خسرو درویشی افزود: بازگشت این پرنده، باعث شد رکورد تازهای در زمینه کسب اطلاعات بیولوژیک این گونه حاصل شود.
او ادامه داد: از تابستان سال ۱۳۸۲ تاکنون هر سال عملیات حلقهگذاری بر روی پرندگان مهاجر تابستان گذران استان بوشهر بدون وقفه اجرا شده و بیشترین تعداد حلقه به جوجههای پرستوهای دریایی کاکلی کوچک و پرستو دریایی پشت تیره (دودی) الصاق شده است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان بوشهر عنوان کرد: حلقه گذاری پرندگان به منظور شناخت بیشتر ویژگیهای زیستی و اکولوژیک آنها صورت میگیرد و اهدافی از جمله مشخص شدن سن و طول عمر پرندگان و همچنین تعیین مسیرهای مهاجرتی و تغذیهای و زادآوری آنها را میتوان از نتایج این فعالیتهای حلقه گذاری پرندگان برشمرد.
درویشی گفت: در طول این سالها در پی بازگیری تعدادی از این پرندگان اطلاعات مفیدی حاصل شده است که مهمترین آنها بازگیری یک قطعه پرستو دریایی کاکلی کوچک در جزیره اکیناوای ژاپن بود که حاکی از مسیر مهاجرتی بسیار طولانی این پرنده دارد.
او ادامه داد: پیش از این بیشترین رکورد سن مربوط به پرندهای بود که پس از گذشت ۱۰ سال از حلقه گذاری بازگیری شد، اما مشاهده جدید نشان میدهد با توجه به زمان حلقه گذاری در سال ۸۳ و بازگیری کنونی آن، تعدادی از این گونه به سن ۱۵ سال هم میرسند.
درویشی ابراز امیدواری کرد: در سالهای آینده اطلاعات بیشتری نیز از این پرندگان کسب شود که میتواند در مدیریت بهتر آنها موثر باشد.
انتهای پیام/ک