او افزود: از ابتدای امسال ۱۵ هزار و ۹۶۳ فقره از پروندههای قابل مصالحه، پس از پادرمیانی اعضا و کارکنان شعب، به سازش منتهی شده است.
او تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف استان معادل ۳۷ هزار و ۹۳۶ فقره از پرونده هارا به صورت حکمی رسیدگی کردند و همچنین از تعداد ۶۳ هزار و ۱۰۲ فقره پرونده وارده به شوراهای حل اختلاف استان تعداد ۶۲ هزار و ۴۲ فقره مختومه شده است
تقی زاده با بیان اینکه ۳۱۵ شورای حل اختلاف در ۳۱ حوزه قضائی مشغول فعالیت هستند، افزود: از این تعداد ۲۲۶ شورا شهری و ۸۹ شورا نیز روستایی میباشد
او تصریح کرد: بالغ بر ۷۸ درصد از اوراق قضایی طی مدت یاد شده در شوراهای حل اختلاف به صورت الکترونیکی به مخاطبین ابلاغ شده است.
او همچنین با اشاره به منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت ترویج فرهنگ صلح و سازش و تقویت شوراهای حل اختلاف در جهت افزایش نیافتن تعداد زندانیان در جامعه گفت:شوراهای حل اختلاف ویژه زندان موفق شدند در ۵ ماهه نخست امسال از هزار و ۹۱۶ فقره پرونده وارده به شعب یک هزار و ۸۱۷ فقره پرونده را مختومه کنند .
تقی زاده تصریح کرد: شعب شوراهای حل اختلاف ویژه زندانیان نقش بسیار مهمی در اخذ رضایت از شاکی، ایجاد صلح و سازش و حل و فصل پروندههای مدد جویان ایفا میکند فلذا در این راستا شوراها توانستند مشکلات بیش از هزار و ۳۰ نفر زندانی را با صلح و سازش فی مابین طرفین اختلاف برطرف کرده و ۶۰۰ زندانی از زندانهای این استان رهایی یابند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری افزود: در ۵ ماهه نخست امسال تعداد ۳ فقره پرونده قتل عمد نیز با همت و تلاش اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف استان منجر به جلب رضایت از اولیای دم و رهایی محکومین به قصاص از مجازات اعدام شده است.
انتهای پیام/ح