سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز آخرین مرحله مرمت خانه تاریخی طوفان جهرم

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از آغاز فاز پایانی مرمت خانه تاریخی طوفان با اعتبار بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در شهرستان جهرم خبرداد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اظهار کرد: با توجه به لزوم اجرای عملیات مرمت، بازسازی و احیاء دو دهانه طاق آجری زیرزمین ساختمان ضلع شمالی، احیاء نرده سنگی ایوان و نرده جانپناه پشت بام ساختمان ضلع شمالی و ساخت سرویس بهداشتی، آخرین مرحله مرمت خانه تاریخی طوفان با اعتبار یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون ریال از ۲۰ شهریور ماه شروع و پیش بینی می‌شود این مرحله از مرمت تا پایان امسال پایان یابد.

او ادامه داد: خانه تاریخی طوفان در شهرستان جهرم واقع شده است که در سال ۱۳۸۷ طبق وصیت نامه مرحوم جلال طوفان به میراث فرهنگی فارس اهدا شد و در سال ۱۳۸۸ در فهرست آثار ملی با شماره ۲۶۶۴۹ به ثبت رسید.

گفتنی است این منزل تاریخی دارای یک زیرزمین و یک طبقه شاه نشین است که راه دسترسی به آن پلکان سنگی دو طرفه به سبک هخامنشی با سنگ‌های بادبر است که در هر طرف با ۵ پلکان به پاگرد و نهایتا با ۴ پله به ایوان منتهی می‌شود.

ایوان شاه نشین دارای ۴ ستون و ۲ ستون نما با بدنه چهارگوش و سیمانی است. در ایوان یک راهروی مرکزی و دو اتاق جانبی است که به اتاق‌های سه دری با در و پنجره‌های چوبی منتهی می‌شود.

سقف این اتاق‌ها تیر چوبی و توفال کاری است که دارای نقاشی‌های سقفی بوده است. هر کدام از این اتاق‌ها به اتاق‌های پشتی راه می‌یابد.

در انتهای شرقی ایوان اتاق بیضی شکلی است که اتاق مطالعه وکتابخانه آقای طوفان بوده است. زیرزمین این خانه دارای وسعت زیادی است و نسبت به سایر قسمتها، شکل اصلی خود را بیشتر حفظ کرده و در سقف آن آجر کاری‌های زیبایی کار شده است.

فضا‌های زیرزمین به صورت تو در تو و تقریبا قرینه است که متشکل از یک فضای مرکزی و دو اتاق جانبی در هر طرف است.
انتهای شرقی زیرزمین حمام کوچکی قرار دارد که دارای یک فضای رختکن و گرمخانه است و تون حمام هنوز بر جای خود باقی است. حیاط حمام به سبک بسیار زیبایی موزائیک کاری شده و حوض مرکزی مدور در وسط آن قرار دارد.

دور تا دور حیاط دارای ازاره سنگی بوده است که در سمت شرق نیز سکویی حدود یک متر تعبیه شده است. دو پنجره سنگی مشبک نیز جهت نورگیر زیرزمین‌ها در دو طرف پلکان مرکزی قرار دارد و اصطبل خانه نیز در ضلع جنوبی قرار داشته است.
این بنا دارای کنگره‌هایی به سبک هخامنشی است. در قسمت بالای سقف نیز بادگیری برای تهویه و خنک کردن فضای اتاق‌ها ساخته شده است.

انتهای پیام/چ

مرمت خانه تاریخی طوفان جهرم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.