانند ویتامین بی-۲ (ریبوفلاوین) و منیزیم برای جلوگیری از میگرن مفید هستند. در مطالعهای بالینی در سال ۲۰۱۸ مشخص شد در کسانی که روزانه ۶۰۰ میلی گرم منیزیم مصرف میکنند میزان وقوع میگرن به شدت کاهش یافت. مصرف ۴۰۰ میلی گرم ریبوفلاوین نیز نشان داد که دستکم در هر ماه ۲ مورد حمله میگرنی کمتری نسبت به قبل از مصرف این ویتامین رخ میدهد.
جگر گاو از جمله منابع غذایی سرشار از ریبوفلاوین ویتامین B است که میتواند به کاهش سردردهای میگرنی کمک کند. موثرترین دوز مصرفی، ۴۰۰ میلی گرم ریبوفلاوین در روز است. اما جگر حدود ۳ میلی گرم ریبوفلاوین دارد به همین منظور باید از دیگر مواد غذایی که شامل این ویتامین هستند همچون سبزیجات، لبنیات و قرصهای مکمل نیز در کنار آن تغذیه کنید.
میگرن را میتوان خیلی ساده بدین ترتیب معرفی کرد: سردردهایی بسیار شدید و غیرطبیعی. به گفته پزشکان مغز و اعصاب، این درد که به صورت تپشی و زنشی در سر ایجاد میشود، معمولا ابتدا در یک طرف سر شروع شده و اغلب بین ۴ ساعت تا ۳ روز تداوم دارد. نکته دیگر این که فعالیتهای فیزیکی، نور، صدا و حتی بود نیز میتواند سردرد میگرنی را تشدید کند. هنگام شروع سردردهای میگرنی ممکن است حالت تهوع داشته و یا حتی استفراغ کنید.
محصولاتی که از مواد نگهداره در آن استفاده میشود، شاید به لحاظ طولانی شدن مصرف مشخصه خوبی باشد، اما این محصولات به دلیل سموم شیمیایی، ممکن است عوارض شدیدی داشته باشد.
بیماریهایی همچون دیابت، سرطان، پارکینسون، نازایی، چاقی و … هیچ گاه با ادامه دادن مصرف مواد خوراکیهای غیرارگانیک خوب نخواهند شد. این بیماریها اغلب در بزرگسالان مشاهده میشود، زیرا غذاهای غیرارگانیک مصرف میکنند.
آفت کشها موجب کاهش ضریب هوشی و میزان توجه و اختلال بیش فعالی در کودکان میشود. حتی وجود مواد ضدعفونی کننده در غذاها میتواند منجر به بیماری اوتیسم (وهم گرایی) نیز بشود.
زمینهای زراعی ارگانیک، کربن کمتری از هوا نسبت به زمینهای شیمیایی دریافت میکنند و به کودهای شیمیایی کمتری نیز برای رشد نیاز دارند؛ بنابراین سعی کنید تا حد امکان محصولات ارگانیک خریداری و مصرف کنید.
به زبان سادهتر، محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر: علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت میشود، رشد میکنند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/