سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی به تظاهرات اخیر عراق/ چه کسی اعتراض‌ها را به خشونت کشاند؟

گرچه هنوز ماهیت و سازمانده اصلی ناآرامی‌های اخیر در عراق مشخص نیست، مقامات ارشد این کشور بر رسیدگی فوری به خواسته‌های اقتصادی برحق مردم تأکید کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روز سه‌شنبه شهر بغداد و برخی دیگر از شهرهای عراق صحنه تظاهرات گروهی از مردم بود که گفته می‌شود خواسته اصلی این معترضان رسیدگی به مسائل اقتصادی است.

بنا بر گزارش رسانه‌های عراق، «معترضان در اعتراض به وضع موجود در عراق از جمله فساد مالی و اداری، بیکاری، بهبود وضع معیشتی و شرایط خدمات رسانی در استان‌های مختلف، به ویژه شهر بغداد، پایتخت عراق و بصره تظاهرات کردند».

آنگونه که در گزارش‌ها آمده معترضان با تجمع در بغداد و به آتش کشیدن «پل جمهوریت»، نیرو‌های امنیتی را  وادار کردند تا با استفاده از گاز اشک آور مانع از ورود آن‌ها به منطقه سبز بغداد -که منطقه‌ای سیاسی و امنیتی است- شوند. تداوم تظاهرات و حضور نیرو‌های امنیتی به مسدود شدن برخی از خیابان‌های مناطق مرکزی بغداد منجر شد.

گفته می‌شود در میان تظاهرات‌کنندگان، گروهی هم حضور داشتند که خواستار کناره‌گیری دولت بودند و تلاش داشتند  با سر دادن شعارهای تند و درگیری با نیروهای پلیس اعتراض‌های اقتصادی مردم به خشونت کشیده شود.

وزارت بهداشت عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان تظاهرات روز سه شنبه، یک نفر کشته و ۲۰۰ نفر زخمی شدند.

عادل عبدالمهدی:  خواسته‌های منصفانه شهروندان را برآورده کنیم
نخست وزیر عراق در واکنش به تظاهرات مردم در شهر‌های مختلف عراق اطمینان داد که وظیفه دولت و اولویت آن دستیابی به مطالبات مشروع است و دولت برای تحقق خواسته‌های منصفانه معترضان تلاش می‌کند.

در بیانیه نخست‌وزیری عراق تاکید شده که «از نگاه دولت بین تظاهرات‌کنندگانی که در چارچوب حقوق قانونی خودشان در حال اعتراض هستند و نیرو‌های امنیتی عراق که به وظایف خود برای حفظ امنیت تظاهرات‌کنندگان و تأمین امنیت و ثبات کشور فعالیت می‌کنند، تفاوتی وجود ندارد».

عادل عبدالمهدی همچنین اعلام کرد تحقیقاتی برای کشف دلایلی که باعث به وجود آمدن حوادثی در این تظاهرات که به کشته و زخمی شدن مردم منجر شد آغاز شده است.

رئیس جمهور عراق متعرضان را به خویشتنداری فراخواند
برهم صالح در صفحه رسمی توئیتر خود اعلام کرد که مقامات مسئول را به ایجاد فرصت‌های شغلی و اصلاح ساختاری به پاسخ‌گویی به خواسته‌های معترضان فرا خوانده  و انجام این کار را وظیفه دولت دانسته است.

وی با تاکید بر حفظ امنیت عمومی، خویشتنداری و احترام به قانون گفت: تظاهرات مسالمت آمیز حق مردم است و نیرو‌های عراقی نیز موظف به حمایت از حقوق شهروندان هستند.

نوری مالکی: معترضان زیرساخت‌ها و اموال عمومی را تخریب نکنند
رئیس ائتلاف دولت قانون در واکنش به تظاهرات اخیر بغداد در صفحه توئیتر خود نوشت: آنچه امروز در میدان التحریر بغداد رخ داد تاسف آور است و به نفع هیچ کس نیست. وی معترضان را به حفظ آرامش و احترام به قانون در تظاهراتشان فراخواند.

مالکی همچنین درباره وقوع درگیری میان تظاهرات‌کنندگان و نیرو‌های امنیتی هشدار داد و از آنان خواست از زیر ساخت‌ها و اموال عمومی و خصوصی حفاظت کنند.

