سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی: ۱۰۰ درصد واحد‌های خسارت دیده بلاعوض دریافت کردند/ آغاز پرداخت تسهیلات بازسازی خانه‌های سیل زده از هفته آینده

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب به بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در مناطق سیل‌زده پرداخت.


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب (پنجشنبه، ۲۱ شهریور) با حضور عزیزالله مهدیان معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با موضوع بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در مناطق سیل‌زده برگزار شد.

در ابتدای برنامه، مهدیان معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه قریب به اتفاق واحد‌های تعمیری کارشان تمام شده است، ولی بخشی از تسهیلات را بدهکار هستیم و انشاالله پرداخت صورت خواهد گرفت، گفت: ۱۰۰ درصد واحد‌های خسارت دیده بلاعوض دریافت کردند و علاوه بر بلاعوض تعمیری، بلاعوض معیشتی نیز در نظر گرفته شد.

او با اشاره به اینکه واحد تعمیری به آن صورت دیگر در دست اجرا نداریم، افزود:بنیاد مسکن در بخش مسکن فعالیت دارد و برای بازسازی مدارس  تخریب شده آموزش و پرورش و خیرین فعالیت می‌کنند.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به این که تسهیلات مرحله اول قرض الحسنه بود، گفت: تسهیلات مرحله دوم از منابع خود بانک‌ها است و به صورت یارانه پرداخت می‌شود و دولت ما به التفاوت سود را به بانک‌ها پرداخت می‌کند.

او با اشاره به اینکه باید سیستم پرداختی قرارداد‌ها تغییر پیدا کند، گفت: این مسئله مشمول زمان شد و به نظر می‌رسد از این هفته همه بانک‌ها شروع به پرداخت کنند و در این رابطه مشکل وجود ندارد.

مهدیان با اشاره به ایجاد پرونده احداثی برای خانه‌هایی که ساز‌ه های آنها دچار مشکل شده بود، ادامه داد: خانه‌هایی که بعد از بازسازی دچار ترک شده اند برای آنها دوباره تشکیل پرونده داده می شود مسئله نشست ثانویه زمین پس از ساخت خانه‌ها ممکن است به وجود آید، برای این خانه‌ها مشکلی وجود ندارد لذا کار کارشناسی صورت می‌گیرد و منابع این امر پیش بینی شده است به طوری که برای این گونه خانه‌ها پرونده احداثی می‌زنیم البته برخی از این خانه‌ها صرفاً کف خانه نشست پیدا کرده است که قابل تعمیر هستند.

او با اشاره به این که جمعا حدود ۶۶ هزار واحد احداثی در شهر و روستا داریم، اظهار کرد: برای همه این واحد‌ها پرونده تشکیل و به بانک‌ها معرفی شدند که بانک‌ها به بیش از ۱۲۹ هزار واحد معرفی شده‌، با ۹۲ هزار واحد از آنها قرارداد  منعقد کرده‌اند. لازم به ذکر است که  واحد‌های احداثی جمعاً حدود ۳۸ هزار واحد بودند که به بانک معرفی و عقد قرارداد کردند.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه واحدهای معرفی نشده‌ به بانک‌ها مربوط به اعتبارات مرحله دوم می‌شوند اظهارکرد: از ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مرحله اول حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان را به بانک معرفی کرده ایم بانک‌ها با آن بخشی که اعتبارات داشته‌اند عقد قرارداد کردند و از هفته آینده تسهیلات مرحله دوم شروع خواهد شد لذا کار سرعت پیدا می‌کند.

او با بیان اینکه در ۲۰۰ هزار واحد فونداسیون اجرا شده است ادامه داد: ۲۶ هزار واحد پی کنی و اسکلت حدود ۱۲ هزار واحد نصب شده است، همچنین دیوار چینی حدود ۵ هزار واحد نیز اجرا شده است.

مهدیان با اشاره به اینکه چند ماه آینده اوج کار خواهد بود گفت: پایان سال پایان واحد‌های احداثی اعلام شده بود. البته ممکن است بحث تاخیر در پرداخت تسهیلات سبب تاخیر در کار شود، اما امیدواریم به زمان اعلام شده برسیم.

او با اشاره به اینکه در بخش مسکن مشکل تسهیلات نداریم لذا هیچ مشکلی در رابطه با منابع تا انتهای بازسازی نداریم خاطرنشان کرد: تا پایان سال کار تمام خواهد شد و منابع به صورت صد در صدی تامین شده است.

