سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان بررسی می‌کند؛

صنعت نشر در سراشیبی سقوط/ تعداد صفحه‌های کتب هم کاهش یافت

تعداد عناوین کتاب در سه ماهه دوم امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان ۱۲ هزار و ۴۰۳ عنوان کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس اطلاعات آماری سایت موسسه خانه کتاب، تعداد ۱۷ هزار و ۴۹۲ عنوان کتاب در سه ماهه دوم سال ۹۸ منتشر شد که تعداد عناوین کتاب در این مدت نسبت به  سال ۹۷ به میزان ۱۲ هزار و ۴۰۳ عنوان کاهش یافته است.

در سه ماهه دوم سال ۹۷ تعداد ۲۹ هزار و ۸۹۵ عنوان کتاب منتشر شد. عوامل زیادی در این کاهش عناوین کتاب تاثیر داشت که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به وضعیت بد بازار نشر اشاره کرد.

به دنبال وضعیت نابسامانی که چند سالی است  در بازار نشر حاکم شده، انگیزه ناشران و مولفان برای انتشار کتاب کاهش یافته است. از جمله مواردی که باعث کاهش انگیزه ناشران برای انتشار کتاب شد می‌توان به افزایش قیمت کاغذ و ملزومات چاپ، کاهش تیراژ کتاب به کمتر از ۱۰ جلد و کاهش استقبال مردم از کتاب اشاره کرد. همین مشکلات باعث شده است مولفان هم برای انتشار کتابشان تردید داشته باشند و با تامل بیشتری این کار را انجام دهند.

از میان کتاب‌های منتشر شده در سه ماهه دوم امسال تعداد ۱۲ هزار و ۹۲۳ عنوان تالیفی و ۴ هزار و ۵۶۹ کتاب ترجمه بود در این مدت هم مانند سال گذشته کتاب‌های تالیفی بیشتر از کتاب‌های ترجمه منتشر شدند. تعداد ۲۲ هزار و ۵۸۹ عنوان کتاب تالیفی  و ۷ هزار و ۶۲۹ عنوان کتاب ترجمه در سه ماهه دوم سال ۹۷ منتشر شد.

کاهش انتشار کتاب‌های چاپ اولی در سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سال ۹۷

امسال با کاهش انتشار کتاب‌های چاپ اولی در سه ماهه دوم نسبت به سال ۹۷ مواجه بودیم؛ ۱۰ هزار و ۲۰۹ عنوان کتاب چاپ اولی در این مدت منتشر شد که این عدد در سال ۹۷ به رقم ۱۸ هزار و ۶۰۱  عنوان کتاب می‌رسید. همچنین در سه ماهه دوم امسال تعداد کمتری کتاب نسبت به سال گذشته تجدید چاپ شد. این تعداد در سه ماهه دوم  سال ۹۷ به ۱۱ هزار و ۲۹۴ عنوان کتاب می‌رسید که این تعداد در همین مدت، امسال ۷ هزار و ۲۸۳ عنوان کتاب بود.

ادامه کاهش شمارگان کتاب در سه ماهه دوم سال جاری 

کاهش شمارگان کتاب اتفاق دیگری بود که در سه ماهه دوم امسال ادامه یافت. این مسئله که چند سالی است گریبان نشر را گرفته همچنان ادامه دارد و تاکنون چاره‌ای برای برون رفت از این وضعیت اندیشیده نشده یا به مرحله اجرا نرسیده است؛ شمارگان کتاب در سه ماهه دوم سال جاری ۲۷ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۷۵۵ جلد بود که این میزان  در همین مدت در سال ۹۷ به ۳۲ میلیون و ۹۳۶ هزار  و ۳۰۴ جلد کتاب می‌رسید.

کاهش تعداد صفحه‌های کتاب

در مجموع  تعداد ۵ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۷۰۱ صفحه کتاب در سه ماهه دوم سال ۹۸ منتشر شد این تعداد در سه ماهه دوم سال ۹۷ به ۶ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۲۵۳ صفحه می‌رسد که در این مدت با  کاهش تعداد صفحه‌های کتاب هم مواجه بودیم.

افزایش قیمت کتاب همچنان ادامه دارد

در ظاهر امر اختلاف قیمت کتاب در این مدت نسبت به سال گذشته سیر کاهشی داشته است  البته این اختلاف به دلیل کاهش تعداد عناوین آن در سه ماهه دوم سال جاری است که نسبت به سال ۹۷ سیر کاهشی را نشان می‌دهد، اما هنگامی که قیمت کتاب را بر تعداد عناوین کتاب تقسیم می‌کنیم افزایش قیمت هر عنوان کتاب را در این مدت مشاهده می‌کنیم.

قیمت کتاب در سه ماهه دوم سال ۹۸ مبلغ ۵ میلیارد و ۵۴۹ میلیون و ۹۵۷ هزار و ۵۴ ریال و در سه ماهه دوم سال ۹۷ مبلغ ۶ میلیارد و ۱۰۹ هزار و ۲۹۷ ریال بود. در ظاهر امر قیمت کتاب در این مدت نسبت به سال گذشته در مجموع ۴۵۰ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۲۴۳ ریال کاهش یافته است. 

قیمت هر عنوان کتاب در سه ماهه دوم امسال به ۳۱۷ هزار و ۲۸۵ ریال می‌رسد در حالی که قیمت هر عنوان کتاب در سه ماهه دوم  سال ۹۷ مبلغ ۲۰۰ هزار و ۷۰۶ ریال بود. این مسئله افزایش قیمت هر عنوان کتاب در سه ماهه دوم سال جاری را نسبت به سال ۹۷ نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ادبیات ، بازار نشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
فرید
۱۸:۳۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
فرهنگ مطالعه در کشور ما جا نیوفتاده٬این گرونی های اخیر هم دامن زده به این مشکل!!کاملا طبیعیه البته٬کسی که برای تهیه غذا و مایحتاج زندگی مشکل داره قطعا کتاب نمیخره٬درواقع پولی براش نمیمونه که بخره!
واقعا مسئولین ما چیکار دارن میکنن؟
پیمان اشراقی
۱۱:۴۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
سلام ،

یادش بخیر دوران مدرسه ،
زنگ پرورشی و ورزش که تمام می شد ،

فقط فصل آخر کتاب را می خواندیم ،
می رفتیم در جلسه امتحان حضور می یافتیم .