موسسه غیرمجاز حافظ شش متهم به نامهای سید احسان الله میرزاباقری برزی فرزند سیداکبر (مدیرعامل موسسه غیرمجاز حافظ)، بهروز پورانی فرزند سیف الله (دبیر هیات مدیره)، وحید ذکری زاده فرزند اصغر (معاون پشتیبانی)، ابراهیم کارگر فرزند اسدالله (مدیر امور مالی)، هوتن یوسفیان فرزند احمدعلی (مدیر منطقه شمال کشور)، محسن خوشبخت فرزند محمدعلی (رئیس شعبه خوی) دارد که اتهام آنها دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور است.
بانک مرکزی و ۴۹ نفر شاکی این پرونده هستند، این موسسه ٧ هزار و ۵۷۱ نفر سپرده گذار داشت و ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب سپرده صورت گرفته است.
شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار نیز ۱۳ متهم دارد که ۲۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جذب سپرده در آن صورت گرفته است.
در ابتدای جلسه رسیدگی متهم ردیف دوم پورانی اظهار کرد: اگر بانک مرکزی طی نامهای به ما اجازه نمیداد که در تجمیع شرکت کنیم این اتفاقات برای ما بوجود نمیآمد.
وی ادامه داد نماینده بانک مرکزی بیان کرد:در مشهد پنج شعبه داریم، اما ما هیچگاه در خراسان رضوی فعالیت خود را آغاز نکرده ایم و همچنین در زنجان هم شعبه نداریم، زیرا دادستانی آنجا با فعالیت ما مخالفت کرد.
متهم پورانی بیان کرد: پس از آن که بانک مرکزی اعلام کرد میتوانیم در طرح تجمیع شرکت کنیم فرد سرمایه گذاری به نام حمید بوربور به سراغ ما آمد و ادعای کمک کردن را مطرح کرد.
وی تصریح کرد: قرار شد بوربور به عنوان عضو هیئت مدیره و سرمایه گذار با ما وارد همکاری شود تا بتوانیم با همکاری یکدیگر ۲۰ شعبه را در سراسر کشور راه اندازی کنیم که دو شعبه پاکدشت و قیامدشت توسط بوربور افتتاح شد.
متهم پورانی گفت:در نهایت بوربور پیشنهاد واگذار خرید سهام من و میرزاباقری را مطرح کرد و در تاریخ ۲۷ فروردین سال ۹۶ بوربور پیشنهاد لغو مشارکت خود را اعلام کرد و قرار شد سهام را به مبلغ ۱۲ میلیارد تومان خریداری کند منوط به اینکه پورانی و میرزاباقری از موسسه بیرون بروند که ما با این موضوع موافقت نکردیم.
وی تصریح کرد: بوربور هیچ آوردهای به موسسه نداشت و به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکرد و ما مجبور شدیم بر خلاف میل خود شعبات را از محل سپردهها راه اندازی کنیم، زیرا برای راه اندازی هر شعبه حداقل ۸۰ میلیون تومان هزینه نیاز است.
متهم پورانی ادامه داد: پس از بور بور سرمایهگذار دیگری به نام میلانی وارد موسسه شد و گفت که اگر میرزاباقری و بوربور از مجموعه بیرون بروند با ما همکاری میکند و در آن زمان ۹۰ درصد سهام به میلانی ۴ درصد به من و ۶ درصد هم به میرزا باقری داده شد تا از مجموعه کنار برود.
قاضی صلواتی بیان کرد: با سپرده مردم چه کاری میخواستید انجام دهید.
بیشتر بخوانید: چگونه مؤسسات مالی حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر کلاه ۲۰۳ نفر را برداشتند؟
متهم پورانی بیان کرد: به دنبال جذب سپرده بودیم و طی شش ماه میتوانستیم جذب کنیم، عمدتاً نقش ما جزئی به عنوان جذب اندک سپرده مردم برای ارائه تسهیلات و داشتن کارنامه مناسب در بانک مرکزی بود.
متهم پورانی بیان کرد: نماینده دادستان اظهار میکند که پس از اعلام ممنوعیت موسسه باز به فعالیت خود ادامه داده، اما این موضوع را تکذیب میکنیم، زیرا پس از ممنوعیت ما هیچ فعالیتی نداشته ایم و تنها در سال ۹۱ یک فعالیت دو ماهه و سه ماهه آخر سال ۹۵ و سه ماهه اول سال ۹۶ فعالیت داشته ایم.
وی تصریح کرد: اگر هر یک از کارمندان موسسه اقدام قانونی انجام داده باشند بر عهده من است، اما اگر آنها تخلفی کرده باشند خود باید پاسخگو باشند.
متهم پورانی با بیان اینکه هیچ سوء نیت و قصدی نداشته ام اظهار کرد: مبلغ صد میلیون تومان به عنوان ودیعه در شعبه زابل مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در استان مازندران و مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات در خود و یک انبار به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان در تهران از اموال این است که اکنون حاضر و باقی هستند.
