به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان فارس با اشاره به نخستین دستور کار جلسه که بررسی از سد درودزن بود، عنوان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده حجم قابل برنامهریزی برای مصارف زیست محیطی و کشاورزی پایین دست سد درودزن ۱۱۵ میلیون متر مکعب آب در سال زارعی ۹۸-۹۹ در نظر گرفته شده است که رها سازی موفق این حجم از آب نیازمند توجه به مولفههایی از جمله مشخص بودن زمان کشت به تفکیک هر منطقه، میزان حق آبههای در نظر گرفته شده، توجه به نوبت بندی اختصاص آب، اطلاع رسانی و ترویج کشتهای کم آب بر از سوی جهاد کشاورزی است.
او یادآور شد: در صورتی که کشتهای پایین دست سد از نظر نوع و سطح زیر کشت به میزان زیادی آب نیاز داشته باشد بی تردید این رها سازی آب پاسخگو نخواهد بود.
بررسی و اتخاذ تصمیم درباره حق آبه زیست محیطی پایین دست درودزن نیز از جمله موضوعات جلسه شورای حفاظت از منابع آب بود که با دستور استاندار فارس مقرر شد رها سازی این حق آبه با در نظر گرفتن تمهیدات لازم از سوی سازمان آب منطقهای و ایجاد هماهنگی با سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی انجام شود.
استاندار فارس همچنین در خصوص سومین موضوع مورد بحث در جلسه که بررسی برش شهرستانی پر و مسلوب و المنفعه کردن چاههای غیر مجاز بود، اظهار کرد: بر اساس قانون پر کردن همه چاههای غیر مجاز باید با جدیت در دستور کار باشد؛ اما با توجه به توان اجرایی محدود سازمان آب منطقهای ابتدا پر کردن ۱۰ درصد از چاههای غیر مجاز هر شهرستان برنامه ریزی و اجرا شود.
رحیمی ادامه داد: اجرایی شدن این برش شهرستانی مستلزم آگاهی کامل از تعداد چاههای غیر مجاز در هر شهرستان است.
نماینده عالی دولت در استان فارس همچنین بر لزوم جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز جدید تاکید کرد.
او بیان کرد: میزان آب برداشت شده از چاههای مجاز نیز باید از طریق روشهای همچون نصب کنتورهای هوشمند کنترل شود.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه بهره برداری از آبهای زیر زمینی باید به سمت مصارف ضروری برنامه ریزی شود، افزود: صنایع مختلف باید آب مورد نیاز را از منابعی همچون پساب فاضلابها تامین کنند.
دهقانی مدیر عامل آب منطقهای استان فارس گفت: از مجموع حجم آبهای ذخیره شده پشت ۹ سد استان فارس ، ۹۶۴ میلیون و ۲۴۲ هزار متر مکعب قابل استفاده است.
به گفته او ۷۲ هزار و ۷۹۳ چاه مجاز و ۱۵ هزار و ۷۹۴ غیر مجاز فعال از سفرههای زیر زمینی بهره برداری می کنند که علاوه بر ساماندهی و نصب کنتورهای هوشمند لازم است به شدت با حفر کنندگان چاه غیر مجاز برخورد شود و این امر در اولویت دستگاه قضایی قرار گیرد.
انتهای پیام/م