سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتشار جزئیات جدیدی از طرح فرانسه درباره ایران

نشریه آمریکایی «دیلی بیست» ادعا کرده طرح مکرون علاوه بر تامین خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار، تعهد تهران به گفت‌وگوهای منطقه‌ای در آینده را نیز شامل می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، روزنامه «دیلی بیست» اعلام کرد طرح رئیس جمهور فرانسه که ترامپ از آن سخن می‌گوید تامین خطی اعتباری برای ایران به ارزش ۱۵ میلیارد دلار را شامل می‌شود.

به ادعای این گزارش، طرح امانوئل مکرون شرط می‌کند که «ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بازگردد، امنیت و دریانوردی در خلیج فارس را تهدید نکند و به گفت‌وگو‌های خاورمیانه در آینده پایبند باشد».

دیلی‌بیست همچنین به نقل از چهار منبع آگاه اعلام کرده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا چندان با این طرح مخالف نبوده و در حال ارزیابی آن هستند.

فرانسه و سایر کشورهای اروپایی در حالی نجات برجام را به گفت‌وگو‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران مشروط می‌کنند که مقامات کشورمان بار‌ها به روشنی تاکید کرده‌اند درباره برنامه موشکی و قدرت دفاعی کشور و همچنین قدرت منطقه‌ای مذاکره نخواهند کرد و پیش شرط هرگونه مذاکره درباره برجام را بازگشت آمریکا به این توافق و تامین مناقع مالی ایران طبق آن اعلام کرده‌‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاید تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.

طرف‌های اروپایی برجام پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از این توافق ضمن ابراز «تأسف» از اقدام واشنگتن مدعی شدند بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام را تضمین می‌کنند. وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان سرانجام با صدور بیانیه مشترکی در بهمن ماه پارسال رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس را اعلام کردند.

بنابر ادعای آن‌ها هدف بلندمدت اینستکس گشایش کانال‌های اقتصادی برای کشور‌های ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران را دارند. آنها طی ماه‌های گذشته نیز مدعی راه‌اندازی رسمی این سازوکار مالی شدند، اما بنابر گفته مقامات کشورمان تاکنون هیچ اقدام موثر و عملی در زمینه روابط تجاری ایران و اروپا صورت نگرفته است. 

جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت ماه در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد در پاسخ به بازگشت تحریم‌های آمریکا و عدم تحقق وعده‌های کشور‌های باقی مانده در توافق برای جبران آثار منفی این تحریم‌ها، به مرور تعهد خود را به توافق هسته‌ای کاهش می‌دهد.

تهران در نخستین گام، محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده را کنار گذاشت و ۱۶ تیرماه نیز ضمن انتقاد از «وقاحت سیاسی اروپا» گام دوم را برداشت. 

بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در سخنرانی خود درباره اعلام گام سوم کاهش تعهد ایران به برجام از راه‌اندازی زنجیره‌ای از ۱۶۴ دستگاه نسل دوم خبر داد.

او اعلام کرد: «در دو ماه آینده و قبل از پایان گام سوم سه کار مهم داریم که ارزش بسیار بالایی دارد و شامل راه‌اندازی و گازدهی زنجیره‌های شاهد ۱۶۴ تایی IR۴، راه‌اندازی زنجیره‌های شاهد ۱۶۴ تایی IR۲m و همچنین گازدهی به زنجیره میانی سانتریفیوژ IR۵s می‌شود.»

