به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،بادام زمینی از مواد بسیار مغذی است که مصرف آن برای درمان بیماری ها، زیبایی، سلامتی بسیار مفید است .
آن ها شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری و منبع عالی از منگنز، نیاسین و غیره هستند و طبق آنچه در این گزارش می خوانید منبع خوبی از ویتامین ایی ، اسید فولیک، فیبر و فسفر است. بادام زمینی ها برای ۸ مقدار ماده مغذی ضروری مثل کاهش خطر بیماری های قلبی، کنترل وزن، تثبیت سطح قند خون، افزایش متابولیک در بدن انسان و غیره شناخته می شوند.درخانه بسیاری از هندی ها بادام زمینی وجود دارد و به عنوان میان وعده مصرف می شود.
یک دانه از آن بادام زمینی این خوراکیهای پرطرفدار و خوش طعم که به راحتی میتواند انرژی روزانه فرد را تامین کند، پس از ۳ ماه انتظار در دل زمین به حدود ۲۰۰ گرم تبدیل و روانه بازار میشود.
علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، به خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: سطح زیر کشت مزارع بادام گیلان ۲۳ هزار هکتار است و شهرستان آستانه اشرفیه، ۸۷ درصد از سطح زیر کشت مزارع بادام زمینی را به خود اختصاص داد.
او با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد بادام زمینی ایران در آستانه اشرفیه تولید میشود، افزود: این شهرستان به دلیل خاک حاصلخیز آبرفتی رودخانه سفید رود مهمترین قطب تولید بادام زمینی در گیلان و ایران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بادام زمینی علاوه برآستانه اشرفیه به صورت پراکنده در لشت نشا، تالش، انزلی و رودبار هم کشت میشود.
علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بادام کاران گیلانی برداشت بادام زمینی را از ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان آغاز کردند.
او افزود: پیش بینی میشود تا پایان شهریور ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن پیله خشک بادام زمینی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به علت شرایط مناسب آب و هوایی تولید امسال ۱۰ درصد بیشتر از پارسال است.
درجانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، بابیان اینکه گیلان ۲ کارخانه صنعتی فرآوری بادام زمینی دارد، گفت: این محصول بیشتر در واحدهای سنتی خشک و فرآوری میشود.
او، با اشاره به محبوبیت بادام زمینی گیلان در کشور، افزود: بادامهای برداشت شده علاوه بر استفاده در گیلان به عنوان سوغات به استانهای دیگر فرستاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کمبود صنایع فرآوری، بسته بندی و پیله خشک کنی و همچنین ورود بادامهای زمینی قاچاق، بی کیفیت و ارزان قیمت به بازار از مهمترین مشکلات بادام زمینی در گیلان است.
یکی از باغداران نمونه شهرستان آستانه اشرفیه در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: حدود ۱۵ سال در زمینه کشت بادام زمینی فعالیت میکند.
او، با بیان اینکه در ابتدا کارش را با یک هکتار آغاز کرده است، افزود: با همت و تلاش خود و خانوادش توانسته ضمن افزایش سطح زیر کشت، همچنین به رونق تولید، اشتغال و کسب و کار منطقه نیز کمک کند.
این باغدار نمونه، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ هکتار اراضی سطح زیر کشت بادام زمینی را دارد، گفت: در حال حاضر به همراه ۱۷ نفر از اعضای خانواده به این کار مشغولم و علاوه بر درآمد زایی چند نیروی کارگری نیز در فرآیند مراحل کشت، داشت و برداشت این محصول کشاورزی مشغول به کار هستند.
یکی دیگر از بادام کاران روستای دهکا آستانه اشرفیه به خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: علاوه بر اینکه هنگام فصل کشت بادام زمینی در مزارع مشغول به کار هستم همچنین در منزل به همراه اعضای خانواده از بادام شیرینیها محلی تهیه و روانه بازار میکنیم.
او با گلایه از کمبود صنایع تبدیلی و جانبی، از مسئولان خواست تا با ایجاد چنین کارخانههایی زمینه فرآوری محصولات مختلف از جمله کره بادام زمینی، روغنی بادام زمینی، خلال بادام در منطقه فراهم شود و این در حالی است که در حال حاضر بانوان منطقه در منزل تنها شیرینی محلی با نام (بادام سوخته) تهیه و روانه بازار میکنند.
