سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران مطرح کرد:

یک پنجم جمعیت ایران در ۲۰ سال آینده سالمند خواهند بود

موذن زاده، با عنوان این مطلب که در ۲۰ سال آینده یک پنجم جمعیت کشور سالمند خواهند بود، گفت: سالمندان برای داشتن زندگی با کیفیت، نیازمند خدمات تخصصی فیزیوتراپی هستند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد موذن زاده رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، با عنوان این مطلب که در حال حاضر جمعیت سالمند ایران بیش از هفت میلیون نفر یعنی حدود هشت درصد جمعیت کشور است، افزود: بر اساس برآورد‌های صورت گرفته این نسبت در سال ۱۴۱۰ به ۱۵ درصد و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد می‌رسد. به عبارت دیگر در ۲۰ سال آینده از هر پنج ایرانی یک نفر سالمند خواهند بود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی شیراز گفت: بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، سالمندی عبور از مرز ۶۰ سالگی است. در حال حاضر نرخ رشد کلی جمعیت کشور سالیانه ۱/۶ درصد بوده، ولی نرخ رشد جمعیت سالمند حدود ۲/۵ درصد میباشد و با توجه به کاهش میزان موالید و افزایش امید به زندگی ناشی از افزایش متوسط طول عمر، جمعیت کشور ما به تدریج سالمندتر می‌شود.

او افزود: اگر چه افزایش طول عمر به علت بهبود شاخصه‌های سلامت فردی و بهداشت و درمان مطلوب‌تر شده است، اما بحث کیفیت زندگی و اثربخشی سالمند در عرصه‌های مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی، بحث دیگری است.


بیشتر بخوانید: ایران به سمت «پیری» می‌رود/ زنان سالخورده از مردان پیشی گرفتند


این فیزیوتراپیست ادامه داد: در دوران سالمندی به علت تغییرات فیزیولوژیک و استهلاک فیزیکی، روحی و روانی، کاهش قدرت عضلات، محدودیت‌های حرکتی و بیماری‌های ناتوان کننده، سالمند قادر به ادامه مطلوب فعالیت‌های قبلی خود نیست، از همین رو فیزیوتراپیست‌ها به عنوان متخصصین درمان مشکلات اسکلتی عضلانی و مهندسین حرکت، نقش آفرینی می‌کنند.

موذن زاده فیزیوتراپی سالمندان را یکی از شاخه‌های تخصصی فیزیوتراپی عنوان کرد و گفت: فیزیوتراپی سالمندان طی سالیان اخیر مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته و ارائه درمان‌های نوین و تخصصی فیزیوتراپی، کیفیت زندگی، میزان تحرک، قدرت عضلات، دامنه حرکتی مفاصل و استقلال فردی سالمند را ارتقا می‌دهد و از این حیث می‌تواند کماکان فرد را در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فردی و خانوادگی فعال نگه داشته و نه تنها میزان فعالیت فیزیکی و تحرک و پویایی فرد را افزایش دهد، بلکه از بروز مشکلات دوران سالمندی مانند گوشه گیری، انزوا و افسردگی نیز در میان سالمندان جلوگیری کند.

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، سالمندی را بخش مهمی از زندگی و دوره‌ای طبیعی از حیات انسانی دانست و افزود: اگر به نحو مناسبی برای این بخش برنامه ریزی شود، می‌توان تا آخرین لحظه ضمن حفظ فعالیت و سرزندگی، از حیات نیز لذت برد.

او بیان کرد: همکاران فیزیوتراپیست در اقصی نقاط کشور در خدمت سالمندان بوده و با کاهش درد و آلام فیزیکی این عزیزان و بهبود توانایی‌های فردی، حفظ قدرت عضلات و قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره به این عزیزان یاری رسانی می‌کنند.

انتهای پیام/

سالمندان نیازمند خدمات تخصصی فیزیوتراپی هستند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.