سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با نماز‌های دهه اول محرم ۹۸ آشنا شوید

در دهه اول محرم هم مانند سایر ماه‌های قمری، خواندن برخی نماز‌های مستحب توصیه شده است.

 به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امام حسین (ع) در محرم سال ۶۱ هجری قمری در جنگی نابرابر مقابل سپاه دشمن ایستادگی کردند.

مهم‌ترین هدف ایشان توجه به امر به معروف و نهی از منکر بود. یکی از زیباترین اعمال امام حسین (ع) و یارانشان خواندن نماز ظهر عاشورا با وجود حمله ناجوانمردانه دشمنان بود.

این امر نشان دهنده اهمیت به جا آوردن نماز است. علاوه بر نمازهای یومیه واجب، در دهه محرم هم مانند سایر ماه های قمری، خواندن برخی نمازها مستحب است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود:

با نمازهای ماه محرم آشنا شوید

نماز شب اول محرم: پیامبر (ص) درباره فضیلت به جا آوردن نماز شب اول ماه محرم می‌فرماید:کسى که در شب اول ماه محرم دو رکعت نماز در هر رکعت بعد از حمد، یازده مرتبه سوره توحید را خوانده و آن روز را روزه بگیرد، برایش موجب امنیت است و گویا تمام سال بر کار نیک مداومت داشته است.

نماز روز اول محرم: بر اساس روایتی امام رضا (ع) به نقل از پیامبر (ص) می فرمایند: روز اول محرم دو رکعت نماز بخوانید و بعد از فارغ شدن از نماز دست‌ها را بلند کنید و این دعا را سه بار بخوانید: «اللهم انت الا له القدیم و هذه سنة جدیدة فاسئلک فیها العصمة من الشیطان و القوة على هذه النفس الامارة بالسوء». بار الها تو خدایى! قدیم و جاودانى و این سال، سال نو است. از تو مى خواهم که از شیطان مصون بمانم و بر نفس اماره چیره شوم.

«سید در اقبال»  براى شب اول محرم چند نماز ذکر کرده اند:

نماز اول؛ صد رکعت، در هر رکعت حمد و توحید خوانده شود.

نماز دوم؛ دو رکعت، در رکعت اول حمد و انعام و در دوم حمد و یس خوانده شود.

نماز سوم؛ دو رکعت، در هر رکعت حمد و یازده توحید خوانده شود. در روایت است از حضرت رسول صلى الله علیه و آله که هر که در این شب این دو رکعت نماز را به جا آورد و صبحش را که اول سال است، روزه بدارد؛ مثل کسى است که تمام سال را مداومت به خیر کرده و در آن سال محفوظ باشد و اگر بمیرد به بهشت برود.

نماز شب دهم محرم؛ نمازهای زیادی برای شب دهم ذکر شده است؛

خواندن چهار رکعت نماز، در هر رکعت پنجاه بار سوره اخلاص و گفتن هفتاد مرتبه ذکر: سبحان اللّه و الحمد لله و لا اله الا اللّه و اللّه اكبر و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم دارای فضیلت بسیار است.

خواندن صد رکعت نماز، در هر رکعت یک حمد و سه مرتبه قُل هُوَاللّهُ اَحَدٌ و بعد از فراغت ذکر سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُلِلّهِ وَ لااِلهَ اِلا اللّهُ وَ اللّهُ اَکبَرُ وَ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ الْعَلِىِّ العَظیمِ هفتاد مرتبه و در روایت دیگر بعد از الْعَلِىِّ الْعَظیمِ، استغفار نیز ذکر شده است.

خواندن چهار رکعت نماز در آخر شب، در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه آیه الکرسى، توحید، فلق و ناس را بخواند و بعد از سلام خواندن صد مرتبه توحید فضیلت و ثواب بسیار دارد.

خواندن چهار رکعت نماز امام علی (ع) در شب عاشورا، در هر رکعت حمد و پنجاه مرتبه توحید خوانده شود. این نماز مطابق است با نماز امیر المومنین (ع) که فضیلت بسیار دارد و بعد از نماز ذکر خدا زیاد گفته و صلوات بسیار فرستاده شود. نمازگزار بر رسول خدا (ص) درود زیاد بفرستد و بر دشمنان لعن بسیار بگوید.

بر اساس روایات نماز شب عاشورا و روزهای اسارت حضرت زینب (س) نیز معروف هستند؛ حضرت زینب (س) با وجود تمام مشقت های شب عاشورا و دوران اسارت، نماز شب را فراموش نکردند. انتظار می رود بانوان و دختران به نیت ایشان در این ایام نماز شب را بخوانند.

انتهای پیام/

برچسب ها: نماز ، محرم 98
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.