سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمایت اقشار مختلف از کارگران هپکو در مصلی بیت المقدس اراک

اقشار مختلف مردم و دانشجویان و طلبه ها از اراک و تهران و قم در مصلی بیت المقدس اراک از کارگران هپکو حمایت کردند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، اقشار مختلف مردم و دانشجویان و طلبه‌ها از شهر‌های مختلف اراک و تهران و قم در روز جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ بعد از نمازجمعه در مصلی بیت المقدس اراک از کارگران هپکو حمایت کردند.

مردم و نماینده دانشجویان و نماینده طلاب حوزه علمیه قم در این تجمع برای ساماندهی به وضع موجود و مشکلات پیش آمده و پیگیری مطالبات کارگران و پرداخت حقوق آن‌ها از مسئولین استانی و کشوری درخواست پیگیری کردند.

مردم از استاندار استان مرکزی خواستند پیگیر ساماندهی به کارخانه هپکو باشد، زیرا کارخانه هپکو نماد استقلال و پیشرفت و خودباوری فرزندان ایران اسلامی است و اکنون به ورطه نابودی کشده شده است.

دانشجویان قرار است امروز با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک دیدار و درباره وضعیت شرکت هپکو گفت‌وگو کنند.

حجت الاسلام روح الله میرزایی قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور هم در بین دانشجویان و طلاب معترض به خصوصی سازی هپکو شرکت کرده و با دانشجویان و کارگران معترض هپکو گفت و گو کرد.

یکی از نمایندگان قشر دانشجو در حمایت از کارگرانی که زندانی شده اند گفت: کارگر، سرباز جنگ اقتصادی هست و هیچ عقل سلیمی در اوج جنگ سربازش را زندانی نمی کند و ما خواستار آزادی  ۹ کارگر زحمت کش از زندان هستیم.

دانشجویان انقلابی در پایان تجمع خود با قرائت بیانیه ای از رئیس دستگاه قضا خواستند تا هرچه سریعتر با عاملان و مسببان وضعیت موجود برخورد قاطع قضایی کند.

در متن این بیانیه آمده است:

"با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل۴۴ توسط رهبر معظم انقلاب در سال ۸۴، موج واگذاری‌های کارخانجات دولتی توسط مجریان دولت وقت آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد. عجله دولت‌ها جهت واگذاری هر چه سریعتر بنگاه‌های اقتصادی با نگاه جبران کسری بودجه موجب شد تا هیچ گاه زیرساخت‌های قانونی لازم جهت تضمین شفافیت در نحوه واگذاری و شیوه بهره‌وری حداکثری و نظارت طراحی نگردد؛ لذا انچه در عمل شاهد هستیم در عمده موارد، شرکت‌های واگذار شده حال و روز خوبی نداشته و با ایجاد زمینه فساد اقتصادی با بحران تولید مواجه شده‌اند.

این فاجعه زمانی دردآور می‌شود که مشاهد می کنیم در سالی که امام خامنه‌ای (مدظله العالی) آن را سال رونق تولید نامگذاری کردند کارخانجات بزرگ و استراتژیک کشور همچون هپکو که فخر صنعت ایران است، در حال غرق شدن در دریای طمع مدیران نالایق و رانتی بوده و وجود این ظرفیت عظیم ماشین آلات و ابزار و نیروی انسانی متخصص از ابتدای سال تا به امروز هیچ تولیدی نداشته است.

آنچه در مورد شرکت هپکو از نظر دورمانده این است که در هر دو نوبتی که شرکت واگذار گردیده، هرگز خریداران به مفاد قرار داد پایبند نبوده و حتی اقساط اولیه مقرر در قرارداد را ولو به جهت ظاهرسازی هم که شده پرداخت نکردند، لذا بایستی مطابق مفاد قرارداد واگذاری، مالکیت خریدار نفی شده و قرار داد نیز باطل شده و به حالت اولیه بازگردد. لاکن اجرای این روند با مداخله و ممانعت سازمان خصوصی‌سازی و دولت فخیمه مواجه شده است.

لازم به ذکر است که کارگران دلسوز هپکو به جای پافشاری صرف بر معوقات خود، همواره مطالبه به راه انداختن کارخانه و از سرگیری خطوط تولید را داشته‌اند و در این مسیر با بیش از ۱۴۰۰ فرد و نهاد حکومتی مکاتبه داشتند که متاسفانه تاکنون پاسخی در جهت اصلاح عملی این فاجعه دریافت نکرده‌اند.

