جعفر بوالهری، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس مرکز تحقیقات سلامت معنوی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه امروزه توانمندسازی سالمندان یکی از موضوعات مهم نظام بهداشتی - درمانی کشور است و شعار یکی از روزهای هفته سالمندی، رفاه اجتماعی و محیط توانمندساز انتخاب شده است، اظهار کرد: ارتباط با سالمندان باعث افزایش توانمندسازی آنها در جامعه میشود و آنها به خوبی میتوانند کارهای روزمره خود را انجام دهند و این مسئله به نوعی باعث تقویت روابط اجتماعی سالمندان میشود و رفاه اجتماعی سالمندان ارتقا پیدا میدهد.
بوالهری بیان کرد: توانمندسازی سالمندان در ۴ حوزه باید برنامهریزی شود که بُعد فیزیکی و جسمی اصلیترین موضوع در حوزه سالمندان است، زیرا آنها دچار ضعف عضلانی هستند و نمیتوانند به خوبی حرکت کنند به همین علت مراقبان سلامت باید کمک حال سالمندان باشند تا رفاه اجتماعی آنها و حتی توانمندیشان ارتقا پیدا کند.
بیشتر بخوانید: سونامی وحشتناک سالمندی پیش روی جمعیت ایران/ رشد قارچگونه خانههای سالمندان در گوشه و کنار شهرها
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به راهکارهای ارتقای توانمندیهای اجتماعی در سالمندان اظهار کرد: حضور سالمندان در گروهها و جوامع باعث میشود که اگر فردی دچار چالش شود، با حضور در بین جمع دیگر احساس ضعف یا تنهایی نکند و گویی از نظر روانی توانسهایم او را توانمند کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت معنوی با بیان اینکه سالمندان ممکن است دچار پرخاشگری و ناسازگاری شوند، گفت: فرزندان و نوهها باید طرز برخورد با بزرگترهای خود را یاد بگیرند؛ از طرفی قرار گرفتن سالمندان در محیطهای اجتماعی به کاهش پرخاشگری و لجبازی سالمندان کمک میکند.
بیشتر بخوانید: زنگ خطر سالمندی جمعیت ایران به صدا درآمده است
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: در بهبود سلامت روحی سالمندان تاکید جدی به انجام کارهای معنوی داریم و همین مسئله میتواند توانمندی سالمندان را ارتقا بخشد و حتی رفاه اجتماعی در بین سالمندان را افزایش دهد.
بوالهری بیان کرد: ارتقا ارزشهای معنوی و دینی در سالمندان باعث افزایش توانمندیهای آنها میشود و ارتقا توانمندسازی سالمندان جزو وظایف همه افراد است.
انتهای پیام/