او ادامه داد: موقعیت قرارگیری این نقوش و سایر نقش برجسته های پیشتر شناسایی شده در استان کرمانشاه و کردستان عراق مدارکی از قدیمیترین مرز سیاسی دنیای باستان در سرزمین زاگرس و در اوایل هزاره دوم پیش از میلاد را نشان می دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه اظهار داشت: نقوش برجسته کشف شده جدید به دلیل قرارگیری در منطقه صعب العبور و واقع شدن در میان نیزارها باعث شده تا به امروز از چشم مردم دور بماند.
قادری بیان داشت: براساس منابع تاریخی درگیریهای فراوانی بین فرمانروایان بین النهرینی با ساکنان زاگرس نظیر لولوبی ها، گوتی ها، کاسی ها و مادها در این منطقه روی داده است.
او همچنین اظهار داشت: این اثر نقش پیروزی شاهی را نمایش میدهد که اسیری به زیر پای وی افتاده و آن شخص در حال التماس کردن نشان داده شده است در یکی از نقوش برجسته نمادهای مذهبی رایج در بین النهرین حجاری کرده اند. متاسفانه قسمتی از نقش در اثر زلزله سال ۹۶ دچار ریزش شده ولی قابل مرمت و ساماندهی است.
این مسئول یادآور شد: نقوش تقریبا مشابهی از این پادشاه قبلا در داخل سرزمین عراق و استان کرمانشاه با کتیبه شناسایی شده از همین رو با توجه به نظر کارشناسان این نقش می تواند متعلق به زمان همان پادشاه یعنی ایدین سین باشد.
او گفت: نقش مذکور توسط یکی از کارشناسان باستان شناس این اداره کل و با همراهی یکی از افراد محلی و بومی منطقه شناسایی و معرفی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در پایان اظهار داشت: این اداره کل درصدد ثبت ملی و اجرای برنامه ای مرمتی و حفاظتی است که به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری برنامه های خاصی را مدون نماید.
انتهای پیام/ز