خزعلی: دست‌های خبیثی پشت پرده تظاهرات عراق وجود دارد
قیس خزعلی، دبیر کل گردان‌های اهل الحق عراق با حمایت از خواسته‌های اقتصادی مردم، درباره تلاش برخی برای ایجاد آشوب در شهرهای عراق گفت: « آنچه در تظاهرات اخیر دیده شد دلیلی بر وجود دست‌های خبیثی است که می‌خواهند ثبات عراق را برهم زنند».

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: وجود کشته و زخمی در میان تظاهرات‌کنندگان و نیرو‌های امنیتی در این حجم نشان دهنده وجود دست‌های خبیثی است که می‌خواهد ثبات کشور را حتی به قیمت جان مردم به بازی بگیرد.

خزعلی با اشاره به اینکه پیشتر درباره برپایی تظاهرات هشدار داده بود، تاکید کرد همچنان در خصوص فرصت‌طلبی برخی برای برهم زدن سلامت این اعتراض‌ها هشدار می‌دهد.

وی اعلام کرد اطلاعات موثقی از وجود دست‌های پشت پرده برای ایجاد بی‌ثباتی و تشنج در این تظاهرات در دست دارد.

آغاز تحقیقات کمیته‌های پارلمان عراق
هیئت رئیسه پارلمان عراق امروز- چهارشنبه- در بیانیه‌ای اعلام کرد که کمیته‌های امنیت و دفاع و حقوق بشر را مسئول انجام تحقیقات لازم در خصوص حوادثی کرد که در تظاهرات مردم در خیابان‌های این کشور رخ داد.

در این بیانیه آمده است که بر اساس ماده ۲۸ قانون اساسی، برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز حق مردم است، با این حال نیرو‌های امنیتی را به حفظ نظم کلی با خویشتنداری و استفاده نکردن از خشونت در تعامل با تظاهرات کنندگان فراخواند.

حضور نداشتن جریان مقتدی صدر در تظاهرات اخیر بغداد
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از رؤسای سه گانه عراق خواست تا تحقیقات عادلانه‌ای را در مورد عامل قتل یکی از تظاهرات کنندگان انجام دهند. وی در بیانیه‌ای کوتاه از اقدامات امنیتی علیه تظاهرات کنندگان نیز انتقاد کرد.

یکی از فرماندهان جریان صدر در گفتگو با پایگاه العرب گفت: «از اینکه کدام سازمان این تظاهرات را برپا کرده‌اند، هیچ اطلاعی ندارد.»

برخی از فعالان جریان صدر که خود در سال‌های گذشته بار‌ها تجمع‌های اعتراضی در بغداد داشته‌اند اعلام کردند که دعوت به برگزاری تظاهرات در این زمان از سوی این گروه نبوده است.

چه کسی مردم را به خیابان فراخوانده است؟
برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی در بغداد به پایگاه العرب اعلام کردند که پیام‌هایی برای تظاهرات از حساب‌های کاربری ناشناس در فیس‌بوک و توئیتر دریافت کرده‌اند.

با توجه به اینکه طرف دعوت‌کننده به این تظاهرات ناشناس است، فعالان سیاسی به مردم هشدار داده‌اند که این تظاهرات ممکن است نوعی دام یا تلاشی برای ایجاد آشوب در عراق باشد.

با این حال شماری از سران جریان‌های سیاسی عراق به سرعت حزب منحله بعث، حزب هوادار دیکتاتور سابق عراق را مسئول برپایی این تظاهرات دانسته‌اند.

تداوم تظاهرات در بغداد و دیوانیه
به گزارش پایگاه بغداد الیوم، روز چهارشنبه نیز شماری از تظاهرات‌کنندگان  به ساختمان‌های شورای شهر در منطقه الحمزة الشرقی استان دیوانیه یورش بردند که با مقابله نیرو‌های امنیتی متوقف شدند.

این گروه از معترضان با آتش زدن لاستیک خودرو در خیابان‌های اصلی این منطقه سعی داشتند مانع از حرکت نیرو‌های امنیتی شوند، با این حال نیرو‌های پلیس شماری از معترضان را دستگیر کردند.

همچنین اهالی خیابان الکفاح و منطقه الفضل، الصدریه و الزعفرانیه در شمال بغداد نیز امروز به خیابان آمده و تظاهرات خود را به میدان الزبیده کشاندند.

انتهای پیام/

گزارشی از تظاهرات مردم عراق در اعتراض به فساد 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۳۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
به ایام اربعین و اینجور چیزا فک نکنم ربطی داشته باشه مردم به خاطر فساد مالی دولت و در کل فشاری که روشون هست دارن تظاهرات میکنن بعضیا همه چیو چرا به اسلام ودین ربط میدن اگ دولت عرضه داشته باشه و رفاه مردم وتامین کنه مردم که سرشون درد نمیکنه برن اعتراظات واز کار وزندگیشون بمونن با تشکر
زهرا
۰۰:۱۱ ۱۴ مهر ۱۳۹۸
اعتراضات واقعی بجا...