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، فرانسه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
مذاکره ممنوع بس دیگه اروپایی ها با آمریکایی ها دروغگوهستن درحد مذاکره نیستن
جلیل
۰۸:۳۴ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
هفت ساله علاف و سرگردان برجام شدیم که الان با افتخار بگیم چهارتا سانتریفیوژ اضافه کردیم!؟
ehsan
۰۶:۵۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
هیچ سیاست مداری این قدر بچه نیشت که واسه ۱۵میلیارد دلار بره زیر بار این خفت
ناشناس
۰۶:۰۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
نبايد خشك و انعطاف ناپذير بود دنيا جاي بده بستونه و هيشكي نميتونه فقط دست بگير داشته باشه و به ازاي هر چيزي كه بدست مياريم بايد يه چيزي بديم كه موازنه به هم نخوره
ناشناس
۱۶:۵۶ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
البته درس گرفتن از گذشته و رجوع به تجربیات تلخ مذاکرات قبلی هم میتونه راه گشا باشه
شما بفرما در مذاکرات برجام در قبال آنچه که دادیم چی گیرمون اومد؟؟ همش که نباید یه چیزی بدیم، حداقل دوزار هم باید اونا لطف کنن
رضا
۰۴:۴۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
این سیاست بلند مدت امریکا از زمان اوباما شروع شد وقتی امریکا نتوانست بعد از چند دهه دشمنی با ایران کاری از پیش ببره در نتیجه سیاست سخت گیرانشو در قبال جمهوری اسلامی عوض کرد و وارد یک فاز سیاست ملایمتر از زمان اوباما با ایران شد در واقع اوباما نقش یک رئیس جمهور صلح طلب رو بازی کرد و همان پولی که به ایران پرداخت شد و امتیازات دیگری که به ما داده شد فقط یک دام بود که جمهوری اسلامی رو به پای میز مذاکره بکشانند وبا این سیاست توانستند یک قرار داد یک طرفه رو ما امضا کنند در واقع ما هم چاره ای بجز این کار نداشتیم و همان موقع یک ادم عادی هم به راحتی میتونست تشخیص بده که رئیس جمهور بعدی امریکا با یک چهره خشن تر و سیاست تندتری وارد عرصه کارمیشه وبا جوسازی طرف مقابلشو به نحوی میخاد وادار به تسلیم کنه این سیاست توسط ترامپ اجرا شد و وقتی قرار داد و بهم زد با ز هم همان سیاست و ادامه داد و وقتی دید جمهوری اسلامی تسلیم زورگویی های امریکا نمیشه جان بولتون بعنوان چهره ای تندروتر از ترامپ وارد صحنه شد تا چهره ترامپ نرمتر از بولتون در ذهن ما نشان داده بشه و به سمت ترامپ گرایش پیدا کنیم
حجت
۰۲:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
روباه مکار باز چه نقشه ای کشیده که معلوم نیست اربابش ترامپ بپذیره یانه
مجید حاجی ابادی
۰۰:۰۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
فکر کنم جدا از گروهی که کلن غرب گرا ومزدور وجیره خوار اون طرفیند هیچ کس با این طرحهای بچه گول زن موافق نباشه این یک بازی سیاسیت برای جمع کردن ارائ مردم امریکا بگذریم دولت مردان ایران باید حواسشون به بعد از انتخابات امریکا باشه چون ترامپ دوباره رای میاره واونوقت اولین گزینه جنگ نظامی ست
ناشناس
۲۳:۵۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
قطعا امریکا بعد از انتخابات خودشان تحریم های بدتری اتخاذ خواهد کرد و ما نباید گول بخوریم
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
با این کفتارها کنار نیاین تدامپ رای بیاره آش همان آش وکاسه همان کاسس
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
«و به گفت‌وگو‌های خاورمیانه در آینده پایبند باشد»
این تیکه کجای برجام بوده؟
امیدوارم جویندگان برجام بیدار شوند
معین
۲۲:۲۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
آقای مکرون دست آوردهای انقلاب اسلامی فروشی نیست.
ایرانی
۲۲:۰۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
اینها(آمریکا و کشورهای اروپایی) نمی خواهند پیشرفت کشورمان را ببینند
فقط می خواهند کشور وابسته آنها باشه
ناشناس
۲۱:۲۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
مطمئن باشید این دولت اگر می تونست تمام شرایط اروپا و آمریکا را می پذیرفت.اگر صنایع موشکی دست سپاه قهرمان نبود مطمئنا تا حلا تعطیلش کرده بودند.
عبدالرضا فرهادی
۲۰:۴۳ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
اصلا نباید با کشور های اروپایی وارد مذاکره بشیم و همین چنین با کشور آمریکا چون قابل اعتماد نیستند
ناشناس
۲۰:۲۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
فرانسه بد ار از امریکا است. شک نکنید. داره مثل منافقین عمل میکنه
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
آقا ببینید از آمریکا و فرانسه و روسیه و چین و... برای ما آبی گرم نمیشه. آقایون روی توان داخلی تکیه کنن.
ناشناس
۱۹:۵۷ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
ای خدا میشه با چشم ببینم امریکا از هم بپاشه تبدیل بشه به 20 تا کشور .
پارسوماش
۱۸:۰۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
این کشورهای متخاصم فقط به دنبال منافع خودشان هستند
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
پس ۱۱ تعهد چه شد؟اینها که دارن تعهد جدید میدن
قشنگ معلوم نیست میخواهند دوباره کشور رو معطل کنند
دارن محدودیت می زارن برای صادرات ایران یعنی اگه از مبلغ فوق بیشتر شد چطور میشه
م
۱۷:۴۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
میخوان با مذاکرات در باره موشکهامون ایران رو خلع سلاح کنن
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
کاهش تعهدات مسیر درستی است که ایران انتخاب کرده غربی ها می خواهند یک بازی جدید را شروع کنند شاید این مسیر متوقف شود.مسولان مواظب باشند!
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
این یک حقه بازی جدید است باور نکنید تا انتخابات امریکا که ترامپ دوباره رای اورد دوباره تحریم جدید شروع میشود
علی
۱۶:۲۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
اگر هرگونه شرطی را به صورت غیر شفاف بپذیریم بعدا در خصوص خود برجام نیز محکوم خواهیم شد ....
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
اینکه از مذاکره هم بدتره
یعنی ما تعهدات هسته ای رو که انجام بدیم هیچ، خودمون رو پایبند به گفتگوهای خاورمیانه ای اونها کنیم و فقط ۱۵ میلیارد خط اعتباری مالی بهمون بدن و تحریم ها هم سرجای خودش بمونه
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
فرانسه چرا سهم اورانیوم ایران را از کارخانه اش نمیدهد،
سعید فروزان
۱۰:۵۱ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
فرانسه و امریکا دو لبه تیز قیچی هستند بر علیه ایران