او ادامه داد: مالاریا به عنوان یک بیماری واگیردار جان بسیاری از افراد را گرفته و اولین فوت ناشی از بیماری مالاریا در ۶۰ سال گذشته اتفاق افتاده است.
رئیسی تاکید کرد: بیماری مالاریا در گذشته شیوع زیادی در کشور داشته است به طوری که یک سوم جمعیت کشور یعنی ۵ میلیون نفر به دلیل رعایت نکردن مسائل بهداشتی و پیشگیرانه به این بیماری مبتلا شدهاند.
رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت بیان کرد: در سال ۹۶ تنها ۵۷ نفر به بیماری مالاریا مبتلا شدهاند و این آمار در سال ۹۷ تا پایان مرداد ماه به صفر رسیده است.
او افزود: در سالهای گذشته تعداد ۲۰۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به بیماری مالاریا در کشور فوت میکردند، اما در طی چند سال اخیر تنها ۲ نفر بر اثر عارضه مالاریا در طول سال فوت کردهاند.
رئیسی ادامه داد: بیماری مالاریا بیشتر در مناطق محروم و کمتر توسعه پیدا کرده شیوع پیدا کرده است و حذف بیماری مالاریا حتی در مناطق محروم به نوعی جهاد در حوزه سلامت محسوب میشود.
رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری مالاریا در تعدادی از کشورهای منطقه حذف شده، اما کشور ما به لحاظ جمعیت بالا و همسایگی با کشورهایی مانند افغانستان پاکستان و عراق مستثنی است، افزود: وسعت جغرافیایی و تنوع آب و هوایی باعث شده که مبارزه با این بیماری سخت شده باشد.
او گفت: کشورهایی مانند هند و بنگلادش و برخی کشورهای آفریقایی مالاریا خیز هستند و تبادل جمعیتی بین ایران و این کشورها بسیار زیاد است؛ به همین دلیل کنترل و حذف این بیماری سختتر از کشورهای منطقه است.
رئیسی بیان کرد: در پاکستان سالیانه ۱۲ میلیون نفر به بیماری مالاریا مبتلا میشوند و پس از سودان بیشترین ابتلا به عارضه مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به کشور پاکستان است.
رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت افزود: ایران در حدود یک هزار کیلومتر مرز آبی و خشکی با کشور پاکستان دارد و به دلیل تبادل جمعیت با کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان کنترل بیماری مالاریا در ایران بسیار سخت است.
او گفت: ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به عارضه مالاریا در کشور مربوط به مهاجران از افغانستان و پاکستان هستند و براساس بررسیهای انجام شده، بیشترین موارد ابتلا به بیماری مالاریا در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان مشاهده شده است.
بیشتر بخوانید: تردد غیرقانونی، اصلیترین مشکل در حذف مالاریا
رئیسی گفت: یکی از موفقترین برنامههای وزارت بهداشت حذف مالاریا در افق ۱۴۰۴ است که چند سال اخیر است با همکاری دفتر سازمان بهداشت جهانی و توسعه سازمان ملل در ایران سند مبارزه با مالاریا هم تدوین شده است.
رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت گفت: داروهای بیماری مالاریا در خانههای بهداشت به طور رایگان در اختیار مبتلایان قرار میگیرد.
انتهای پیام/