اما چرا باید این نا آرامی ها درست در ایام اربعین شروع شوند؟؟؟

میخوان عاشقان امام حسین رو بترسونن که مثلا نیان و اربعین کمرنگ کنند!؟؟؟؟
یا نه مهمتر از اون ایران و عراق باهم دشمن کنند؟؟؟

دیگه ایرانیها ها رو لااقل سعی نکنید با این نقشه های تکراری بپیچانید!!!!
فتنه88- دختر آبی وووو....

انشاءالله پر شور تر از همیشه اربعین حسینی برگزار میشود.

حب الحسین یجمعنا
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
چقدر شبیه فتنه ۸۸ ایرانه. قطعآ به رشد فکری و بینش عمیق مردم عراق منجر میشه. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
علی
۱۳:۱۹ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
من خودم عراقی ام
بخاطر فساد مسئولین،کثرت احزاب نامربوط،دخالت دولت ها در سیاست باعث این تظاهرات شده و حالا حالا ها مردم ساکت نمیشن
به قدری بهشون فشار اومده که تا نظام عراق رو تغییر ندن بیخیال نمیشن
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
بله هنوز داعشی ها هستند.......
البته دواعش اینبار با تغییر تاکتیک و
کوتاه کردن مو و ریش به میدان آمدن و
به تحریک مردم میپردازند
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
باتوجه به نزدیک بودن ایام اربعین کاملا مشخصه
از کجاها آب میخوره..............
مهندس بیکار
۰۰:۱۲ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
امیدوارم بعد از عراق ، این اعتراضات در ایران آغاز نشود چون ناکارآمدی دولت و وزیران نالایق باعث نارضایتی و خشم مردم شدند ، ۳ ماه آزگاره که وزارت راه و شهرسازی صدور پروانه شرکت های حقوقی اعم از آزمایشگاه ها و مجریان حقوقی را متوقف کرده و هزاران مهندس بیکار شدند . هیچ کس پاسخگو نیست .
ناشناس
۲۲:۲۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
مگه هنوز داعش اونجاست؟
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
هموطن عازم کربلا حواست باشد.
ناشناس
۱۷:۰۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
برق ندارند گاز ندارند
رضا
۱۵:۳۴ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
نابودی تمام امپراطوری های بزرگ قرون گذشته ریشه در مسائل اقتصادی و فقر ناشی از بی توجهی مسئولین حکومتی و عدم توجه به عدالت اجتماعی و فاصله شدید طبقاتی و تبعات ناشی از آن بوده که با کوچکترین تلنگر نارضایتی تبدیل به یک موج سونامی نابود کننده میشود و همیشه در ادوار تاریخ دشمنان یک ملت از همین نقطه ضعف بر پیکره ملتهای بزرگ ضربات مهلک وارد کرده اند.......اولین شورشها در سوریه با هدایت دشمنان تبدیل به وضعیت کنونی سوریه شد....در دوران پهلوی نیز فاصله شدید طبقاتی منجر به جرقه های انقلاب شد....امپراطوری ایران وعدم توجه حکومت مرکزی به نقاط دور از مرکز باعث شداز خاک امپراطوری عظیم ایران به شکل مرزی جغرافیائی فعلی ایران برسیم....امپراطوری عظیم روم نیز همینطور.........و......و.......و........
حسن
۱۵:۲۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
من ده ساله که دارم با قرار دادهای سفید و حقوق کم و سب کاری وجمعه کاری بی حقوق کار میکنم اداره کار هم که کشک است اصلا قانون کارمون به درد نمیخوره مرگ بهتره از این زندگی سگی
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
منظورتون از ایدئولوژی یعنی اسلام ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اسلام گفته مردم در فقر و بدبختی باشند ؟اسلام گفته مثل وحشی ها بیفتید به جون هم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بس کنید بابا دیگه ،شما هم منتظر همچین بهانه ای هستید که اسلام رو بکوبید
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
فقر و بیکاری تحولات بزرگی در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد. زمانی که به ایدئولوژی از سفره مردم بیشتر توجه شود چنان سیلی از تاریخ خواهید خورد که برگشتن از ان صد سال طول خواهد کشید .
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
فساد اداری ، بیکاری ، گرانی ، فقر