سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکسن چهار ظرفیتی آنفلوآنزا بزنیم یا سه ظرفیتی؟ +بهترین زمان تزریق

یک فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، همزمان با آغاز فصل سرماست.

مسعود مردانی فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: مناسب‌ترین زمان تزریق این واکسن اواخر شهریور و اوایل مهرماه است، البته این زمان به برودت هوا بستگی دارد، به طوری که اگر هوا گرم باشد، می‌توان این واکسن را هم دیرتر تزریق کرد.

او بیان کرد: از زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا تا ۲ ماه پس از آن، بیشترین میزان آنتی‌بادی در بدن ترشح می‌شود، بنابراین در این مدت، بدن در برابر آنفلوآنزا ایمن است.


بیشتر بخوانید: آنفولانزا؛ بیماری که بی‌صدا جانتان را می‌گیرد/ عفونت­‌های باکتریایی را دست کم نگیرید


انواع واکسن‌های آنفلوآنزای موجود در بازار

این عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا افزود: اکنون ۲ نوع واکسن سه و چهارظرفیتی آنفلوآنزا در بازار موجود است، این ۲ نوع واکسن نسبت به هم برتری ندارند، ولی در واکسن چهارظرفیتی یک نوع ویروس بیشتر است، بنابراین افرادی که در معرض خطر هستند، بهتر است که از نوع چهارظرفیتی استفاده کنند.

چه افرادی باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند؟

مردانی تزریق واکسن آنفلوآنزا را برای افراد چاق که شاخص توده بدنی آن‌ها بالاتر از ۴۰ است، زنان باردار، اشخاصی که به اختلالات قلبی و عروقی دچار هستند به ویژه کسانی که بالای ۶۰ سال هستند، بیماران دیابتی که برای کنترل قند خونشان انسولین تزریق می‌کنند، افرادی که به نقص سیستم ایمنی بدن مبتلا هستند مانند اشخاص HIV مثبت و کودکان بین ۶ ماه تا ۶ سال ضروری دانست و تاکید کرد: این افراد باید یک بار در سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.


بیشتر بخوانید: همه آنچه درباره آنفلوآنزا باید بدانید +راهکارهاى درمانى و زمان استفاده از واکسن


او افزود: افرادی که به علت ابتلا به بیماری‌های بدخیم مانند سرطان، لوسمی (سرطان خون) و لنفوم، شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی می‌شوند یا اینکه تحت درمان با دارو‌های سرکوب‌گر سیستم ایمنی قرار می‌گیرند. مبتلایان به بیماری‌های صعب‌العلاج مانند روماتیسم که باید دارو‌هایی مانند آسپرین را به مدت طولانی مصرف کنند، بیماران پیوندی و دیالیزی، پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان مرتبط با رشته پزشکی هم باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.