سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین تصاویر از باستی هیلز لو رفته در یاسوج

منطقه سروک یک منطقه کشاورزی است که برخی از سودجویان، بدون تغییر کاربری  و کسب مجوز‌های لازم، در آن ویلا‌های میلیاردی ساخته اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد را به عنوان پایتخت طبیعت ایران می‌شناسند. مجموعه شرایط آب و هوایی و اقلیم آن، باعث شده تا این شهر با این عنوان شناخته شود.

منطقه سروک هم در هفت کیلومتری شهر یاسوج، یکی از همین نقاط زیبا و خوش آب و هواست که در چند سال اخیر، در کانون توجه قرار گرفته است. ولی مسئله اینجاست که این منطقه خوش آب وهوا به محلی برای رشد قارچ گونه ویلا‌های لوکس و میلیاردی تبدیل شده است. موضوعی که ریشه آن به سال ۷۰ برمی گردد.

ساخت بی رویه ویلا‌های غیر مجاز در اراضی کشاورزی سروک

در آن زمان، سازمان امور اراضی ۴۸ هکتار از اراضی حاصل خیز سروک یاسوج را برای کشت و زرع دراختیار کشاورزان قرار داد، اما ۱۵ سال بعد ساخت ویلا‌های میلیاردی دراین منطقه خوش آب وهوا آغاز شد، مسئله‌ای که تا امروز هم ادامه دارد و هم اکنون به یکی از معضلات اصلی شهرستان بویراحمد تبدیل شده است.

یکی از کشاورزان این منطقه در گفت‎وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می گوید: منطقه سروک یک منطقه کشاورزی است که متاسفانه برخی از سودجویان، بدون تغییر کاربری  و کسب مجوز‌های لازم، در آن ویلا‌های میلیاردی ساخته اند.

دیگر شهروند سروکی می گوید: این سودجویان عملا با کاری که انجام داده اند درآمد کسانی امثال من که از طریق کشاورزی در همین زمین‌ها حاصل می شد را از بین برده اند و شرایط زندگی را سخت کردند.

اما ساخت ویلا‌های میلیاردی و لوکس تنها معضل منطقه سروک نیست و موضوع وقتی اهمیت پیدا می‌کند و جدی‌تر می‌شود که به نقش برخی از مسئولان در این ساخت وساز‌ها می‌رسیم، نقشی که از مدت‌ها پیش اثبات و رسانه‌ای هم شده است.

حسین کاظمی دبیرکارگروه مبارزه با زمین خواری کهگیلویه و بویراحمد، در این خصوص به خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می‌گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد فقیر هیچ ساخت و سازی در این منطقه انجام ندادند بلکه برخی مسئولین  اقدام به ساخت و ساز کرده اند.

مسئولیت ساخت و ساز های غیر مجاز به عهده ی چه سازمانی است؟

اما اینک مسئولیت این ساخت و ساز‌ها در محدوده وظایف کیست، مسئله‌ای است که سی سختی دهیار سروک، درباره آن به خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، درباره آن می‌گوید: دهیاری در قبال این محدوده‌ای که ساخت و ساز غیر مجاز در آن انجام شده است هیچ مسئولیتی نداشته  و خارج از محدوده دهیاری ماست.

او در ادامه افزود: شهرداری در قبال ساخت و ساز در این محدوده مسئول است.

ادعایی که نستهن مقدم شهردار یاسوج، آن را رد می‌کند و در گفت‎وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می‌گوید: این محدوده در حوزه خدماتی شهرداری نیست، زیرا اگر در محدوده این سازمان بود قاعدتا باید کمیسیون‌های وابسته به شهرداری در این مسئله ورود کرده و به ساخت و ساز‌ها و تخلفات انجام گرفته رسیدگی می‌کرد.

علیرغم این تایید و تکذیب‌ها درشناختن مقصر اصلی، فرمانداری بویراحمد معتقد است علاوه بر دهیاری، سازمان امور اراضی و منابع طبیعی نیز در تخلفات صورت گرفته دخیل هستند.

علی علیپور معاون عمرانی فرماندار بویراحمد، در گفت‎وگو با خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می‌گوید: دهیاری وظیفه دارد با در نظر گرفتن طرح ها، نظارت و کنترل لازم را در برنامه ریزی و ساخت و ساز‌ها اعمال کند.

او اضافه می‌کند: برخی ساخت و ساز‌ها نیز در حوزه امور اراضی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستند، بنابراین این دو دستگاه هر دو مکلفند نظارت لازم را انجام دهند تا از ساخت و ساز غیرمجاز در این اراضی جلوگیری شود.

این موضوعی است که اکوانیان کارشناس امور اراضی جهاد کشاورزی استان، نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. او در گفت‎وگو با خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می گوید: این ساخت و ساز‌ها در سال‌های قبل انجام گرفته و اکنون از حیطه کنترل خارج شده اند و نمی توان در این خصوص کاری انجام داد.

اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از رشد سازه های غیر مجاز در سروک

از سهل انگاری دستگاه‌های متولی که بگذریم، پرسش دیگر اینجاست؟ آیا عملا برای تخریب و یا حداقل جلوگیری از رشد قارچ گونه این سازه‌ها کاری انجام شده؟

علیپور معاون عمرانی فرماندار بویراحمد در جواب این سوال می گوید: وقتی ساختمانی ساخته شد و افرادی در آن سکونت پیدا کردند کار خیلی دشوار خواهد شد.

