بعد از کشمکش بسیاری که برای اجرای این طرح وجود داشت؛ همچنان برخی پزشکان فرار را بر شفاف سازی مالی ترجیح میدهند و از دریافت یا کار با کارتخوان خودداری میکنند.
بر اساس مشاهدات میدانی از کلینیکها و مطب پزشکان، با اینکه مهلت ثبت نام کارتخوان و اتصال آنها به فروشگاههای آنلاین اینترنتی بعد از ۴ بار تمدید در تاریخهای" ۳۱ مرداد، یکم شهریور، ۱۵ شهریور و ۳۱ شهریور" تمدید شدند، اما متأسفانه در این مراکز درمانی، کارتخوانی وجود ندارد و همین مسئله باعث بروز مشکلاتی برای مراجعه کنندگان به این مراکز شده است.
بیماران برای دریافت حق ویزیتشان باید پول نقد به همراه داشته باشند. در برخی موارد که دستگاه کارتخوان در مطب باشد بیمار را مجبور میکنند که مبلغی را از طریق کارتخوان و باقی را به صورت نقد پرداخت کند. برخی هم با ادبیاتی عجیب این طور عنوان کردند که" تا چوب بالای سرمان نباشد"، از کارتخوان استفاده نمیکنیم!.
متأسفانه تعداد محدودی از پزشکان، نه تنها کارتخوان در مطبشان موجود نیست، بلکه برای دریافت ویزیت، شماره کارت بانکی خود را به بیمار میدهند.
طبق اعلام مسئولان مربوطه؛ مهلت چهارم سازمان امور مالیاتی برای نصب کارتخوان و اتصال به فروشگاه اینترنتی آنلاین به پایان رسیده است و بر اساس قانون از امروز ( اول، مهر) نبود دستگاه کارتخوان در مراکز درمانی تخلف و اقدامی غیرقانونی است.
رد و بدل بحثهای بین سازمان امور مالیاتی و جامعه پزشکی نه تنها به نفع هر دو گروه نیست، بلکه باعث کاهش اعتماد مردم به پزشکان میشود و این مسئله باعث کم شدن سرمایه اجتماعی جامعه میشود.
علی رستم پور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون سپاری سازمان امور مالیاتی کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان در تشریح آخرین جزئیات تجهیز مطب پزشکان به کارتخوان اظهار کرد: تعداد ۷۳ هزار پزشک، پیراپزشک، دامپزشک و دندان پزشک مشمول فراخوان سازمان امور مالیاتی برای ثبت نام در طرح کارتخوانهای بانکی هستند. در روز اول بالغ بر ۳۰۰ پزشک به صورت خودکار تشکیل پرونده داده و درخواست خود مبنی بر دریافت کارتخوان را ثبت کردند.
او بیان کرد: طبق آخرین آمار بیش از ۲۲ هزار و ۵۷۰ پزشک نسبت به ثبت نام در سامانه مذکور اقدام کردند که بیانگر شرکت ۳۱ تا ۳۵ درصدی جامعه پزشکی در این طرح است.
رستم پور بیان کرد: در روزهای پایانی فراخوان، استقبال خوبی صورت گرفت، به طوریکه از ساعات اولیه صبح تا ۱۲ ظهر بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از پزشکان برای دریافت کارتخوان ثبت نام کردند. پیش بینی میشود در ساعتهای باقی مانده سرعت ثبت افزایش پیدا کند و پزشکان بیشتری به این سیستم متصل شوند.
بیشتر بخوانید: نصب کارت خوان هیچ ارتباطی با فرار مالیاتی ندارد
این مقام مسئول تاکید کرد: اطلاعات تراکنشهای تمام کارتخوانها در اختیار سازمان امور مالیاتی است، ولی وجه تمایز برخی از این دستگاهها در این است که بسیاری از کارتخوان ها، متعلق به افراد حقیقی و حقوقی مشغول به کار نیست؛ بنابراین تلاش کردیم که با ثبت حرفه به صورت دقیق، صنوف از جمله پزشکان و تراکنشهای بانکی را رصد کنیم البته سازمان امور مالیاتی برای سایر حرفهها نیز این حساسیت را به خرج میدهد.
او تصریح کرد: باید مشخص شود کارکرد کارتخوانها مختص حرفهای است که کارتخوان به آن تخصیص داده شده است. از پزشکان هم درخواست کردیم حساب معرفی شده برای دریافت کارتخوان نیز تنها حساب بانکی مورد اشتغال پزشکان باشد تا با سایر درآمدها مخلوط نشود.
رستم پور بیان کرد: اینکه از قبل اطلاعات تراکنشهای بانکی را در دست داشتیم، ولی اقدامی نمیکردیم به تبصره ۵ ماده ۱۶۰ قانون مالیاتهای مستقیم بر میگردد؛ چرا که این تبصره اجازه بررسی ۴ جز اطلاعات حساب بانکی را به سازمان امور مالیاتی میدهد تمام این اطلاعات در سالهای ۹۵-۹۶-۹۸ در اختیار ما نیز قرار گرفته است.
او ادامه داد: قرار نیست ماهیت پلیسی به خود بگیریم بلکه با فرهنگسازی صحیح به دنبال به دنبال افزایش سطح تمکین مودیان به نظام مالیاتی هستیم تا خود مودی به صورت صادقانه اظهارنامه سالیانه خود را تکمیل کند. عملکرد سازمان امور مالیاتی و اخذ مالیات از سال ۹۸ بر مبنا اظهارنامه خود مودی است مگر اینکه سندی این اظهارنامه را تکذیب کند.
