سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مهارت های لازم برای یک ازدواج موفق

یک روانشناس گفت: امروزه دختران و پسران جوان تمایل دارند خود همسر آینده خود را انتخاب کنند.

زهرا زین الدینی روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره یک ازدواج موفق اظهار کرد: ازدواج یکی از مهمترین، یا بهتر است بگوییم مهمترین واقعه زندگی فرد در دوران بزرگسالی است.

این روانشناس بیان کرد: امروزه شکل ازدواج سنتی که زوجین توسط خانواده‌ها برای همدیگر انتخاب می‌شدند به نوع مدرن آن تغییر شکل پیدا کرده است، بدین صورت که دختران و پسران جوان تمایل دارند خود همسر آینده خود را انتخاب نمایند.

او افزود: یک ازدواج موفق با سلامت جسم و روان افراد ارتباط کاملا مستقیمی دارد، و در بسیاری از جنبه‌های زندگی فرد نقش تاثیرگذاری دارد از این رو می‌توان نقش مهم یک انتخاب درست و ازدواج مناسب را در زندگی افراد درک کرد.

 زین الدینی با اشاره به اینکه مشاوره پیش از ازدواج را در چند مرحله می‌توان مطرح کرد، افزود: مرحله اول به افراد کمک می‌کند که شناخت بهتری نسبت به خود پیدا کنند و سپس آمادگی لازم برای شناخت بیشتر فرد مقابل خود پیدا کنند، مرحله دوم وقتی رخ می‌دهد که فرد به تنهایی به مشاور یا درمانگر مراجعه و تلاش می‌کند تفاوت‌های خود و دیگری را شناسایی کند، مرحله سوم وقتی مطرح است که دو نفر با هم مراجعه می‌کنند و می‌خواهند بدانند که آیا برای همدیگر مناسب هستند یا نه و در مرحله چهارم، ازدواج صورت گرفته است، ولی زندگی مشترک هنوز آغاز نشده است.

این روانشناس گفت: در مرحله اول که همان شناخت خود است، فرد در سن ازدواج قرار گرفته است، ولی هنوز کسی را برای ازدواج در ذهن ندارد. در این مرحله به فرد کمک می‌شود تا خود واقعی خود را بهتر و عمیق‌تر بشناسد، و متوجه شود چه شخصی برای او مناسبتر است.


بیشتر بخوانید: مشاوره چه کمکی به زوجین می‌کند؟


او ادامه داد: در مرحله دوم، مرحله شناخت ویژگی‌های روانی و رفتاری فرد مورد نظر نام دارد. در این مرحله مراجع زمانی به مشاور مراجعه می‌کند که موردی را برای ازدواج در نظر دارد و به تشکیل خانواده با او فکر می‌کند، اما به تصمیم قطعی در مورد ازدواج نرسیده است و به تنهایی برای گرفتن مشاوره اقدام کرده است.

 زین الدینی بیان کرد: در مرحله سوم که دختر و پسر با همدیگر قبل از ازدواج مراجعه می‌کنند تا بدانند که آیا برای همدیگر مناسب هستند یا نه. در این مرحله روانشناس به مراجعین کمک می‌کند که اگر درگیر احساسات شده‌اند، منطقی‌تر با ازدواج و انتخاب همسر برخورد کنند. اگر باور‌های غلط نسبت به ازدواج و عشق دارند، این باور‌ها اصلاح خواهد شد و به آن‌ها آگاهی‌های لازم داده خواهد شد که ازدواج آن‌ها با همدیگر چقدر ریسک خواهد داشت و در صورت ازدواج با همدیگر با چه چالش‌هایی روبرو خواهند شد.

این روانشناس اضافه کرد: در مرحله چهارم افراد عقد کرده‌اند، ولی هنوز زیر یک سقف نرفته‌اند، اما با چالش و تعارض روبرو شده‌اند و رابطه‌شان را در خطر می‌بینند. زوجین با کمک روانشناس در این مرحله می‌توانند تعارض‌های موجود در رابطه خود را شناسایی کنند و مهارت‌های لازم برای حل این مشکلات را آموزش ببینند و تمرین کنند تا به کمک متخصص بتوانند رابطه بهتری را شکل دهند.

