در سال گذشته تعداد ایرانیانی که از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه به زیارت عتبات عالیات رفتند، تا ۲ میلیون نفر گزارش شد. با توجه به حذف هزینه روادید برای سفر به عراق و همچنین افزوده شدن مرز خسروی به مجموع مرزهای تردد میان ایران و عراق، پیش بینی می شود جمعیت زائران ایرانی اربعین امسال، به بیش از ۲ برابرافزایش یابد.
در چند سال اخیر دولت به ویژه وزارت راه وشهرسازی اقدامات گسترده و چشم گیری برای تسهیل سفر زائران از جمله آماده سازی ۴ مرز زمینی چزابه، شلمچه، مهران و خسروی پرداخته است، وزارت راه و شهرسازی تامین بیش از ۸۲۰۰ دستگاه اتوبوس، راه اندازی قطار در قالب حمل ونقل ترکیبی و آماده سازی حمل و نقل هوایی را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
طبق پیش بینی انجام شده ۵۰ درصد زائران ایرانی از طریق حمل و نقل جاده ای عمومی شامل اتوبوس، مینی بوس، وَن و سواری های تحت پوشش سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به همراه اتوبوسهای درون شهری تحت نظارت شهرداری ها به مرزهای ۴ گانه سفر خواهد کرد.
با توجه به تأکید محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش نیافتن کرایه اتوبوس و دیگر موارد حمل و نقلی در اربعین امسال، نرخ کرایه اتوبوس ۲۵ نفره تک صندلی تهران-مهران ۹۱ هزار تومان است ولی علی رغم تاکید وزیر راه و شهرسازی متاسفانه ۲۰ درصد به نرخ کرایه حمل افزوده شد.
کرایه اتوبوس ۲۵ نفره تک صندلی تهران کرمانشاه نیز ۶۶ هزار تومان است که قرار است اتوبوس های درون شهری از پایانه مسافری کرمانشاه تا مرز خسروی مسافران را رایگان حمل کنند.
مهران قربانی معاون حمل ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مرز خسروی برای این حجم از عبور زوار در داخل کشور ایران مشکل ندارد و تمامی زیر ساخت های آن آماده شده است، گفت: کشور عراق باید خود را برای این حجم از زوار اربعین آماده کند که امیدواریم شرایط در بیرون از مرز فراهم باشد.
او ادامه داد: در حال آماده سازی و اضافه شدن گیت ها در مرز خسروی هستیم. هماهنگی ها با طرف عراقی برای پذیرایی از این میزان زوار در حال انجام شدن است البته آماده سازی آن برای عراق زمان بر است.
قربانی با اشاره به اینکه مرز خسروی برای اولین بار امسال آماده و راه اندازی شده است، گفت: به دلیل محدودیت های که در این بخش وجود دارد این مرز از ۷ صبح تا ساعت ۱۷ باز و آماده پذیرایی زوار است.
بیشتر بخوانید: مسیر ۶۰ کیلومتری ایلام به مهران در ایام اربعین ۴ خطی میشود / تمامی نواقص جادهای ۴ پایانه مرزی برطرف شد
معاون حمل و نقل سازمان راهداری اظهار کرد: زائرانی که بعد از ساعت ۱۷ وارد مرز خسروی می شوند باید تا ساعت ۷ صبح روز بعد پشت مرز باقی بمانند تا بتوانند از مرز عبور کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: به دلیل شرایط خاص و متفاوت امسال در مرز خسروی احتمال تغییر و جابه جایی در این مرز بسیار وجود دارد ولی تاکنون شرایط به گونه ای است که زائران باید با مدیریت زمان بتوانند پیش از غروب از مرز عبور کنند احتمال دارد شرایط متفاوت باشد هموطنان طوری مدیریت کنند تا قبل از غروب آفتاب از مرز عبور کنند چرا که شاید پس از این ساعت قوانین فرق کند.
او بیان کرد: امسال به دلیل برداشته شدن ویزا پیش بینی افزایش زوار را داریم اما زائران حتما باید پاسپورت خود را به همران داشته باشند چرا که امکان عبور زوار از طریق شناسنامه و یا کارت ملی وجود ندارد به همین دلیل به زوار توصیه می شود حتما تمامی مدارک خود را آماده کنند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری تصریح کرد: رفتاری که زائران در ایام عاشورا نشان دادند و استقبال گسترده آنها نشان دهنده رشد قابل توجه زوار در ایام اربعین است.
