سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان تولید کننده ۱۶ هزار تن گردوی کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: امسال در استان کرمان قرار است ۱۶ هزار تن محصول گردوی خشک، دسترنج کشاورزان کرمانی وارد بازرا‌های داخلی و خارجی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، استان کرمان همیشه به بناهای تاریخی و کویرش شهرت داشته و در بخش محصولات کشاورزی خرما و پسته اش زبان زد است، اما در گرمای کویری کرمان، محصولی هم تولید می شود که با اقلیم سرد و خشک سازگار است.

عباس سعیدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،گفت: برداشت گردو در استان کویری و گرم کرمان در مناطق سردسیری چون، بافت، رابر و بردسیر به عنوان مناطق عمده تولید، از اوایل شهریور ماه آغاز شده است و کشاورزان و گردو کاران تا اواسط مهر ماه مشغول برداشت این محصول خواهند بود.

سعیدی سطح زیر کشت گردو در استان را اکنون ۱۷۱۰۰ هکتار (۱۳۶۰۰ بارور و ۳۵۰۰ غیر بارور) عنوان کرد و گفت: بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان بافت وکمترین آن مربوط به شهرستان کوهبنان است.

او تصریح کرد: پیش بینی می شود در سال جاری بیش از ۱۶۰۰۰ تن گردو برداشت و علاوه بر بازار‌های داخلی به خارج از کشور نیز صادر شود.

 اصفهان، شیراز، تهران و هرمزگان مشتری‌های دائمی گردوی کرمان هستند

سعیدی افزود:میزان محصول برداشتی درسال جاری حدود ۳۰۰۰ تن نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و علت افزایش محصول، بارندگی وکاهش خسارت سرما زدگی و خشکسالی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان افزود: در زمینه حمایت از این محصول استراتژیک و اقتصادی، پارسال انجمن گردو‌ی استان تشکیل شده  که  در مراحل ابتدای کار است و نیاز به حمایت از طرف متولیان بخش کشاورزی دارد.

اما این محصول پر طرفدار با چالش هایی هم رو به رو است به علت پراکندگی باغات در سطح استان وکوهستانی بودن مناطق تولیدی و پایین بودن سطوح باغی نسبت به تعداد باغداران فراوری گردوی استان کرمان ظاهرا توجیه اقتصادی ندارد.

احمد کریمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بیان داشت: این شهرستان ۷۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغات گردو دارد.

کریمی افزود: بافت  رتبه اول سطح زیر کشت استان و رتبه دوم تولید گردو در کشور را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت گفت:در این شهرستان امسال ۱۲ هزار تن محصول گردوی خشک تولید می شود که میزان آن در مقایسه با سال قبل کاهش نشان می دهد.

اوعلت کاهش محصول تولیدی را سرمازدگی در فصل گل دهی درختان عنوان کرد.

کریمی افزود:کاغذی، کلاغی، سوزنی، اناری از مهمترین ارقام گردوی تولیدی در شهرستان بافت است که غیر قابل تکثیر هستند.

او همچنین تصریح کرد: در راستای مبارزه با کرم خراط که چند سالیست باغات گردو را آلوده کرده ، مبارزه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی هم در حال انجام است.

کریمی تصریح کرد: بافت جزو دو قطب اصلی تولید این محول در کشور محسوب می‌شود که می‌توان در صورت سرمایه گذاری در صنایع بالادستی و پایین دستی بسیاری از مشکلات در بحث اشتغال را حل کرد.

او به تغییرات عمده اقلیمی در شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: طرح‌هایی همچون خرید لارو کرم خراط از کشاورزان به منظور تشویق آن‌ها برای مقابله با این آفت در دستور کار می باشد و آموزش‌های لازم در این زمینه به کشاورزان داده شده است.

کریمی گفت: یکی از اقدامات مورد نیاز در شهرستان بافت کشت ارقام با بازدهی مطلوب و مقاوم در مقابل تغییرات اقلیمی است.

وجود پتانسیل‌های عمده در استان کرمان که ۲۵ درصد باغ‌های میوه کشور را در خود جای داده یکی از ضروریات انکار ناپذیر برای توسعه و ارزآوری با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و منابع غیرنفتی است که با برنامه ریزی مناسب و توجه به داشته‌های بومی هر شهرستان امکان پذیر است.

دوازده هزار تن محصول تولیدی گردوی استان کرمان نیازمند توجه ،حمایت و فرآوری است

علی بختیاری نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه محصول گردوی این شهرستان‌ها بیش از ده سال دچار خسارت شدید شده است گفت:  شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه نسبت به وسعت، بیشترین سطح زیر کشت درختان گردو را در کشور دارند و اقتصاد مردم این شهرستان‌ها به صورت مستقیم به کشت این محصول وابسته است.

بختیاری افزود: سازمان تعاون روستایی که مسئولیت اصلی در صادرات محصول گردو را به عهده دارد، باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای ازبین بردن آفت کرم خراط انجام دهد.

او با اشاره به خسارات‌های وارد شده به محصول گردوی شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه طی سال‌های گذشته گفت: مرکز تحقیقات گردو می‌تواند راهکاری اساسی برای توسعه محصول گردوی شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه ارائه بدهد و راه‌اندازی این مرکز مطالبه تمامی مردم است و علاوه بر اشتغالزایی، موجب بهره وری تولیدات کشاورزی این منطقه از استان کرمان می‌شود.

از قدیم ما را برای انجام کار ها براساس تفکر نصیحت کرده اند چه خوبه این مطلب تنها در حرف نباشد و با استفاده از دانش روز پیش برویم کاری که می توان در تولید محصولات بهتر کشاورزی انجام داد که علاوه بر داشتن محصولی مرغوب، اشتغال بیشتری ایجاد کرد فرآوری محصول گردو  و تحقیق در مورد گونه های موثر ، مناسب و مقاوم کمک بسیار خوبی به مردمی می کند که سالهاست با تولید محصولات کشاورزی گوشه ای از زندگی ما را رنگین کرده اند.

گزارش از آذر عسکر پور

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.