در این شرایط کارگران ناامید از همه‌جا برای شنیدن حرف‌هایشان و با وجود فرسایشی‌شدن این روند علیرغم میل باطنیشان، مجبور به اقدامات تنش‌زا شدند تا شاید به این صورت توجهات مسئولان و افکار عمومی را به تاراج ثروت ملی هپکو جلب نمایند.‌ ای کاش آن روزی که هپکو را به ثمن بخس و بدهکاران بانکی واگذار می‌کردند، مسئولین امنیتی وارد عمل شده تا مجبور نباشند تفریط دیروزشان را با افراط امروز و هتک حرمت کارگران جبران کنند.

مایه تاسف است که کارگران علاوه بر دریافت نکردن حقوقشان، مورد ضرب و شتم و برخورد قهری قرار می‌گیرند. بعضی از رسانه‌های داخلی نسبت به این اتفاقات چشم خود را بسته و بعضی با تحریف آنچه بر کارگران هپکو گذشته از این موضوع ساده گذر می‌کنند.

اما با همه این اتفاقات، کارگران از موجودیت هپکو دفاع می‌کنند و مانع فروش تجهیزات و تغییر کاربری زمین‌های شرکت شده‌اند.

جنبش دانشجویی از ابتدای آغاز واگذاری‌ها همواره ایرادات رویه‌ای را به مسئولان مربوطه گوشزد کرده و امروز نیز ضمن تشکر از کارگران زحمتکش هپکو که این سرمایه ملی را با وجود تمام سختی‌ها و مشقت‌ها با جان و دل حفظ کردند، به صراحت در خصوص کارخانه هپکو اعلام می‌کنیم که باید به مر قانون عمل شده و قرارداد‌های واگذاری هپکو به جهت عدم بازپرداخت اقساط باطل اعلام شده و مالکیت آن به دولت بازگشته و تیم فنی، مدیریت شرکت را برعهده و روند تولید از سر گرفته شود تا لااقل در برابر نصب بنر‌های اسم سال در دستگاه‌های مختلف اجرایی عملی در جهت رونق تولید انجام شود.

همچنین در راستای اجرای کامل‌و همه‌جانبه‌ی سیاست‌های ابلاغی رهبری دولت بایستی زمینه را برای واگذاری سهام هپکو به کارگران آن کارخانه و مدیریت تعاونی آن شرکت مهیا کند.

ما دانشجویان از ریاست محترم دستگاه قضا خواستاریم تا هرچه سریعتر با عاملان و مسببان وضعیت اسفبار موجود برخورد قضایی قاطع صورت گردد."

شرکت هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راهسازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر می‌تواند ۲۵ نوع ماشین آلات راهسازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی، چون ژاپن، آلمان، سوئد است.

شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار و از این مقطع زمانی به بعد مشکلات آن آغاز شد.

انتهای پیام/ ر

تجمع دانشجویان و طلاب در حمایت از کارگران هپکو

برچسب ها: اقتصادی ، سیاسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
افرین بر شرافت شما.
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
باید به درد دل شان دولتمندان گوش دهند و چاره جویی کنند .
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
من جوان با مدرک کارشناسی ارشد راه حاضرم ریاست این کارخانه را برعهده بگیرم با حقوق برجی ۲ میلیون و ظرف مدت ۲ ماه تولید این کارخانه را افزایش خواهم داد .
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
هرکس برای خانواده خودکارمیکندانگارجهادکرده واقعا پس لطفا حق مردم رو سرماه بدید
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
این فقط هپکو نیس ک حقوق مردمو دیرداره برادرهای من هم عسلویه کارمیکنن یکیشون تازه ازدواج کرده یه وام چهل میلیونی گرفته بایدسرموقع پرداخت کنه وای چون حقوقاشونو ب موقعه نمیدن مثلا پنج ماهی یه باراونوقت حقوق یه ماهشونومیدن بیچاره نمیتونه وامهاشو بده خیلی براش بدمیشه لطفا همینطورک بانکهای وابسته به دولت برا مردم دل رحمی ندارن ومردم بایدحقوقشونو سرموقعه بدن لطف کنندحقوق مردموهم سرموقعه بدن که طرف اززندگی وازدواجش پشیمون نشه بگه غلط کردم ازدواج کردم!!!!!