به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، حجت الله ایوبی دبیرکل
کمیسیون ملی یونسکو در ایران در مراسم انعقاد تفاهمنامه "وقف سواد" و رونمایی از "پلاک شهر یادگیرنده مشهد" در این شهر با اشاره به اینکه پیوستن شهر مشهد به شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو اتفاق بزرگی است ،گفت: مشهد باید شهری بی نظیر و بی مانند و زندگی در این
کلانشهر باید خوب و با فرهنگ ارتقاء یافته باشد.
او تصریح کرد: در تمدن اسلامی و ایرانی، شهرها محور تمدن بودند و تمدن در ایران با شهرنشینی آغاز شد و ما طلایه دار شهرنشینی هستیم و در فرهنگ ایرانی به جای زور بازو، رقابت در کلام و گفتار و نگارش شعر و ادب مطرح بود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: شهرها روز به روز مهمتر میشوند و باید شهرداریها و شهرداران برجسته، مسیر دیپلماسی عمومی، فرهنگی و سیاست خارجی را باز کنند و شهر مشهد باید محور دیپلماسی عمومی در حوزه تمدن ایران و خراسان بزرگ باشد.
ایوبی افزود:باید علم، آموزش، شادی، سواد، فرهنگ و دیگر مولفهها را در نظر بگیریم تا بتوانیم شیعه و اسلام را به درستی معرفی کنیم و شهر مشهد حرفهای فراوانی دارد که در شبکه جهانی قابل گفتگو است.
او تصریح کرد: بهترین مکان برای آغاز به کار موسسه بین المللی ایران، افغانستان و تاجیکستان شهر مشهد است و باید این مهم مورد توجه باشد.
شاپور محمدزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی نیز در این مراسم گفت: درصد سوادآموزی در استان خراسان رضوی بالاتر از میانگین کشوری است.
او تصریح کرد: در خراسان رضوی ۹۶ هزار بی سواد وجود دارد که امید است طی دو سال آینده با سواد شوند و در وزارت آموزش و پرورش این آمادگی وجود دارد تا در دیگر شهرهای خراسان رضوی طرح شتاب بخشی سوادآموزی اجرا شود.
قاسمعلی خدابنده مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: تفاهمنامه منعقد شده بین شهرداری مشهد و آموزش و پرورش خراسان رضوی به منظور ریشه کن کردن بی سوادی در خراسان رضوی و به ویژه در مشهد است.
او تصریح کرد: باسوادی شاخص مهم توسعه یافتگی در کشورهاست و هر چه جمعیت باسواد در کشور بیشتر باشد میزان توسعه یافتگی آن کشور بالاتر است.
خدابنده ادامه داد: بیش از ۲۹ هزار نفر بی سواد در شهر مشهد وجود دارد و ۱۰۰ مرکز در خراسان رضوی و ۱۳ مرکز در حاشیه شهر مشهد در خصوص طرح ریشه کن کردن بی سوادی فعال هستند.
شهریار آل شیخ معاون برنامه ریزی و توسعه انسانی شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: امید است با این گام مهم در حوزه آموزش و پرورش و طرح وقف سواد تا سال ۱۴۰۰ مشهد شهری عاری از بی سواد باشد.
او تصریح کرد: این تفاهم نامه گام نخست برای توسعه انواع سوادها در شهر است.
معاون برنامه ریزی و توسعه انسانی شهرداری مشهد گفت: مشهد با طرح "وقف سواد"به منظور، برنامه شهر بدون بیسواد در افق ۱۴۰۰ موفق به دریافت نشان بینالمللی "شهر یادگیرنده" شد و به شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده (GNLC) پیوست.
آل شیخ افزود: ۲۹ هزار بی سواد در مشهد وجود دارند که اغلب آنها در حاشیه شهر مشهد ساکن هستند که بر اساس این طرح این تعداد باید تا سال ۱۴۰۰ باسواد شوند.
نشان بینالمللی شهر یادگیرنده از سوی کمیته ملی یونسکو نوزدهم مرداد امسال توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تهران به شهرداری مشهد اهدا شد و این شهر به شبکه شهرهای یادگیرنده GNLC پیوست.
امروز نیز ضمن انعقاد تفاهم نامه وقف سواد بین شهرداری، شورای شهر مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از پلاک شهر یادگیرنده مشهد رونمایی شد.
هم اکنون ۲۲۴ شهر از ۵۲ کشور جهان از جمله پکن، هامبورگ، آتن، مکزیکوسیتی، دوبلین، شانگهای، پالرمو، سانتیاگو، اوکایاما و بوچئون به عضویت این شبکه جهانی درآمدهاند و امسال سومین فرایند عضوگیری این شبکه برگزار شد که در آن سه شهر مشهد، یزد و هشتگرد از ایران به عضویت این شبکه درآمدند.
پیش از این در ایران شهرهای اراک، شیراز، بهبهان و کاشان چهار عضو شبکه شهرهای یادگیرنده بودهاند.
انتهای پیام// ز.م
اعطای نشان بینالمللی شهر یادگیرنده از سوی کمیته ملی یونسکو به شهرداری مشهد