یک روانشناس گفت: توهین به همسر نوعی از خشونت کلامی است که باعث آسیب‌های جدی به روابط زناشویی می‌شود.

نکات مهمی که باید در مورد تاثیر منفی توهین به همسر بدانیدزهرا زین الدینی روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرات منفی توهین به همسر در زندگی مشترک دارد، اظهار کرد: توهین به همسر نوعی از خشونت کلامی است که باعث آسیب‌های جدی به روابط زناشویی می‌شود و چه بسا منجر به فروپاشی رابطه شود.

زین الدینی با اشاره به اینکه رفتار‌های تحقیرآمیز به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود، افزود: بی‌احترامی کردن به همسر، مسخره کردن، متلک انداختن، بیان نقاط ضعف فرد با یک لحن تند و طعنه‌آمیز و مسخره کردن خانواده فرد همگی به نوعی پرخاشگری، بی‌احترامی و توهین به طرف مقابل است.

این روانشناس بیان کرد: عصبانیت و عدم مهارت مدیریت خشم، موقعیتی است که افراد احتمال اینکه به طرف مقابلشان پرخاشگری کنند بیشتر خواهد بود و علاوه بر این کاهش صبر و تحمل افراد، استرس‌های روزافزون زندگی، مشکلات مالی نیز بر روی رفتار افراد تاثیرگذار است.

او ادامه داد: اعتماد به نفس پایین، احساس حقارت و خودکم بینی از دلایل اصلی این رفتار است، همچنین یادگیری و الگوسازی از رفتار والدین، فقدان مهارت‌های ارتباطی و قدرت نمایی نیز از دیگر دلایل انجام رفتار‌های توهین‌آمیز در رابطه زناشویی است.

زین الدینی با بیان اینکه داشتن یک رابطه شاد و سالم از مهمترین ارکان سلامت روان است، افزود: زمانیکه فردی به همسر خود توهین می‌کند در واقع، شخصیت و عزت نفس او را زیر سوال می‌برد و باعث افسردگی و سایر اختلالات روانی در او می‌شود و مسلما این مسئله تاثیر مستقیم بر رابطه زناشویی آن‌ها خواهد گذاشت.


بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای درک متقابل زوجین در زندگی مشترک


این روانشناس عنوان کرد: فردی که مورد تحقیر و توهین همسرش قرار می‌گیرد، بهتر است در مقابل این رفتار سکوت نکند و اعتراض کند، اما مهم است که در یک زمان مناسب و با رعایت نکات خاصی، نظر و خواسته اش را مطرح کند.

زین الدینی گفت: در زمانیکه فرد تصمیم دارد ناراحتی و خواسته‌اش را مطرح کند، بهتر است از جملات سرزنش کننده و طعنه و کنایه استفاده نکند بلکه کاملا واضح و روشن انتظارش را مطرح کند و احساسش از این رفتار او را نیز به فرد مقابل ابراز کند، او را با فرد دیگری مقایسه نکند، و او را تهدید نیز نکند.

او خاطرنشان کرد: یادگیری مهارت‌های ارتباطی، مدیریت خشم، زوج درمانی، مهارت حل مسئله، خودآگاهی و افزایش اعتماد به نفس به کاهش این رفتار‌ها کمک شایان توجهی خواهد کرد.

انتهای پبام/

توهین به همسر نوعی از خشونت کلامی است

برچسب ها: ازدواج ، خانواده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۹ شهريور ۱۳۹۸
ادمای بد دهن چه اصراری دارن ازدواج بکنن وچند تا مث خودشون تحویل اجتماع بدن؟توهین به همسر توهین بخودت هست.فکر می کنی بچه هات چی از اب درمیان وقتی توهین والدین رو شاهد هستند؟یا دختر فراری یا پسر بزهکار
آخرین اخبار