سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری کارگاه نمایشنامه نویسی خلاق در حوزه هنری همدان

حوزه هنری استان همدان با حضور حسن دولت آبادی کارگاه یک روزه نمایشنامه نویسی خلاق را برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اغلب شرکت کنندگان در این کارگاه یک روزه رایگان، اعضای کلاس‌های مختلف نمایشنامه نویسی، داستان‌نویسی، فیلمنامه نویسی، تئاتر و سایر رشته‌های در حال تدریس در حوزه هنری استان بودند که بر اساس نظر مدرس این دوره، از سطح بسیار مطلوبی برخوردار بودند.

در این کارگاه که به همت حوزه هنری استان همدان برگزار شد، شرکت‌کنندگان با اجزای نمایشنامه آشنا شدند و هر شرکت کننده با تمرین کلاسی به توانایی و نقاط ضعف خود پی می‌برد.

در این کارگاه آموزشی یک روزه، حسن دولت‌آبادی، مقدمه خوب نوشتن را سه عنصر «خوب دیدن»، «خوب شنیدن» و «مطالعه» معرفی کرد و گفت: زمانی می‌توانیم اثر هنری خلق کنیم که پدیده‌های اطراف را خوب بشناسیم.

این نویسنده که تاکنون ۲۴۰ اثرش را در قالب ۷۰ جلد منتشر کرده است و از این میان، بیش از نیمی (۴۰ جلد) مربوط به نمایشنامه آسان است اضافه کرد: یک نویسنده خوب باید روانشناسی، جامعه‌شناسی و فلسفه بخواند و با قواعد زبان فارسی کاملا آشنا باشد.

این نمایشنامه نویس با اشاره به اینکه اولین نمایشنامه جهان توسط اشیل یونانی و درباره جنگ ایران و یونان نوشته شده است، افزود: خوشبختانه بازار کتاب ایران غنی است. ممکن است که قحطی کتابخوان وجود داشته باشد، اما کتاب فراوان است.

او ادامه داد: لازم است که هر نمایشنامه نویسی کتاب «هنر داستان نویسی» نوشته «ابراهیم یونسی» را بخواند.

این استاد دانشگاه هنر‌های نمایشی بیان کرد: من بار‌ها به همدان آمده‌ام و تعلق خاطر وافری به این استان دارم؛ زیرا پدرم که مردی بسیار مهربان بود، ملایری بود و خاطرات بسیار خوبی از مهربانی‌های پدرم و بستگانش در همدان دارم. به همین دلیل از همدان دور نیستم و آثار هنرمندان همدانی مثل صادق آشورپور را پیگیری می‌کنم. از طرفی دیگر چند بار هم برای داوری تئاتر مخصوصاً تئاتر کودک و نوجوان و تئاتر سنتی و آیینی به همدان آمده‌ام و آثار هنرمندان همدان را دیده‌ام؛ به همین دلیل می‌توانم بگویم که در تئاتر همدان کاستی وجود دارد.

نویسنده «نمایشنامه‌های آسان» کاستی اصلی تئاتر همدان را نمایشنامه دانست و افزود: نمایشنامه تئاتر کودک تخصص ویژه می‌طلبد، فراتر از تئاتر بزرگسال است به این معنا که هم باید قاعده تئاتر بزرگسال را بشناسیم و هم تکنیک‌های مربوط به کودکان را که نیاز‌های کودک را دربر می‌گیرد مورد توجه قرار دهیم.

این پژوهشگر با بیان اینکه نمایشنامه نویسی نیازمند قدرت و قوت است، تاکید کرد: کاستی نمایشنامه‌نویسی در همدان باید حل شود. جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در این استان برگزار می‌شود که می‌تواند فرصتی باشد برای آموختن و یادگیری که با استفاده از آن، بخش‌های مختلف این حوزه تقویت شود.

دولت آبادی عنوان کرد: انتظار می‌رود که همدان از باقی استان‌ها در حوزه تئاتر کودک و نوجوان بالاتر باشد، زیرا هر سال آثار بسیاری از خارج از استان و حتی خارج از کشور در این استان اجرا می‌شود.

او در پایان گفت: گرچه برگزاری تئاتر کودک از نظر کمیت خوب است و استان هنرمندان خوبی دارد، اما واقعیت امر این است که باید جهت رفع کاستی‌ها روی نمایشنامه نویسی سرمایه‌گذاری کرد.

انتهای پیام/ ش

کارگاه نمایشنامه نویسی خلاق در حوزه هنری همدان برگزار شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.