جواد مولایی، عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان اظهار کرد: دیروز مهلت ثبت نام کارتخوان پزشکان توسط سازمان امور مالیاتی کشور به پایان رسید اما به دلیل اینکه جامعه پزشکی دچار مشغلههای شخصی بوده و اکثرا در مسافرت به سر میبردند، سایت سازمان نظام پزشکی کماکان جهت ثبت نام کارتخوان و دریافت کد باز است.
او ادامه داد: در اواخر شهریور جلسهای با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی و رئیس سازمان نظام پزشکی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس شورای عالی نظام پزشکی و رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران و همچنین معاون کل وزارت بهداشت در سازمان نظام پزشکی برای موضوع نصب کارتخوان و دریافت کد تشکیل شده است و مسائل مختلف بررسی شد.
مولایی تأکید کرد: تفاهم نامهای بین سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی صورت گرفته است که بر اساس آن از وقوع کارهای تهدیدآمیز پیشگیری و به سمت عدالت و شفافیت بیشتر حرکت شود.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: بر اساس این تفاهم نامه قرار شده است که درآمدها و تعرفهها همچنین هزینهها به صورت دقیق بررسی شود .
بیشتر بخوانید: ثبت کارتخوان تنها ١٩ درصد پزشکان در سازمان مالیاتی/ پزشکان در شفافسازی اقتصاد نمره خوبی دریافت نکردهاند
حال باید دید که پس از انجام توافق بین سازمان امور مالیاتی و دیگر سازمان های ذیربط، چه زمانی این گروکشی ها به پایان می رسد و در این کش و قوس بین پزشکان و سازمان امور مالیاتی کشور چه ترتیبی اتخاذ می شود.
انتهای پیام/
چاه نکن بهر کسی
.......
اینجا چه میکنند ؟؟؟
فقط جریمه و تهدید ؟؟
مردم فقط اعتراض میکنند که چرا وضعیت بهتر نمیشه!
اما کمتر هستند کسانی که به «قانـــــــونمداری» و «شفـــــــافیت» فکر کنند و متعهد باشند.
زمانی که "نمایندگان مجلس" برای فرار از شفافیت آرایشان از تصویب این قانون جلوگیری میکنند، دیگر از
- پزشکان که برای فرار از شفافیت مالیاتی از کارتخوان دوری میکنند،
- رانندگان که بدون توجه به خطوط و تابلوها رانندگی میکنند،
- عابران که بدون توجه به چراغ عابر از خیابان عبور میکند،
- و ...
چه انتظار ایست؟!
باید مثل کشورهای پیشرفت قوانین مدرن و عدالت محور مثل شفافیت تصویب شود و با زور هم که شده به اجرا درآید تا هم سطح فرهنگی جامعه بالا رود و هم معضلات جامعه کاهش یابد. آنوقت همه خواهند دید که چقدر منافع دارد برای همه.
امروزه نیازی به استفاده از کارتخوان نیست. کافیست فروشنده و یا هر مرکز ارائه خدمت، یک بارکد یا کیو آرکد QR Code که مشخصات آن مرکز و شماره حساب صاحب خدمت یا مالک کالا را درخود جای داده است در آن مرکز نصب و در معرض دید قرار داده شود.
امروزه تقریبا همه افراد دارای تلفن های همراه هوشمند هستند و به نرم افزار های قرائت بار کد یا کیو آر کد مجهز هستند.
به سادگی با نرم افزار های پرداخت مانند بله میتوان هر مبلغی که لازم است را از کارت بانکی خریدار یامشتری به حساب مالک و صاحب کالا یا خدمت واریز کرد. هیچ نیازی به کارتخوان در محل مطب و یا مغازه و ... نیست و همراه بودن کارت بانکی توسط خریداران کالا یا خدمت نیز ضروری نمیباشد. کافیست با استفاده از نرم افزارهای قرائت بارکد، علامت نصب شده در محل توسط موبایل خوانده شود و مبلغ مربوطه ثبت شود و به سادگی مبلغ به حساب مالک کالا یا خدمت واریز شود.
بدین ترتیب از واردات دستگاه های کارتخوان، تولید کارتهای اعتباری و کاغذهای حرارتی مخصوص کارتخوان جلوگیری کرد.
این پیشنهاد میتواند تحولی بزرگ در تبادلات الکترونیکی در کشور و جلوگیری از هدر رفتن ارز به منظور خرید دستگاه و کاغد مخصوص و کارت بانکی، بوجود آورد.
این کار مانع از ایجاد رانت هایی برای شرکت های وارد کننده دستگاه های پوز یا کارت خوان و کاغذ حرارتی و کارت های خام بانکی میشود.
اين فراريان ماليات حقوق دولت وملت را زير پا ميگذارند .جزايشان اينست كه خودشان پايمال شوند.!
دنداپزشکی که سابقا برای مراجعین ثابتش وجهی بابت ویزیت حتی ده پانزده دقیقه ای نمی گرفت الان برای ویزیت کمتر از یک دقیقه ای کنترل کاری که خودش انجام داده پنجاه تومان میگیره کارت خوانم نمیزاره
نتیجتا باری به دوش مردم اضافه شده
بیماردرمطب ها وبیمارستانهای شهرهای بزرگ مانند یزد( که چندسالی است پزشکان آن معروف شدند) موج می زند ومردم ازاقصی نقاط کشور به این شهر آمده ودرآمدشهر اغلب ازراه این بیماران تأمین می شود؟!؟!
قشر پزشک، جزء اقشار فرهیخته جامعه به حساب میومد ولی حالا فقط میشه گفت متاسفم براشون...
درآمد بالای پزشکان امتحانیست که خدا براشون مقدر کرده ولی گویا نتیجه نهایی رد شدن اکثریتشون در این آمتحان هست!!!
اما از حقوق ناچیز کارمند قبل دریافت مالیات کسر میشود