نیکلای ملادینوف، فرستاده سازمان ملل متحد در امور صلح خاورمیانه در نشست شورای امنیت درباره تحولات خاورمیانه گفت: «اوضاع در غزه شکننده است و تصمیم اسرائیل برای کاهش میزان سوخت، موجب کاهش تامین برق و کاهش خدمات در نوار غزه خواهد شد.»
ملادینوف افزود: «بحران بهداشتی در نوار غزه به وجود آمده است و ارائه خدمات درمانی و دارویی در نوار غزه کاهش یافته است.»
منصور العتیبی نماینده کویت در سازمان ملل گفت: «حملات اسرائیل و ادامه سیاست شهرک سازی و محاصره غزه، زندگی فلسطینیها را فلج کرده است.»
العتیبی افزود: «ما به صلح به عنوان گزینهای راهبردی پایبندیم. کشورهای عربی ابتکار صلح عربی را در سال ۲۰۰۲ بر اساس حقوق بین الملل و قطعنامههای بین المللی مبنی بر سرزمین در برابر صلح ارائه کردند و نمیتوان راه حل منازعه عربی اسرائیلی را بدون توجه به این اصول بین المللی که پیش از آن اشغالگری اسرائیل بر سرزمینهای فلسطینی و عربی -که از سال ۱۹۶۷ اشغال شده است- از جمله قدس شرقی و به رسمیت شناختن فلسطین و حقوق ملت فلسطین و تعیین سرنوشت و بازگشت آوارگان فلسطینی پذیرفت. اسرائیل باید از همه اقدامات خلاف مقررات و نقض حاکمیت لبنان بازگردد و به تعهدات خود پایبند باشد.»
نماینده روسیه در نشست شورای امنیت گفت: «فعالیتهای شهرک سازی اسرائیل و تنش در نوار غزه برای ما بسیار نگران کننده است و موجب وخامت اوضاع در منطقه خواهد شد.»
وی افزود: «نادیده گرفتن حقوق فلسطینیها در تشکیل کشور خودشان موجب تشدید تنش و افزایش خشونت و تندروی خواهد شد. زمان آن رسیده است که کمیتهای از شورای امنیت به سرزمینهای اشغالی برود تا اوضاع را ارزیابی کند.»
نماینده روسیه اضافه کرد: «گفتوگوی مستقیم به حل مشکلات و تحقق راه حل پایدار در خاورمیانه کمک خواهد کرد.»
نماینده روسیه گفت: «حمله به جنوب لبنان بسیار نگران کننده است و ما درباره چنین اقداماتی هشدار داده بودیم.»
نماینده انگلیس در سازمان ملل گفت: «ما درباره تحولات غزه احساس نگرانی میکنیم. ما به حمایت از آنروا پایبندیم و از اسرائیل میخواهیم شهرک سازی در کرانه باختری را متوقف کند.»
وی درپایان گفت: «ما درباره تخریب مستمر خانههای فلسطینیها به شدت نگرانیم و آن را تهدیدی برای امنیت و ثبات در منطقه میدانیم. درباره تنش در جنوب لبنان نیز ابراز نگرانی میکنیم و از همه طرفها میخواهیم خویشتن دار باشند.»
انتهای پیام/