کرامتی همچنین از مدیران عامل کارخانههای قند استان درخواست کرد تا با رعایت حقوق و تکریم کشاورزان در خصوص تحویل به موقع و عیار سنجی محصول، برنامه ریزی مناسبی برای پرداخت بهای چعندرقند داشته باشند.
او کشت نشایی چغندرقند و استفاده از ارقام جدید را از مهمترین عوامل افزایش میزان تولید این محصول عنوان کرد و افزود: ۱۰۵ هکتار کشت نشایی دراستان انجام شده که قراردادهایی با کشاورزان پیشرو در این زمینه منعقد شده بود که این نشاهای تولیدی دراختیار سایر کشاورزان قراربگیرد.
او پایین بودن قیمت خرید تضمینی این محصول در مقایسه با سایر محصولاتی مثل افتابگردان و کدو آجیلی را از عمدهترین مشکلات چغندرکاران و کاهش سطح زیر کشت این محصول در سال جاری عنوان کرد و افزود: ۴۳۵ تومان قیمت چغندر قند برای سال زراعی جدید اعلام شده است که در صورت تامین اعتبار، ۵۰ درصد بها چغندر قند بعد از تحویل ۱۵ روزه محصول پرداخت و۵۰ درصد بقیه بعداز بهره برداری کامل توسط کارخانههای قند پرداخت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین با اشاره به اعمال ممنوعیت خروج چغندر قند تولیدی آذربایجان غربی به سایر استانها گفت:امسال بیش از ۲۹ هزار هکتار ازاراضی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته است که بر اساس براوردهای انجام شده، تولید چغندرقند امسال به دلیل تغییرات دمایی وشیوع بیماری وآفتهایی از قبیل سرخرطومی و تاخیر در کشت به دلیل بارندگیها در مقایسه با سال گذشته روند کاهشی خواهد داشت.
کرامتی بیان کرد: براساس برآوردهای انجام شده امسال پیش بینی میشود در حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شود.
اوتاکید کرد: مسئولان کارخانجات قند متعهد شده اند که درصورت وقوع بارندگی در زمان برداشت محصول نسبت به خرید زودهنگام و دپوی محصول درانبارکارخانجات اقدام نمایند.
انتهای پیام/م