قربانی با بیان اینکه هیچ نگرانی از بابت جابه جایی مسافران و زائران در این ایام وجود ندارد و ما آمادگی کامل برای جابه جایی زائران را داریم، گفت: هر ساله ۴۵ تا ۵۰ درصد از زائران از مرز مهران و مابقی از شلمچه و چزابه عبور می کردند اما امسال با بازگشایی مرز خسروی پیش بینی می شود که ۱۰ تا ۱۵ از زائران مرز مهران از مرز خسروی عبور کنند.
قربانی بیان کرد: در سال گذشته یکباره حجم قابل توجهی از زائران مرزهای شلمچه و چزابه هنگام بازگشت از مرز مهران را انتخاب کردند که این اقدام باعث انباشت زائران در پایانه برکت و ایجاد مشکل در تردد زائران شد به همین دلیل امسال اقدام به تقسیم بندی شهرها جهت تسهیل در تردد زائران کرده ایم.
معاون حمل ونقل با بیان اینکه با طرح جدید راهی و تعیین شهرهای معین در مرز مهران امسال می توانیم از بار ترافیکی در شهرهای مرزی جلوگیری کنیم، افزود: کسانی که از مرزهای شلمچه و چزابه وارد شدند در هنگام برگشت هم باید همان شهرها را انتخاب کنند چرا که ورود به مرز مهران زمینه ساز افزایش هزینه و مدت زمان می شود.
یکی از بخش های دیگر که برای تردد زائران در این ایام در نظر گرفته شده حوزه هوایی است که هرساله بازار سیاهی برای گران فروشی ایجاد می شود که خوشبختانه در دو سال اخیر با تعیین نرخ ثابت از این اقدام جلوگیری شده است البته بررسی ها نشان داده پیش از شروع اربعین قیمت بلیت ها به نجف و کربلا به مرز ۹ میلیون هم رسیده است.
رضا جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گران فروشی بلیت مسیرهای نجف و کربلا پیش از آغاز سفرهای اربعین، گفت: هم اکنون قیمتهای بلیت بر اساس نرخهای دامنهای عرضه میشود و از ۲۰ تا ۳۰ مهر قیمت بلیتها بر اساس نرخ مصوب تعیین شده عرضه میشود.
او با بیان اینکه پیش از آغاز اربعین بر اساس عرضه و تقاضا و همچنین بحثهای رقابتی ممکن است قیمتها تغییر کند و در این حوزه قیمت ها تابع عرضه هستند، گفت: به دلیل آن که این سفرها جزء سفرهای خارجی محسوب میشود ممکن است قیمتها نسبت به سفرهای داخلی با نرخ گرانتری عرضه شود.
جعفرزاده توضیح داد: در ایام اربعین هیچ کدام از شرکتهای هواپیمایی حق گران فروشی ندارند و تمامی ۱۹ شرکت هواپیمایی که اعلام آمادگی کردند باید با قیمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بلیتهای خود را بفروشند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور تأکید کرد: سقف و کف قیمتها در بلیتهای هواپیما تعیین شده و ممکن است در ایام پیک با نرخهای بالاتری این بلیتها به فروش برسد. سازمان هواپیمایی به صورت کامل تمامی نرخها را رصد میکند و هیچ شرکتی حق ندارد بالاتر از نرخها بلیتها را بفروشد.
جعفرزاده اظهار کرد: در ایام اربعین بیش از ۱۰۰ هزار صندلی برای جابهجایی زائران در نظر گرفته شده و به دلیل آن که امسال پیش بینی میشود در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش حجم مسافران باشیم بنابراین شرکتهای هواپیمایی از تمامی ظرفیتهای خود جهت تسهیل در تردد مسافران استفاده میکنند.
همچنین مسعود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: در ایام اربعین حسینی (ع) یعنی از ۲۰ تا ۳۰ مهر، قیمت بلیت هواپیما در مسیر تهران – نجف، نجف – تهران و تهران – بغداد، بغداد_تهران ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است. برای مسیرهای مشهد به بغداد و نجف (و بالعکس) نیز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد.
