رستگاری افزود: عدم استفاده از پساب، سبب ایجاد کانون پشه در این منطقه و بروز معضلاتی برای شهروندانی که در نزدیکی تصفیهخانه زندگی میکنند، شده است.
در ادامه سید احمد میرباقری استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشکده محیط زیست و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بیان داشت: استان یزد دو مشکل اساسی از جمله کم آبی و مشکلات محیط زیستی دارد که مشکلات حوزه محیط زیست آن از کم آبی استان مهمتر تلقی میشود.
او با بیان اینکه در کشور ما به صورت بی رویه آب مصرف و تبدیل به فاضلاب میشود، افزود: در اکثر کشورهای دنیا قوانینی وجود دارد که بر اساس آن هیچ صنعتی اجازه آلودگی محیط زیست و رها سازی فاضلاب تولیدی به طبیعت را ندارد بلکه صنایع باید فاضلاب تولید شده را در سه مرحله تصفیه و آب تصفیه شده را به صنعت باز گردانند.
میرباقری خاطرنشان کرد: در واقع طبق این قانون به کارخانه صنعتی تنها ۱۰-۱۵ درصد آب اولیه داده میشود و این کارخانه باید ۸۰ درصد باقی مانده آب مورد نیاز خود را از پسابهای تصفیه شده تامین کند.
او اظهارداشت: با توجه به اینکه استفاده از پسابهای تصفیه شده در صنعت در کشور انجام نمیگیرد استان یزد میتواند به عنوان پایلوت کشوری برای اجرای این قانون پیشگام شود و صنایع را ملزم به اجرای قانون استفاده از پسابهای تصفیه شده تولیدی خود کارخانه کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک تصفیه خانه استاندارد هیچگونه بویی ایجاد نمیکند، تصریح کرد: در یکی از مناطق تهران یک تصفیه خانه در یک منطقه به صورت اصولی طراحی شده است و تمام فرآیندهای آن متناسب با استانداردهای روز انجام میشود، این درحالی است که حتی ساکنان منطقه از وجود تصفیه خانه در این منطقه بی خبرند.
میرباقری به ضرورت تصفیه هوای خروجی از کارخانهها اشاره و خاطرنشان کرد: در صورت وجود آلایندهها در هوا و بارش باران، باران اسیدی شده و پس از رسیدن این باران اسیدی به زمین، آلایندهها وارد منابع آب آشامیدنی و محیط زیست میشود.
او با بیان اینکه هیچ چیز مهمتر از سلامتی مردم نیست، تصریح کرد: با صنایع آلوده کننده محیط زیست باید با قاطعیت برخورد شود چراکه منشاء بسیاری از سرطانها همین آلودگیها و فلزات سنگین ناشی از فعالیت صنایع است.
انتهای پیام/ غ