بانوی ۶۵ ساله آستانهای به خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: حدود ۵۰ سال است که به کشت بادام زمینی مشغول است و از این راه امرامعاش میکند.
او با بیان اینکه همه ۵ فرزندنش به همراه عروس و نوه هایش به این کار مشغول هستند، افزود: بابت این نعمت خدارو شکر میکنم، و خوشحالم که همه اعضای خانواده به این کار مشغول هستند.
این بانوی باغدار با بیان اینکه در همه فرآیند کشت و کار بادام همه اعضای خانواده در کنارهم هستیم و فعالیت میکنیم، گفت: پس از برداشت این محصل نیز با کمک اعضای خانواده با بخشی از بادام، اقدام به تهیه شیرینیهای محلی میکنیم.
یکی دیگر از بادام کاران روستای دهکا شهرستان آستانه اشرفیه به خبرنگار ما گفت: فعالیت اغلب مردم منطقه ما در زمینه بادام است و روزی آنان از کشت بادام تامین میشود.
فاطمه منجمی، معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه، در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، گفت: یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی در راستای افزایش سطح زیر کشت و میزان تولید، معرفی ارقام پر محصول و با کیفیت بادام زمینی است.
او با بیان اینکه در حال حاضر کارشناسان و محققان بر روی چند گونه مشغول تحقیقات هستند، افزود: پس از یافتههای تحقیقی و مشخص شدن نتایج، ارقام پر محصول و کیفیت متناسب با پتانسیل منطقه به باغداران معرفی خواهد شد.
فاطمه منجمی، معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه گفت: با وجود اینکه آستانه اشرفیه یکی از قطبهای عمده تولید بادام زمینی در کشور است، اما متاسفانه با توجه اینکه روشهای کاشت، داشت و برداشت به روش سنتی انجام میشود، یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی ورود مکانیزاسیون در چرخه تولید این محصول است.
او، با بیان اینکه آستانه اشرفیه با داشتن خاک مناسب ظرفیت افزایش میزان بهره وری را دارد، افزود: بهبود مراحل کاشت- داشت برداشت، استفاده نوین برای کنترل بیماریها و آفات و استفاده از روشهای نوین زراعت از جمله اهداف جهاد کشاورزی در راستای رونق تولید است.
حمیدرضا سلیمانی، مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: آستانه اشرفیه با ۲۰ هزارو ۵۶۰ هکتار از اراضی ۸۷ درصد از سطح زیر کشت مزارع بادام زمینی گیلان را به خود اختصاص داده است.
او، با بیان اینکه سالانه ۱۰ هزارتن پیله خشک بادام زمینی تولید میشود، افزود: از این میزان ۴ هزار و ۲۰۰ تن بادام آجیلی با ارزش اقتصادی ۱۶۰ میلیارد تومان تولید و روانه بازار میشود.
حمیدرضا سلیمانی، مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: وزارت جهاد کشاورزی ۴ راهبرد را برای افزایش بهره وری بادام زمینی تدوین کرده است.
او افزود: یکپارچه سازی مزارع، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مکانیزه کردن عملیات کاشت-داشت و برداشت و استفاده از ارقام مناسب مختص منطقه از جمله این راهبردها است که در دستور کار قرار دارد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه گفت: یکی دیگر از راهبردهای جهاد کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و جانبی کنار مزارع بادام است.
علی رنجبر، کارشناس غذایی اداره جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه به خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،گفت: مصرف بادام زمینی با توجه به ارزش غذایی فراوانی که دارد، برای اغلب افراد توصیه میشود.
او، با بیان اینکه این آجیل خوشمزه دارای ویتامین ای، فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و چربیهای غیر اشباع است، افزود: برخی از افراد تصور میکنند مصرف بادام، چون جزء دانههای روغنی است مضرر است، اما بر خلاف تصور مردم، چون بادام زمینی دارای چربیهای غیر اشباع است نه تنها ضرر ندارد بلکه مفید نیز است، و به افرادی که دنبال رژیم غذایی و لاغری هستند توصیه میشود.
آستانه اشرفیه قطب تولید بادام زمینی کشور با همه ظرفیتهای تولید با کمبود کارخانه صنایع تبدیلی و جانبی روبرو است و این در حالی است که از بادام زمینی میتوان محصولات مختلفی تولید و روانه بازار کار کرد.
گزارش از مریم عباسی زاده
انتهای پیام/ع