سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کاهش تقاضای جهانی نفت در پی جنگ تجاری بین آمریکا و چند کشور صنعتی

نماینده سابق ایران در اوپک گفت: تقاضای جهانی با توجه به جنگ تجاری بین آمریکا و چند کشور صنعتی دیگر در پیش است ممکن است کم شود.

محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک و کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پیش بینی های انجام شده از قیمت جهانی نفت در هفته‌های آینده با توجه به اعلام گام سوم دولت، گفت: قیمت‌ جهانی نفت در حال حاضر متأثر از وضعیت مدیریت عرضه و تقاضاست.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران افزود: ممکن است تقاضای جهانی نفت با توجه به جنگ تجاری که اکنون بین آمریکا و چند کشور صنعتی دیگر در پیش است کم شود. از طرفی دیگر مدیریت عرضه که هم اکنون اوپک و چند کشور غیر اوپک با یکدیگر همکاری می‌کنند کماکان ادامه دارد، یعنی کاهش تولید کماکان ادامه پیدا می‌کند.

نماینده سابق ایران در اوپک بیان کرد: مدیریت عرضه اگر چنانچه به خوبی اعمال شود، به نظر می‌آید در شرایطی هم که تقاضا قوی نیست می‌توانیم در قیمت‌ جهانی بین  ۶۰ تا ۷۰ دلار امیدوار باشیم.


بیشتر بخوانیدسوخت‌گیری فقط با کارت سوخت مالک وسیله نقلیه


او با اشاره به مذاکرات تجاری چین و آمریکا و تاثیرات آن در روند نفت و قیمت فرآورده‌های نفتی، گفت: اگر چنانچه جنگ تعرفه‌ای که بین آمریکا و چین در گرفته است ادامه پیدا کند، در اقتصاد هر دو کشور تأثیرات منفی می‌گذارد و صادرات هر دو کشور را با کاهش مواجه خواهد کرد، ولی برعکس اگر چنانچه توافق صورت بگیرد در واقع این جنگ‌های اقتصادی خاتمه پیدا کند می‌تواند اثر مطلوبی در اقتصاد چین و آمریکا داشته باشد و به نوعی می‌تواند تقاضای نفت را تقویت کند و آن هنگام قیمت‌ها به دلیل تقاضای بیشتر، بهتر خواهد شد.

 تا پایان سال میلادی شرایط قیمت و عرضه نفت چگونه است؟

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: اگر در مدیریت عرضه، کاهش تولید اعمال نشود مازاد وجود خواهد داشت. مازاد عرضه قیمت‌ها را می‌تواند کاهش دهد، اما مدیریت عرضه که همان کاهش تولید است هم اکنون باعث شده بازار عرضه بسیار در قیمت‌ها فشار نیاورد و تا زمانی که مدیریت عرضه اعمال شود ما می‌توانیم در قیمت‌های متعادلی بین ۶۰ تا ۷۰ دلار امیدوار باشیم، اما اگر مدیریت عرضه اعمال نشود قطعاً مازاد عرضه می‌تواند در قیمت‌ها فشار وارد کند و قیمت‌های کمتری را به ما دهد.

او با اشاره به کاهش روند تولیدات توسط اتحادیه‌های اوپک در بازار، گفت: قطعاً اگر کاهش تولید نبود اکنون حداقل حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه مازاد در بازار داشتیم که می توانست قیمت ها را به طور نزولی افزایش دهد.

خطیبی با اشاره به اینکه هم اکنون کاهش تولید با توجه به وجود مازاد عرضه اعمال می شود، گفت: تا زمانی که مازاد عرضه وجود داشته باشد که ناشی از افزایش بی رویه تولیدات برخی از کشور‌های غیر اوپک به ویژه آمریکا است، قطعاً می‌تواند در قیمت‌ها تاثیر بگذارد و شاهد روند کاهشی قیمت‌ها باشیم، مدیریت عرضه روند متعادل سازی بازار را تصویب می‌کند که اگر بازار متعادل باشد بین عرضه و تقاضا تعادل به وجود خواهد آورد که اگر نبود مازاد و عرضه‌ها را مشاهده خواهیم کرد.

انتهای پیام/

مذاکرات تجاری چین و آمریکا و تاثیرات آن در روند نفت و قیمت فرآورده‌های نفتی

برچسب ها: اخباراقتصادی ، بنزین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.