به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت مسلم (ع) فرزند عقیل بن ابوطالب ، برادر زاده امام علی (ع) ، پسر عمو و از یاران امام حسین (ع) و سفیر مخصوص ایشان در قیام امام حسین (ع) بر ضد بنی امیه و یزید بود که در روز نهم ذی الحجه روز عرفه سال ۶۰هجری قمری در کوفه به شهادت رسید.
حضرت مسلم (ع) برای ارزیابی کوفه و وفاداری کوفیان به این شهر آمده بود ایشان در ابتدا با این باور که مردم کوفه بر عهد خود پا برجا هستند نامه ای به امام حسین (ع) نوشت و فرمود: مردم کوفه آمادگی لازم را برای قیام بر ضد یزیدیان را دارند و امام حسین (ع) به سمت کوفه رهسپار شد اما پس از مدت کوتاهی حضرت مسلم (ع) از خیانت کوفیان با خبر شد
.حضرت مسلم (ع) پنج روز در کوفه بود و در این مدت حدود هجده هزار نفر با آن حضرت (ع) بیعت کردند اما به محض اینکه عبیدالله از این ماجرا با خبر شد دستور داد که هر کس اطراف حضرت مسلم (ع) باشد و از او طرفداری کند را دستگیر می کند و می کشد. وحشت همه وجود مردم کوفه را فرا گرفت و حضرت مسلم (ع) را تنها گذشتند در شبی که حضرت مسلم(ع) نماز مغرب و عشاء را می خواندند با وجود اینکه جمعیت زیادی در مسجد کوفه بود اما حتی یک نفر در مسجد حضور نداشت ایشان به خانه پیر زنی به نام طوعه پناه برد ولی پسر آن پیر زن به طمع سکه های طلا حضرت مسلم (ع) را تحویل ماموران عبیدالله بن زیاد داد که ابن زیاد نیز حضرت مسلم بن عقیل (ع) را به شهادت رساند.
مظلومیت حضرت مسلم (ع) به دلیل خیانت کوفیان و تنها گذاشتن ایشان و تحویل دادن حضرت مسلم (ع) با وجود اینکه میهمان بودند بیانگر مظلومیت آن حضرت است و این مظلومیت در تاریخ اسلام و شیعه ثبت شد. به احترام مقام و منزلت ایشان در قیام امام حسین (ع) در روز عرفه و شب اول محرم ؛ خواندن و به جا آوردن روضه حضرت مسلم (ع) فضیلت زیادی دارد.
ماجرای فرستاده شدن حضرت مسلم (ع) به کوفه و پس از بیان بیعت کوفیان با نماینده امام حسین (ع)، مرثیه تنهایی در کوچههای کوفه و رفتن به خانه بانویی به نام طوعه، دستگیری، شیوه شهادت حضرت مسلم (ع) و آخرین سخنان ایشان بالای قصر عبیدالله با حالتی سوزناک برای حاضران بیان میشود. در این روضه از حضرت مسلم (ع) به عنوان اولین شهید واقعه کربلا یاد میشود به همین دلیل شب اول محرم به روضه ایشان اختصاص داده شده است، اما سالروز شهادت حضرت مسلم (ع) شب و روز عرفه است و روضه خوانده میشود.
انتهای پیام/
چون علی رو نشناختن