او خاطرنشان کرد: از نظر متخصصین این امر می‌توان گفت، گرفتن مشاوره قبل از ازدواج ریسک طلاق را در شما به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داد، حال این شما هستید که انتخاب می‌کنید دوست دارید چه چیزی را برای رابطه مشترکتان رقم بزنید.

انتهای پیام/

تأثیرات مشاوره پیش از ازدواج

برچسب ها: ازدواج ، روانشناسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۱۵ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
هیچ احساسی به تو ندارم
بهمن دارابپور
۲۲:۰۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
باسلام ازدواج در سنین ۲۰ال۲۵برای دختران عین سم می‌باشد چرا که دختران بعد از گذشتن ازسن۲۵کامل می‌شوند بدین معنی که تازه خودشونو کامل میشناسند و میدانند از دنیا زندگی متاهلی چه میخواهند همچنین پسران هم بعد گذشتن از مرز ۳۵تازه کامل می‌شوند چه از نظر فکری وچه از نظر مادی کم و بیش تامین هستن وکنار ددغدغه کار ودرامد را خواهند داشت که این فرصت میدهد به همسر وزندگی زناشویی خود بیشتر برسند
سام
۱۰:۱۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
سلام اشتباه نکن حتی ازدواج دختران قبل از ۲۰ سالگی هم مفید واقع شده و شما با دیدن چند مورد طلاق نمی توانید اینچنین تعبیری داشته باشی، لطفا کمی دقت کنید
Seta
۱۴:۰۷ ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
سلام مطالب مفید بود ولی اول ادم باید بتونه نفس بکشه تا بعد به فکر برطرف کردن تشنگی باشه یا اول ادم باید تشنگی شو برطرف کنه بعد به فکر گرسنگی باشه یا اول ادم باید بدنش رو بپوشونه بعد به فکر لباس گرم باشه برادر من مطالب ات مفید بود ولی شما باید دقت کنی اول باید بتونی شکم خودتو سیر کنی و درامد درست داشته باشی بعد به فکر همسر باشی یا اول باید از عهده مخارج همسر بر بیای بعد به فکر بچه باشی بنابراین به نظرم مطالب باید متناسب با نیاز جامعه نوشته بشه چه بسا اینکه بسیاری از طلاق های دور بر من اینطورین که اول دونفر عاشق هم میشن بعد همه میگن سخت نگیرین همه کمک میکنن که ازدواج کنن پدر مادر دختر خرج دختر رو میدن پدر مادر پسر خرج پسر رو میدن البته تا نامزدی بعد که تصمیم میگیرن عروسی بگیرن البته در صورتی که پولشو داشته باشن که عروسی بگیرن یا پول پیش داشته باشن که خونه کرایه کنن انوقت پدر مادرا میگن حالا باید مستقل باشین ولی چون کار ندارن که درامد کافی داشته باشن ونمیتونن استقلال داشته باشن سر کوچکترین مسئله دعوا میفتن چون اعصابشون ضعیفه در تنگنا هستن واسه همین مجبور میشن طلاق بگیرن ای کاش ای کاش ای کاش دزدی ها در مملکت ما نبود ای کاش دروغ نبود انوقت تولید رونق میگرفت و انسان درستکار به تولیدش امیدوار و انسان مکار از دزدی و تنهایی اش در عذاب بود انوقت تازه میتونستیم به این فکر کنیم که من چه امادگی هایی برای شروع زندگی باید داشته باشم تا فرزندان من بهتر و عالی تر تربیت بشن و اینده کشور رو خوب بسازن و مملکت من رو به جلو داشته باشد
ای کاش فقط ای کاش ای کاش
دزدی نبود دروغ نبود
فقط همین
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
امروزه جوانان تمایل دارند شغل و درآمد مناسب و کافی داشته باشند نه اینکه ازدواج کنند !
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
امروزه جوانان تمایل داردند یه شغل داشته باشن همسر پیش کش
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
کار بادرآمد مناسب را درست کنید ازدواج موفق خواهیم کرد
28 سال کار کردم وچیزی ندارم
ناشناس
۰۵:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
دقت در ازدواج لازم و ضروری است. یه انتخاب بد مساوی با ویرانگری. من انتخابگر خوبی نبودم و زندگی ام یه سیاهی رفت و آخرش متلاشی شد. واین ترگش ها هر روز به زخم و جانم می خوره.
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
با این شرایط اقتصادی کی فکر ازدواج