وی بیان کرد: اگر این اموال و مبالغ دریافت شوند میتوانیم با آنها پول عده زیادی از سپرده گذاران را بدهیم، زیرا ۳۶ نفر سپردهگذار مجموع ۳۷۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه داده اند که با باقیمانده پول در شعبه میتوان آن را تسویه کرد.
در ادامه جلسه کارشناس حقوقی سازمان تعاون روستایی اظهار کرد: شرکتهای تعاونی روستایی اساسنامه مخصوص به خود را دارند و حدودا عملیات شرکت کشاورزی را مشخص میکند با وجود آنکه شرکت مهر امید ایلام تعاونی است، اما بر اساس قانون عمل نمیکند.
وی ادامه داد: این شرکت بدون هماهنگی در خارج کردن منابع اقدام کرده و سازمان تعاونی روستایی ایلام از شرکت مهر امید شاکی است.
در ادامه جلسه قاضی صلواتی اظهار کرد: مردم به دنبال سپردههای خود هستند و بهتر است در این جلسه از حق خود دفاع کنید. شرکت حافظ در وضعیت مناسبی قرار نداشت و همان زمان اقدام به خرید شرکت مهر امید هم کردید. اگر توانایی حل مشکلات را داشتید، بهتر بود که ابتدا حافظ را سر و سامان دهید و سپس شرکت دیگری را خریداری کنید.
متهم پورانی بیان کرد: ما برای سامان دادن به شرکت ۱۸ برنامه را به مسئولان استانی ارائه کردیم.
قاضی صلواتی بیان کرد: هیچ برنامهای از سمت شما ارائه نشده است. همان طور که مسئولان تعاونی استان هم بیان کردند، شما برنامهای به آنها تحویل ندادید و پاسخهای شما قانعکننده نیست.
در ادامه متهم وحید زکریزاده فرزند اصغر به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و وصول وجوه کلان و کلاهبری ۷۳ میلیون تومانی طبق شکایت آقای مشفقی بیان کرد: من درباره گرفتن مجوز و ضرورت آن از بانک مرکزی اطلاعی نداشتم، زیرا فکر میکردم که مدرک بازپرس خود به عنوان مجوز است.
متهم زکری زاده بیان کرد: من در سرمایهگذاری شرکت هیچ نقشی نداشتم و تنها به عنوان نیرو در آنجا به کار خود ادامه میدادم و مسئولیت من در مؤسسه پشتیبانی و تدارک بود و هیچ دستوری توسط من صادر نمیشد، بلکه تمام دستورات با نظر مدیر عامل اجرایی میشد.
او با اشاره به شکایت ۷۳ میلیون تومانی رضا مشفق گفت: چندین فقره خرید اینترنتی با رضا مشفق انجام دادیم که آخرین مرحله آن همزمان با پلمپ شدن شعبهها بود، به همین دلیل رضا مشفق طرح دعوای ۷۳ میلیون تومانی را مطرح کرد و فاکتور تمام خریدهای کامپیوتری ما از او موجود است.
در ادامه جلسه دادرسی شاه محمدی نماینده دادستان بیان کرد: شما در مؤسسه مالی غیر مجاز زیان بسیاری وارد کرده بودید و به دنبال برطرف کردن این زیانها از طریق خرید مؤسسه خوشه مهر طلایی امید ایلام بودید.
نماینده دادستان تصریح کرد: شما مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان وارد مؤسسه خوشه مهر طلایی امید کردید، اما مبلغ ۷ میلیارد و ۵۸۰ میلیون و ۲۰۳ هزار ریال از آن برداشت داشتید و وارد حساب شخصی خودتان کردید.
او گفت: برای توجیحات و مشکلاتی که در مؤسسه غیر مجاز حافظ رخ داده بود، اقدام به خرید این مؤسسه کردید تا بتوانید بانک مرکزی را توجیح کنید، اگر به فکر توسعه کشور هستید بهتر است چرخه تولید را افزایش دهید.
نماینده دادستان با بیان اینکه شما نتوانستید بگویید که چرا از مردم پول گرفتهاید؟ اظهار کرد: به صورت صوری معاملهای را برقرار کردید و اینکه میگویید از وجود مجوز بانک مرکزی خبر ندارید، اشتباه است، زیرا قبل از آن که وارد مؤسسه حافظ شوید، رئیس شعبه شمال غرب بانک مهر اقتصاد در تهران بودید.
در ادامه نماینده تعاونی استان ایلام اظهار کرد: شرکت تعاونی تکالیف مخصوص به خود را دارد، اما هیچ کدام از معاملات شرکت متهم پورانی بر اساس قوانین و مقررات شرکت تعاونی نبوده است.
به گفته قاضی صلواتی جلسه چهارم رسیدگی به این پرونده در ساعت ۱۳:۳۰ روز شنبه ۳۰ شهریور ماه در شعبه ۴ دادگاه ویژه جرایم و مفاسد اقتصادی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/