هادی حق شناس استاندار گلستان در ادامه برنامه طی ارتباط زنده تلویزیونی با اشاره به اینکه ۳۲۶ واحد آموزشی دچار آسیب شده بودند که ۲۱۱ واحد تعمیراتش به اتمام رسیده و مابقی در دست اقدام است گفت: ۲۳ مدرسه دچار تخریب صددرصدی شد به طوری که ۱۷ مدرسه در دست اقدام است و ۱۱ مدرسه نیز در مهرماه به بهره برداری می‌رسد و از سوی دیگر نیز دو یا سه مدرسه احتمالاً دو شیفته خواهد بود لذا در شروع سال تحصیلی دانش آموزان به مدرسه خواهند رفت، در مدارسی که به صورت سه و شش کلاسه بودند مشکلی نداریم به طوری که با تغییر شیفت مشکلات قابل حل شدن است.

او با اشاره به اینکه در آق قلا و گمیشان شاید سی چادر داشته باشیم که مردم در آن‌ها به سر می‌برند افزود: برای این گروه که ۳۰ واحد بیشتر نیست اولویت در نظر گرفته تا قبل از شروع فصل سرما واحد‌های شان تحویل داده شود.

حق‌شناس با اشاره به اینکه از ۷ هزار و ۴۰۰ واحد احداثی که بایستی ساخته می‌شد ۴۷۷۰ واحد پی کنی شده که ۷۰ درصد کار محسوب می‌شود افزود: حدود دو هزار واحد به مرحله ستون و حدود ۶۵۹ واحد به سقف و ۳۹۳ واحد به دیوار چینی رسیده است.

استاندار گلستان با اشاره به اینکه تعدادی هنوز تکلیفشان مشخص نشده است گفت: امیدواریم ظرف دو هفته آینده مشکل آن‌ها حل شود، امیدواریم ظرف حداکثر پایان شهریور بتوانیم مرحله دوم تسهیلات را به کشاورزان بدهیم، اما باید اذعان داشت که مشکل پول وجود ندارد به طوری که پول در استان هست و به محض اینکه پژوهشکده فضایی تکلیف را روشن کند پرداخت صورت می‌گیرد.

او با بیان اینکه دو کار بزرگ در استان گلستان انجام می‌شود که یکی مربوط به پیشگیری و دیگری مربوط به زه کشی اراضی است گفت: در ماجرای سیل ۴۵ هزار هکتاری که زهکشی شده بودند آسیب ندیدند، ۳۰ هزار هکتار تحویل داده شده تا زهکشی انجام شود کل ۲۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان باید زهکشی شود که قرارگاه از دو ماه پیش کار ۳۰ هزار هکتار را شروع کرده است.

استاندار گلستان با بیان اینکه کار احداث سد نرم از سال ۹۰ شروع شده است به طوری که ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تصریح کرد: مخزن سد ۱۲۵ میلیون متر مکعب برای ذخیره آب جا دارد که معادل سه صد فعلی استان گلستان است.

شریعتی استاندار خوزستان در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در رابطه با بحث مدارس مشکلی نخواهیم داشت گفت: کار تعمیر مدارس تخریبی در حال انجام است و با جدیت و سرعت پیش می‌رود.

او با بیان اینکه از ۴۷ هزار هکتار کشت شلتوکی که در سال گذشته داشتیم امسال به ۲۳۰ هزار هکتار رسیده‌ایم گفت: امسال کشت تابستانه شلتوک و نیشکر داشتیم که در تاریخ زراعت ایران بی سابقه محسوب می‌شود؛ بیش از ۴۶۰ هزار هکتار کشت تابستانه داشتیم، ممکن است بسیار کم و نادر موارد خاصی کشت نداشته باشیم، زیرا زهکشی‌ها شرایط منتقل کردن آب را نداشتند، اما باید گفت که ما کشت را برای عزیزان سیل زده در تابستان محقق کردیم.

استاندار خوزستان تصریح کرد: تا اواسط هفته آینده پرونده خوزستان به طور کامل از سوی پژوهشکده فضایی تکمیل می‌شود لذا پول در خزانه وجود دارد، اما به کشاورزان حق می‌دهیم که گله‌مند باشند زیرا خسارت‌ها کم پرداخت شده است.

شریعتی با اشاره به اینکه ۱۹ هزار و ۶۲ واحد خسارت دیده شهری و روستایی داریم گفت: ۳۵۳۱ واحد احداثی و ۱۶ هزار و ۲۳۱ واحد تعمیری است، در حوزه شهری ۴۲۹۶ واحد احداثی و در حوزه روستایی ۲۹۹۱ واحد احداثی و مابقی تعمیری است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.