اینها جملاتی است که در تبلیغ یک داروی گیاهی مطرح شده است، کپسولی گیاهی با کلی فایده که حتی افراد سالم را برای خرید و مصرف آن وسوسه میکند، تقویت حافظه، جلوگیری از آلزایمر، بهبود تمرکز در دانشجویان و دانش آموزان، تقویت هوش و حتی به یادآوردن خاطرات فراموش شده کودکی از خواص یاد شده کپسول گیاهی کومارین است.
خواصی که برای هر بیمار مبتلا به صرع که باید تا آخر عمر خود از تشنج رنج ببرد و دارو مصرف کند، جذاب و شنیدنی به نظر میرسد و ممکن است هر فردی را ترغیب کند تا یک بار هم شده این دارو را مصرف کند، چرا که بیمار تشنجی همه راهها را رفته و چارهای جز مصرف داروهایش آن هم فقط برای کنترل صرع بیشتر ندارد.
بیشتر بخوانید: برنامهای كه تقلبى بودن دارو را مشخص میکند
کپسول گیاهی کومارین به قیمت ۲۰۰ هزار تومان برای درمان قطعی صرع، تقویت حافظه و تمرکز دانشجویان و دانش آموزان و پیشگیری از آلزایمر در فضای مجازی به فروش میرسد، به دنبال این تبلیغات فریبنده و تعجب برانگیز درمان قطعی صرع با یک داروی ایرانی موضوع را از انجمن صرع و سازمان غذا و دارو پیگیر شدیم تا از صحت و سقم ماجرا مطلع شویم.
کورش قره گزلی رئیس هیئت مدیره انجمن صرع ایران و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره تبلیغات یک کپسول گیاهی برای درمان قطعی صرع گفت: در فضای مجازی یک سری تبلیغات درباره کپسول گیاهی انجام شده است که این کپسول درمان قطعی صرع است و ما نیز با این موضوع مواجه شدیم و برخی بیماران ما هم مصرف داروهای خود را قطع کرده و شروع به مصرف این کپسول گیاهی کرده بودند.
قره گزلی با اشاره به اقدام انجمن صرع ایران پس از فروش و تبلیغ این دارو در فضای مجازی به عنوان نهاد مرتبط با مسائل بیماران صرعی اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی بیماران درمان خود را قطع و این دارو را مصرف کرده بودند و تبلیغات گستردهای که در این زمینه صورت گرفته بود نسبت به موضوع و این تبلیغات حساس شدیم و تاییدیه دارو را از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت استعلام کردیم.
کیانوش جهان پور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره داروی گیاهی درمان صرع و تقویت حافظه اظهار کرد: داروی گیاهی یا فرآورده طبیعی با نام کپسول کومارین که ظاهراً توسط یک شرکت ایرانی تولید و در بازار عرضه شده و در فضای مجازی به عنوان درمان صرع و تشنج و آلزایمر و افزایش حافظه مطرح شده هیچگونه مجوز تولید، توزیع و فروش و واردات از اداره کل مکمل، فرآوردههای طبیعی وسنتی سازمان غذا و دارو دریافت نکرده است و تولید و توزیع آن مجاز نیست و مصرف آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: دستور جمع آوری این فرآورده غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است. توزیع این فرآورده به هر نحو تخلف خواهد بود و در صورت مشاهده توزیع آن، هموطنان عزیزمان میتوانند موضوع را از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ به همکاران ما در معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اطلاع دهند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صرع ایران ادامه داد: در تبلیغات این دارو عنوان شده است که دارو پروانه بهره برداری و پروانه ساخت از وزارت بهداشت دارد، اما بعد از استعلام از سازمان غذا و دارو و اداره کل فرآوردههای طبیعی و سنتی متوجه شدیم که این دارو هیچ مجوزی برای ساخت و تولید ندارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: متاسفانه سودجویان و شیادان در فضای مجازی از دردمندی و مبتلایان به بیماری صرع سوء استفاده کردند و این دارو را به فروش رساندند.
بیشتر بخوانید: نگذارید ماهواره نسخه پیچتان کند
قره گزلی درباره عوارض مصرف کپسول گیاهی درمان قطعی صرع گفت: این کپسول با نام کومارین به فروش میرسد و تقویت حافظه درمان و پیشگیری از آلزایمر، تقویت قوای جنسی و درمان صرع از جمله تبلیغات این دارو برای گول زدن مردم و بیماران است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صرع ایران ادامه داد: این دارو تقلبی و غیر مجاز بوده است و اطلاعاتی از محتویات آن در دست نداریم به همین دلیل مصرف آن میتواند خطرناک و حتی کشنده باشد.
قره گزلی تاکید کرد: بیماران مبتلا به صرع که مصرف داروی تجویزی پزشک برای درمان صرع را قطع و کپسول کومارین را مصرف میکنند ممکن است گرفتار صدمات جبران ناپذیر و حتی مرگ شوند.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: وقتی پزشک دارویی را برای بیمار تجویز میکند این دارو با پشتوانه علمی و پس از سالها تحقیق و بررسی تولید شده است، اما دارویی که تقلبی و غیر مجاز است، هیچ پشتوانه علمی ندارد و مصرف آن خطرناک و مرگبار است.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به تبلیغ کپسول کومارین در تقویت حافظه و تمرکز به ویژه برای دانشجویان و دانش آموزان اظهار کرد: محتویات این دارو مشخص نیست و به همین دلیل میتواند خطرات جانی و آسیب مغزی برای دانش آموزان و دانشجویان را به دنبال داشته باشد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صرع ایران تاکید کرد: افراد گول تبلیغات دروغین در فضای مجازی را نخورند و داروهای مورد نیاز خود را زیر نظر پزشک مصرف و از داروخانه تهیه کنند.
امید است، علاوه بر برخورد دستگاههای نظارتی با سودجویان و شیادان که جان مردم را به خطر میاندازند و با تولید و عرضه داروهای قاچاق و غیر مجاز به دنبال سود و پر کردن جیبشان هستند، مردم و بیماران نیز به تبلیغات دروغین فضای مجازی در حوزه دارو اعتماد نکنند و داروی مورد نیاز خود را از داروخانه تهیه کنند تا جان خود و عزیزانشان را به خطر نیندازند.
انتهای پیام/
راضی هم بودم