سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

سخنگوی وزارت خارجه: آمریکایی‌ها حقوق بیش از ۸۰ میلیون ایرانی را نقض کردند/ عسگرخانی: اروپا کاملا در پرتو سیاست‌های بلندمدت آمریکا حرکت می‌کند

متن و حاشیه اجلاس سالانه مجمع سازمان ملل امشب سوم مهر ماه در گفت‌وگوی ویژه خبری بررسی شد.


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  متن و حاشیه اجلاس سالانه مجمع سازمان ملل امشب سوم مهرماه با حضور سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و ابومحمد عسگرخانی استاد روابط بین الملل مورد بررسی قرار گرفت.

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه گفت: تصمیم رئیس جمهور کشورمان مبنی بر دیدار نکردن با رئیس جمهور آمریکا به رغم درخواست‌های فراوان تصمیم کارشناسی و عقلانی است.

او افزود: همه ارکان نظام متفق القول هستند که از نظر سیاسی و راهبردی در چنین شرایطی که فشار حداکثری روی ایران است و تروریسم اقتصادی، حقوق بیش از ۸۳ میلیون ایرانی را نقض می‌کند نه تنها مذاکره بلکه حتی دیداری ساده با سران رژیم تروریستی آمریکا نباید انجام شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است در باقیمانده زمان حضور رئیس جمهور کشورمان در مقر سازمان ملل دیداری اتفاقی بین روحانی و ترامپ روی دهد؟ گفت: چنین احتمالی وجود ندارد.

او با بیان اینکه ما به دنبال دیپلماسی نمایشی نیستیم خاطرنشان کرد: نظام مقتدر ایران عظمت، قدرت و شرافت خود را با دیدن رئیس جمهور به ظاهر قدرتمند آمریکا گره نمی‌زند، راهبرد ایران مقاومت حداکثری و فعال است لذا جمهوری اسلامی ایران اهل تعامل و گفتگو است و از مذاکره هراسی ندارد لذا نیازی به این گونه دیپلماسی اتفاقی و نمایشی نداریم، در صورتی که آمریکا اشتباهات خود را اذعان کند و راه را به آنها نشان داده‌ایم.

ابومحمد عسگرخانی استاد روابط بین الملل با اشاره به رفتار دوگانه آمریکا و اروپا گفت: اروپا خواستار این مسئله است که ایران و آمریکا به مذاکره تن بدهند این در حالی است که کشورهای اروپایی نتوانستند اقدامات اعتمادسازی را بین آمریکا و ایران به عنوان واسطه نشان دهند به طوری که اقدامات اعتمادساز در هر قرارداد و رابطه دو جانبه و چند جانبه لازم است، آمریکایی‌ها از ابتدا از هرگونه اقدام اعتمادساز سرباز زدند.

او با اشاره به اینکه آمریکا در طول دوران‌های مختلف نشان داده است که هیچ گونه رفتار اعتمادسازی نداشته است، گفت: آمریکا اقدام به نقض صریح روح و بیان قرارداد‌هایی که با ایران داشته کرده است.

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به این که آمریکا با هماهنگی اروپا اقداماتی را انجام می‌دهد افزود: اروپایی‌ها کاملاً در پرتو سیاست‌های دراز مدت آمریکا حرکت می‌کنند، آمریکا دو بعد از سیاست‌های بین المللی را در مورد ایران انجام داده که در آن ناموفق بوده است به طوری که یک مدتی آمریکا قدرت سخت را در قبال ایران مطرح کرد و آن جنگ هشت ساله بود، جنگ جهانی بر علیه ایران اعمال شد، اما به نتیجه نرسیدند، در بعد دوم قدرت نرم را در مورد ایران اعمال کردند به گونه‌ای که توسط رسانه‌های گروهی به صورت ۲۴ ساعته بر ضد ایران تبلیغ می‌کردند.

عسگرخانی با اشاره به اینکه ما هم همانند آمریکایی‌ها تکیه بر منافع ملی داریم افزود: طرح هرمز باید اجرا شود، زیرا بر اساس منافع ملی این کار را انجام می‌دهیم، منافع ملی متغیر و وابسته به امنیت بین الملل و امنیت منطقه‌ای و امنیت داخلی است لذا با این تعریف گفته می‌شود هر پدیده‌ای که در آسمان‌ها و فضای ماورای جو و داخل جو و در اقصا نقاط کره زمین انجام شود که امنیت ما را به خطر بیاندازند ما با آن مقابله می‌کنیم، زیرا با منافع ملی منافات دارد.

او با اشاره به اینکه تنگه هرمز در رابطه با قلمرو دریایی و خاکی جمهوری اسلامی ایران است تصریح کرد: از دیدگاه حقوق دریاها و حقوق دریایی تضمین امنیت منطقه از دیرباز به عهده ایران به عنوان ابرقدرت بوده است.

