کارشناس نجوم خاطر نشان کرد: اعتدال پاییزی لحظه ای است که مرکز قرص خورشید بر صفحه استوای زمین قرار می گیرد و از آن گذشته به جنوب صفحه استوای زمین می رود.
آزادگان با بیان اینکه همانطور که در روز اول بهار طول روز و شب تقریبا برابر است، در اعتدال پاییزی که با اول مهر آغاز می شود نیز طول روز و شب برابر است، افزود: از انقلاب تابستانی سه ماه گذشته و روزها در این مدت روز به روز کوتاهتر شده اند تا اینکه در اعتدال پاییزی با هم تقریبا برابر شده و پس از آن شبها به تدریج طولانی تر از روزها خواهند شد تا به انقلاب زمستانی (شب یلدا) برسیم.
وی بیان کرد: اعتدالها و انقلابها رخدادهایی نیستند که تمام روز در حال وقوع باشند بلکه فقط در لحظه خاص پیش بینی شده رخ می دهند.
به گفته وی، اعتدال پاییزی در تقویم مصادف با اول مهر است اما در تقویم میلادی به دلیل دقت پایین آن تا چند روز ممکن است جابجا شود و از ۲۱ تا ۲۴ سپتامبر قرار بگیرد.
کارشناس نجوم اظهار داشت: نقاط اعتدال که یکی بهاری و دیگری پاییزی است از تقاطع دو دایره بزرگ استوای آسمان (استوای آسمان از ادامه استوای زمین و انطباق آن بر آسمان به دست می آید) و دایره البروج که همان مسیر حرکت ظاهری خورشید بر کره آسمان است، حاصل می شود.
وی افزود: بعد از اعتدال پائیزی و شروع فصل سوم سال به مرور از روز اول مهر از طول روز کاسته و به طول شب افزوده می شود.
کارشناس نجوم افزود:حرکت سالیانه خورشید بر روی دایرةالبروج قرار دارد و هر روز حدود یک درجه روی آن حرکت میکند. لحظه اعتدال پاییزی زمانی است که خورشید درست در میان آسمان قرار دارد. در این زمان طول شب و روز باهم برابر است.
وی ادامه داد: قبل از اعتدال پاییزی اهالی نیمکره شمالی در تابستان بسر میبردند که طول روزهایشان بلندتر از شبها بود. با رسیدن اعتدال پاییزی طول شب و روز برابر میشود و پس از آن به تدریج طول شبها بیشتر میشود تا به انقلاب زمستانی برسیم. البته این روند برای اهالی نیمکره جنوبی برعکس است و برای آنها امروز بهار آغاز میشود.
آزادگان افزود: لحظه اعتدال پاییزی ساعت ۱۱:۲۱ روز دوشنبه اول مهر است.
منبع:مهر
انتهای پیام/