سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز ملی فرش ایران:

فرش دستباف ایران تحریم شد

دست پاک گفت: از پارسال فرش دستباف تحریم شده است، اما برای صادرات فرش دستباف ایرانی برای زیر یک‌میلیون دلار نیاز به پیمان‌سپاری ارزی نیست.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،  فرشته دست‌پاک ظهر امروز در جلسه کارگروه فرش استان قم  با بیان اینکه زحمات زیادی برای ثبت جهانی فرش قم کشیده شده است،گفت: برای  جعل نکردن فرش‌های دیگر به‌عنوان فرش قم، تولیدکنندگان و بازرگانان این نوع فرش نشان فرش قم را در فرش ثبت کنند.

او با اشاره به غیرقانونی بودن جعل فرش قم، افزود: برخی از تولیدکنندگان فرش‌هایی شبه دستباف تولید می‌کنند که مقررشده جلسه‌ای با آن‌ها برگزار شود تا برای تشخیص فرش دستباف قم، فرش شبه دستباف و ماشینی بودن فرش را بر روی فرش ثبت کنند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با تأکید بر لزوم استفاده تولیدکنندگان فرش از ابریشم ایرانی، گفت: ما از سال گذشته متوجه تولید ابریشم در گیلان و خراسان رضوی شدیم، در سال‌های قبل تعرفه واردات ابریشم ۱۵ تا ۲۶ درصد بود که در سال ۹۸ تعرفه واردات ابریشم به ۴۵ نا ۵۰ درصد رسید، اما پس از بررسی‌های متوالی متوجه شدیم تولیدکنندگان ابریشم در ایران نمی‌توانند نیاز بافندگان شهر‌های مختلف را با آن کیفیت مطلوب تولید کنند.

او ادامه داد: با توجه به هماهنگی بافندگان در یک مکانیسم ۵ ساله باید کیفیت ابریشم ایرانی افزایش پیداکرده و نیز تعرفه واردات ابریشم تا ۱۵ تا ۲۶ درصد در سال آینده کاهش پیدا کند.

دست‌پاک، با اشاره بر تحریم فرش ایرانی از سوی آمریکا، عنوان کرد: از شش مرداد پارسال  فرش دستباف از سوی آمریکا تحریم شده است، اما برای صادرات فرش دستباف ایرانی برای زیر یک‌میلیون دلار نیاز به پیمان‌سپاری ارزی نیست و اکثر صادرات بازرگانان زیر یک‌میلیون دلار است.

او با گلایه از تولیدکنندگان و بازرگانان فرش قم برای  حضور نیافتن در نمایشگاه‌های جهانی، افزود: متأسفانه حضور فرش‌بافان قمی در نمایشگاه‌های جهانی کمرنگ است، برای پیشرفت این صنعت و گسترش آن در کشور‌های خارجی حضور در این نمایشگاه‌ها لازم و ضروری است، اما باید استانداری قم حمایت‌های لازم را از این افراد داشته باشد.

پاکدست گفت: به‌عنوان نمونه کشور افغانستان خطر بسیار جدی برای فرش دستباف ایرانی است، راحت‌ترین شکل اشتغال در افغانستان با سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها تولیدات فرشی است.

او سپردن فرش را به وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کاری اشتباه برشمرد و یادآور شد: متأسفانه صنایع‌دستی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سابق و وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فعلی سپرده‌شده است و سپردن فرش به این وزارت خانه اشتباه است، همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند که  حوزه فرش متعلق به بازرگانی است.

انتهای پیام/س

صحبت های رئیس مرکز ملی فرش ایران در مورد تحریم فرش ایران

برچسب ها: تحریم ، صادرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ص ب
۱۶:۳۳ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
باعرض سلام من يك فرش فروش درمنطقه خليج فارس هستم متاسفم از اينكه باعث وباني تمام ابن بي مهري ها خود قميها هستند كه اولا نقشه فرش قم رو بردن در بلژيك دادن ماشيني تقليد كردن و بافتن دوماچند وقت اخير خود تجار قمي يا بافندها يا دلالان خود از طريق تجارت چمداني باعث از بين رفتن قيمّت وارزش اين فرش در حوضه كشورهاي عربي شده اند و متاسفانه باعث ركود بازار و بي ارزشي اين بافته بي نظير شدند
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
متاسفم