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بر آب و خاک خود و منافع جغرافیایی منطقه ذی حق به اعمال حاکمیت است گفت: سناریو‌های مختلفی در رابطه با انتخابات آمریکا وجود دارد، به طوری که استارت استیضاح ترامپ از امروز کلید خورده است، او به شدت نگران استیضاح خود است لذا آمریکا سعی می‌کند در رابطه با ایران به صورت محتاط رفتار کند و سعی دارد با سیاست‌هایی که در رابطه با مناطق بحران زا دارد انتخابات را به نفع خودش بکشاند.

او با اشاره به نیات پلید آمریکا گفت: چطور می‌توانند نیروی دولتی و بخش اجرایی یک کشور را تروریست اعلام کنند تا کنون نتوانسته اند یک مورد در دنیا پیدا کنند که این چنین بوده باشد آن‌ها کل نظام را تروریست اعلام کردند.

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه ما شاهد تغییر تدریجی رفتار اروپایی‌ها هستیم افزود: شروط ترامپ و رفتار اروپایی‌ها محل تحلیل است.

او با اشاره به این که درخواست مذاکره از طرف اروپا و آمریکا در مدت ۱۲ سال صورت گرفت که در نهایت تبدیل به یک قرارداد بین المللی شد، ادامه داد: اکنون آمریکا به زیر این قرارداد بین المللی زده است به طوری که از برجام خارج شده و اروپا هم تعهدات خود را اجرایی نکرده و برجام را نقض کرده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه اکنون آنها خواستار مذاکره مجدد هستند لذا این کار عبث است تصریح کرد: نقض برجام توسط رییس جمهوری صورت گرفت که آن را پذیرفته بود.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه جبهه غرب با تقسیم کار در بحث برخورد با برجام تصمیم گرفتند آمریکا از برجام خارج شود گفت: آن‌ها تحریم‌ها را بر علیه ایران تشدید کردند و جلوی گشایش‌های احتمالی را بستند اروپا هم به دنبال نگهداشتن ایران در برجام بود به طوری که زمان به نفع ایران نبود و هر چه زمان بیشتر می‌گذشت و از طرف آن‌ها فشار بدون هزینه اتفاق می‌افتاد، لذا ایران از این حالت خارج و وارد کنش فعال شد و الان اوضاع به ضرر آمریکا است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه زمان به ضرر آمریکا است و نقشی را که اروپا باید بازی می‌کرد از دست رفته است خاطر نشان کرد: آنها می‌خواهند از نو اجماع سازی انجام دهند البته آمریکا در برخی از حوزه‌ها اجماع سازی کرد، اما به نتیجه نرسیدند لذا اکنون می‌خواهد این اجماع سازی را با همراهی اروپا داشته باشند تا جابه جایی صحنه بازی توسط اروپا رخ دهد.

او با اشاره به اینکه جابجایی صحنه بازی در حال وقوع است، افزود: آنها می‌خواهند ایران را وادار کنند تا به پای میز مذاکره بنشینیم تا به رفتار آمریکا مشروعیت ببخشیم، نباید به رفتار نادرست آمریکایی‌ها مهر تأیید زد به طوری که پذیرش مذاکره مجدد به معنای تایید آنها است، در این رابطه اروپا نقش مکمل را بازی می‌کند پس باید رفتارش را برای نقش آفرینی تغییر دهد.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه در جریان تصویب برجام یکی از خواسته‌های ایران از آمریکا تصویب برجام در کنگره آمریکا بود که دولت ایالت متحده آن را نپذیرفت گفت: طرف آمریکایی این موضوع را وارد مجلسین خود نکرد، اما در ایران در مجلس به تصویب رسید، یکی از بهانه‌های ترامپ عدم قانونی بودن برجام است به دلیل اینکه اگر برجام توسط کنگره تصویب می‌شد از آن خارج نمی‌شدیم.

سیاوش فلاح پور کارشناس مسائل منطقه در ادامه برنامه در تماس تلفنی با اشاره به حادثه آرامکو افزود: حادثه آرامکو در غالب رسانه‌ای این تصور را القا کرده بودند که این حادثه سبب تشدید تنش در منطقه خواهد شد، اما از زمان وقوع حادثه تکاپو در سطح منطقه‌ای برای گفت‌وگو با ایران از سوی همه طرف‌ها افزایش یافته است، همه به دنبال فهمیدن جزئیات طرح هرمز ایران هستند به طوری که از آن استقبال می‌کنند.

او ادامه داد: همه کشور‌های منطقه از وضعیت به وجود آمده در منطقه شاکی هستند و مسئول را آمریکا می‌دانند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.