هر چند دبیر کارگروه مبارزه با زمین خواری استان از تشکیل ۹۰ پرونده در زمینه مقابله با ساخت و ساز‌ها در منطقه سروک می‌گوید، ولی تعیین تکلیف ویلا‌های ساخته شده که سکونت در آن‌ها صورت گرفته و تعدادشان هم کم نیست کار سختی را پیش روی مسئولان قرار داده و نشان می‌دهد تا چه اندازه در این زمینه قصور و سهل انگاری صورت گرفته است.

اما همه این‌ها، دلیل بر این نیست که مسئولان چشم خود را بر ادامه تخلفات و ساخت و ساز‌ها در سروک ببندند.

حال باید منتظر بمانیم و ببینیم سرانجام این سازه‌های غیر مجاز چه می شود. آیا متخلفین در برابر قانون تسلیم می شوند؟


بیشتر بخوانید: اولین تصاویر از باستی هیلز لو رفته در مشهد

بیشتر بخوانید: شهر صدرا چگونه متولد شد؟


گزارش از سحر پیشوا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
پااییز
۱۰:۱۲ ۱۵ مهر ۱۴۰۱
خدا خیرتون بده به این جزئیات دقت میکنید
شهریار
۰۰:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خیلی گزارش زیبا و کاملی بود خسته نباشید و با آرزوی موفقیت..
شهریار
۰۰:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خیلی گزارش زیبا و کاملی بود خسته نباشید و با آرزوی موفقیت..
Mrsayd
۱۸:۲۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
آخه چرا تحمل ندارید و ببینید که دیگران در خانه خوب زندگی میکنم.دوما یک دهم خانه های این قسمت سروک لوکس هستن و بقیه بسیار ساده هستند.
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
وزارت کشورووزارت جهادکشاورزی مقصرن
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
دراین منطقه هیچ مدیر ومسولی نیست همه اینها افرادی مثل من وشماهستند
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
شورای شهرها شده محل فساد
ناشناس
۰۱:۱۴ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
هر کس پولش بیش ساخت و سازش بیشتر
ش
۲۳:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
رشوه دهنده و رشوه گیرندگان را مجازات کنید
نینا
۲۲:۵۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
عجب ها ..
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
نباید .ویلا را خراب کنند .دولت باید ویلا را مصادره کند و به رستوران یا هتل برای توریست های خارجی تبدیل اش کند تا هی چشم شون به این عمارت بخورد و دق بخورند .
باید تمام عمارت بدون مجوز مصادره شود و بعنوان مناطقی برای توریست ها استفاده شود
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
فقط انحلال شوراهای شهر و روستا.
شوذب
۲۰:۰۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
جناب فرمانداروقتی شمادرخوابیدیاخودتان رابخواب زداییدانهاکارخودشانرامیکننددیگرازدست شماکاری ساخته نیست کسانی که به اینها مجوزداده اند همه باییدمحاکمه شوند
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
رشوه خواری در همه جای مملکت نفوذ کرده
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
همه اش تقصير اين شورا شهرياس كه برا پر كردن جيباشون حتي حاضرن وسط اتوبان محوز ساخت و ساز بدن
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
بدجوری سرزمین ایران به تاراج رفته !
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
لعنت به هرچی باستی هیلزه
کاکو
۱۴:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
زنده باد باوی
Mrsayd
۱۳:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
وا مگه چه اشکالی داره
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
ارمان این نبود .. به کجا میرویم
ناشناس
۱۲:۲۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
باید اسمشو گذاشت وقتی مسئولین خود را به خواب زده بودند...
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
مسئولین چشمشون رو نبستند بلکه دستشون رو باز کردند یعنی اکثر این ویلاها متعلق به مسئولینه
ایمان
۱۲:۱۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
بااین حساب هیچ کدوم سند ندارن و خریدار یاسازنده میدونسته غیرمجازه.پس باید لودر بیارن همه رو باخاک یکسان کنند تاعبرت بشه.یک عده تازه به دوران رسیده فقط بفکر خودشون هستن و کشاورز و آدم عادی هم هرروز دریغ از دیروز.
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
باید با کمک سربازان گم نام سر این زمین خواران را به زمین کوبید
سعید فروزان
۱۱:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
امکان تخریب نیست باشد ، اما امکان قطع آب و برق این ویلاها که هست و همینطور ممنوعیت زدن چاه و استفاده از موتور برق ، آنوقت بطور اتوماتیک این کاخها به کوخ تبدیل خواهد سد ، میگوید امکان تخریب نیست و در زمان گذشته انجام شده
امیر
۱۱:۰۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
وقتی انسان در این سیستم فاسد میشود دیگر کار تمام است.ما در تمام ادارات و در تمامی سیستمهای کشور شاهد دزدی اختلاس رانت قاجاق زمین خواری کوه خواری و ......هستیم.
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
حتما باید تو مسکن مهر زندگی کنن تا بهشون مدال شجاعت بدین ؟!
ما نباید سطح توقعاتمونو بیاریم پایین همه ی ماها لایق این مدل زندگی هستیم
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
سلام وخسته نباشید بیزحمت گزارش از زمین خواریهای عطیم ووحشتناک در امتداد جاده باریک وکوهستانی شمشک تهیه فرمایید ،کوه ودره را در کنار جاده تراشیدن ومچتمع مسکونی میسازند تا نبینید یاورتان نمیشود حتما سری بزنید تشکر