سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری ریوی خطرناک که خود به خود درمان می‌شود

یک متخصص ریه به تشریح علت بروز بیماری ریوی پرداخت که احتمال درمان خود به خودی آن بسیار بالاست.

اکرم پورشمس متخصص ریه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره بیماری سارکوئیدوز بیان کرد:. این بیماری به طور شایع ریه و دستگاه تنفس را درگیر می‌کند، اما در عین حال به سایر ارگان‌های مختلف بدن مانند قلب، مغز، چشم، کلیه، مفاصل و پوست هم آسیب می‌رساند، یک بیماری التهابی است که به صورت ضایعه پاتولوژیک تمام قسمت‌های بدن را درگیر می‌کند.

علائم سارکوئیدوز

او درباره علائم و نشانه‌های این نوع بیماری بیان کرد: سارکوئیدوز، براساس شدت عضو آسیب‌دیده، علائم و نشانه‌هایی متفاوت دارمد، ممکن است این علائم سال‌ها طول بکشد تا رفع شود، گاهی برخی علائم به طور ناگهان بروز کرده و به سرعت هم از بین می‌رود. در بیشتر افراد سارکوئیدوز با علائم مانند خستگی، تب، تورم غدد لنفاوی و کاهش وزن دیده می‌شود.


بیشتر بخوانید: بیماری که ریه را درگیر می‌کند/ افراد سیاه پوست بیشتر مراقب باشند


پورشمس درباره علل آن بااشاره به اینکه علت بروز سارکوئیدوز شناخته شده نیست، اظهار کرد: یک نظریه مبنی بر ایجاد بیماری در افراد مستعد از نظر ژنتیکی و دیگری تماس با برخی عوامل محیطی خاص است؛ اگرچه این عوامل خاص ناشناخته هستند اما بسیاری از ارگانیسم‌ها، شامل ویروس‌ها و باکتری‌ها، عامل احتمالی این اختلال معرفی شده اند. مواد شیمیایی غیر عفونی در محیط، شامل بریلیوم و آلومینیوم می‌توانند منجر به بیماری ریوی با ویژگی‌های مشابه با سارکوئیدوز شوند.


بیشتر بخوانید: بیماری که زنان را هدف می‌گیرد


 او درباره درمان این عارضه بیان کرد: در برخی بیماران، این عارضه بدون نیاز به درمانی خاص خود به خود بهبود پیدا می‌کند. افرادی که نیاز به درمان داشته باشند به آنها دارو‌های مناسب داده می‌شود که از رشد گرانولوم بکاهد.

متخصص ریه با اشاره به اینکه هدف از درمان، بهبود عملکرد ریه‌ها، کاهش علایم و پیشگیری آن است، اظهار کرد: درمان‌های رایج سارکوئیدوز ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند که این عوارض می‌تواند طیفی خفیف یا بسیار شدید و حتی خطرناک داشته باشد؛  پس بهتر است فوری به پزشک مراجعه کنید تا درمان آغاز شود البته، چون علت بیماری نامشخص است درمان اختصاصی و ریشه کن کننده وجود ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.