سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تب انتخابات در افغانستان؛ آغاز دوره سکوت و تصمیم گیری مردم

مهلت رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان روز گذشته به پایان رسید و اینك مردم افغانستان فرصت دارند پس از یك سكوت دو روزه از ساعت 7 روز شنبه 6 میران/ مهر به پای صندوق‌های رای رفته و رئیس‌جمهور جدید كشورشان را انتخاب كنند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، مهلت رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روز گذشته به پایان رسید و اینك مردم افغانستان فرصت دارند پس از یك سكوت دو روزه از ساعت 7 روز شنبه 6 میران/ مهر به پای صندوق‌های رای رفته و رئیس‌جمهور جدید كشورشان را انتخاب كنند.

این انتخابات در حالی برگزار خواهد شد كه از سویی احتمال تقلب و از سوی دیگر مخاطرات امنیتی بر آن سایه افكنده و برخی از چهره‌های سیاسی افغانستان از جمله حامد كرزی، رئیس‌جمهور سابق این كشور خواستار تعویق آن هستند.

این چهارمین دور از انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان بعد از سقوط طالبان است كه ابتدا قرار بود 31 حمل/ فروردین برگزار شود، اما به 6 میزان/ مهر موكول شد.

همزمان با نزدیك شدن به روز انتخابات و افزایش تهدیدات طالبان، نظامیان افغان برای تامین امنیت این انتخابات از صبح دیروز به حالت آماده‌باش در آمدند. نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت كشور افغانستان اعلام كرد: نظامیان افغان برای تامین امنیت انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان در مراكز رای گیری مستقر خواهند بود.

 وعده انتخاباتی شفاف

تعداد 18 نفر در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شركت كرده بودند كه با انصراف سه نفر هم‌اكنون تعداد رقبای باقیمانده به 15 نفر رسیده است. یكی از نگرانی‌های مهم شهروندان امكان تقلب در انتخابات است. با این حال حبیب‌الرحمان، رئیس كمیسیون مستقل انتخابات افغانستان قول برگزاری انتخاباتی كاملا شفاف را می‌دهد و می‌گوید: «ما به همه ولایت ها تاكید كرده‌ایم كه هیچ‌گونه كوتاهی و اشتباه برای ما قابل قبول نیست. ما در 6 میزان/ مهر از همكارانمان یك انتخابات شفاف می‌خواهیم.»

با این حال برخی رسانه‌ها و كارشناسان سیاسی افغانستان از احتمال برگزار نشدن یك انتخابات فراگیر در این كشور ابراز نگرانی می‌كنند. در انتخابات پارلمانی سال گذشته بیش از 7000 مركز رای‌دهی تعیین شده بود، اما در این انتخابات شمار این مركزها به 5370 مركز كاهش یافته است. نهاد تحلیلگران افغانستان می‌گوید بسیاری از مراكز رای‌دهی تنها در مركز ولایت ها باز خواهند بود و با بسته ماندن مركزها در بخش‌های دوردست، شمار زیادی از رای‌دهند‌‌گان از حق رای شان محروم خواهند شد.

شبكه خبری بی‌بی‌سی نیز طی گزارشی می‌ گوید: با آن كه در انتخابات پیش‌رو در افغانستان تلاش شده است از دستگاه‌های پیشرفته برای تسریع روند انتخابات و نتیجه آن استفاده شده است، هنوزهم این روند دارای چالش‌هایی است. افغانستان از كشورهایی است كه اوراق رای‌دهی در داخل این كشور چاپ نمی‌شود. همین امر هزینه‌ای اضافی را بر دولت تحمیل كرده است.

شبكه العربیه می‌گوید دولت آمریكا برای برگزاری این انتخابات 29 میلیون دالر كمك كرده است. گرچه برخی گروه‌ها اصرار داشتند كه دولت باید در اماكنی انتخابات را به صورت الكترونیك برگزار كند اما گزارش‌های موجود نشان می‌دهد كه انتخابات در این كشور به همان صورت سنتی و از طریق صندوق و برگه‌های رای صورت خواهد گرفت. در این میان بردن صندوق‌های رای به مراكز استان‌های دور دست و رای گیری از شهروندان بی‌سواد مشكلات كار را دو چندان كرده و همین امر می‌تواند در نحوه رای دادن و شمارش آرا تاثیر بگذارد.

اولین انتخابات افغانستان در سال ۱۳۸۳ برگزار و حامد كرزی به ریاست جمهوری انتخاب شد. كرزی بار دیگر در انتخابات سال ۱۳۸۸ به پیروزی رسید. سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان طی دو دور در فروردین/ حمل و خرداد/ جوزا 93 برگزار شد كه با كشمكش‌های سیاسی زیادی توام بود. روز گذشته حامد كرزی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان یك بار دیگر در گفتگو با آسوشیتدپرس اظهار كرد «این رای‌گیری می‌تواند افغانستان را بی‌ثبات كند. من می‌گویم به جای انتخابات باید مذاكرات صلح را آغاز كنیم.» به گفته كرزی، برگزاری انتخابات در این مقطع زمانی مثل این است كه از یك بیمار قلبی بخواهید در مسابقه ماراتن بدود.

روزنامه جام جم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
برنده قطعی انتخابات دکتر عبدالله