سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای اولین بار؛

مینی‌مغزهایی برای کمک به نوزادان نارس ساخته شد

دانشمندان برای اولین بار موفق به ساخت مینی مغزی شدند که امواجی شبیه مغز جنین‌ها و نوزادان نارس تولید می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو (UCSD) با کشت و رشد سلول‌های بنیادی و بررسی فعالیت و بیان ژن‌های آن‌ها آن پس از طی ۱۰ ماه، مغز کوچکی به اندازه یک نخود تولید کردند. هدف از ساخت مینی مغز‌ها مطالعه رشد اولیه مغز است.

مینی مغز‌های سه بعدی، معروف به "ارگانوئیدها" در مراحل بعدی بالغ می‌شوند و شبکه‌های سلولی متصل به هم را تشکیل می‌دهند و این همان مؤلفه مهمی است که به مغز‌های واقعی اجازه می‌دهد سیگنال‌های الکتریکی را به محیط اطراف خود ارسال کنند.

به گفته آلیسون موتری، زیست شناس مولکولی در UCSD و نویسنده این مطالعه جدید، با این طرح، یک قدم به مدلی که بتواند مراحل اولیه یک شبکه عصبی پیشرفته را ایجاد کند، نزدیکتر شده ایم.

تیم او چندین سال است که بر روی مینی مغز‌های سه بعدی کار می‌کند و در حال حاضر، مدل آن‌ها حدود یک میلیون برابر کوچکتر از مغز انسان بالغ است.

این مطالعه، که در مجله Cell Stem Cell منتشر شد، توسط همان گروه تحقیقاتی انجام شده است که قبلاً نشان داده بودند که قادر به رشد مینی مغز‌های انسان‌های نخستین (نئاندرتال) در آزمایشگاه هستند.
بیشتر بخوانید:  ساخت رباتی که از سکته مغزی جلوگیری می‌کند
به گفته این محقق؛ ارگانوئید‌های مغزی می‌توانند در درک رشد طبیعی سیستم عصبی انسان، مدل سازی بیماری‌ها، مطالعه تکامل مغز، غربالگری دارو‌ها و حتی برای مطالعات هوش مصنوعی کاربرد داشته باشند.
 
انتهای پیام/

اولین تجربه موفقیت آمیز محققان در ساخت مغز جنینی

برچسب ها: فناوری ، اخبار علمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.