او با بیان اینکه نرخ مذکور پروازی ویژه ایام اربعین حسینی (ع) یعنی فاصله زمانی ۲۰ تا ۳۰ مهر امسال تعیین شده، گفت: امسال حدود ۱۰۸ هزار صندلی پروازی برای خدمت دهی به زوار حسینی (ع) در ایام اربعین تدارک دیده شده است که بلیت آنها از هم اکنون از طریق دفاتر و آژانسهای فروش بلیت هواپیمایی مجاز و همچنین از طریق سایتهای اینترنتی دارای مجوز سازمان هواپیمایی کشوری به فروش میرسد.
اسعدی سامانی افزود: بر اساس قانون، نرخ بلیت در همه پروازهای خارجی آزاد و تابع عرضه و تقاضا و هزینههای تمام شده است، اما با توجه با استقبال زائران اباعبدالله الحسین (ع) از سفر به عتبات عالیات در ایام اربعین و برای جلوگیری از سوء استفاده برخی واسطه ها، شرکتهای هواپیمایی تصمیم گرفتند امسال نیز نرخ ثابتی برای پروازهای اربعین داشته باشند.
روز گذشته رسولی مدیر عامل راه آهن در نشست خبری خود اعلام کرد که طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته ۸۵۸ قطار با ظرفیت ۴۳۶ هزار صندلی برای خدمات رسانی زائران تدارک دیده شده که روزانه ۵۴ قطار در ۱۵ روز جابهجایی زائران را انجام میدهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: برای اربعین امسال علاوه بر قطارهای کنونی قطارهای ویژهای هم در مسیر تهران_کرمانشاه و مشهد_کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
رسولی با اشاره به ادامه راه آهن کرمانشاه تا مرز خسروی، گفت: این مسیر یکی از کریدورهای بین المللی کشور محسوب میشود و هم اکنون نیز میتواند کارکرد ترانزیتی داشته باشد. امسال نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد رشد در جابجایی مسافران داریم به طوری که سال گذشته ۲۹۶ هزار نفر خدمات به مسافران ارائه شد و امسال هم برای ۴۳۶ هزار نفر برنامه ریزی برای خدمات رسانی تدارک دیده شده است به طوری که ۴۷ درصد ظرفیت واگن برای امسال برنامه ریزی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: طبق برنامه ریزیهای انجام شده قطارهای فوق العاده و جدیدی در مسیرهای قم_خرمشهر، قم_کرمانشاه، تهران_همدان، اهواز_شلمچه و اصفهان_کرمانشاه ایجاد شده و تمامی ایستگاههای کل کشور از نظر زیر ساختی برای خدمت رسانی فراهم شده است.
رسولی گفت: مسیر زاهدان به کرمانشاه و زاهدان به خرمشهر هم امسال برای جابهجایی مسافران اربعین اضافه شده است که زائران کشور پاکستانی را از زاهدان به مرز ایران و عراق منتقل میکنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به قیمت بلیتهای اربعین گفت: ما در اربعین به هیچ وجه افزایش قیمتی نداریم و تمامی نرخهای مصوب اعلام شده است و جابهجایی مسافران صورت میگیرد.
گزارش از محبوبه کباری
انتهای پیام/
و با توجه به ثابت بودن قیمت ها تو عراق
کرایه اتوبوس از پشت مرز مهران تا نجف هفت هزار دینار عراق
کرایه ون ۱۲ هزار دینار عراق
کرایه سواری ۱۵ تا ۲۰ هزار دینار عراق هستش به تناسب نوع سواری سواری تویوتا داریم اونجا و دوج آمریکایی هم داریم
پیشنهاد برای کسانی که تجربه اول سفرشون هست هم اینه که برگشتشون را بعد از مراسم اربعین قرار ندن
التماس دعا از همگی
از مرز مهران تا نجف و از کربلا تا مهران کرایه چقدر است؟
کرایه اتوبوس ۲۵ نفره تک صندلی تهران کرمانشاه نیز ۶۶ هزار تومان است که قرار است اتوبوس های درون شهری از پایانه مسافری کرمانشاه تا مرز خسروی مسافران را رایگان حمل کنند.
کرایه اتوبوس ، ون و سواری از مرز مهران تا نجف چند دینار است؟!