سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آماده افتتاح بودن ۱۷ طرح اقتصادی مهم در کرمان

استاندار کرمان گفت: در حال حاضر ۱۷ پروژه با ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این استان آماده افتتاح است و امیدواریم به زودی و با حضور مسئولان کشوری شاهد افتتاح آن‌ها باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدجواد فدائی استاندار کرمان گفت: کارخانه تولید اسید سولفوریک سرچشمه، کارخانه تولید آهن اسفنجی بافت، کارخانه پودر طلای فاریاب، کارخانه فولاد سازی جهان فولاد سیرجان و واحد تولید اکسیرن جهان فولاد سیرجان از جمله پروژه‌های قابل افتتاح در استان کرمان است.

او ضمن گرامیداشت هفته دولت، یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر را گرامی داشت و گفت: در طول فعالیت دولت تدبیر و امید در استان کرمان میزان تجارت خارجی استان با رشد ۱۰۰ درصدی روبرو بوده و صادرات استان از ۱.۲ میلیارد دلار به ۲.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.

فدایی با اشاره به اینکه از سال ۹۲ تاکنون میزان ثبت آثار جهانی در استان کرمان سه و نیم برابر رشد داشته است، اظهارداشت: در این مدت تعداد شاغلان استان ۱۶ درصد افزایش داشته و از ۷۳۳ هزار نفر به ۸۵۲ هزار نفر رسیده است.

استاندار کرمان به رشد ۷۶ درصدی مراکز اقامتی نیز اشاره و بیان کرد: طی فعالیت دولت تدبیر و امید، تعداد این مراکز از ۵۸ باب به ۱۰۲ باب در استان افزایش یافته است.

فدائی با اشاره به اینکه تعداد گردشگران خارجی استان کرمان نیز از ۱۲ هزار نفر در سال ۹۲ به بیش از ۵۷ هزار نفر در سال ۹۷ افزایش یافته است، ادامه داد: مرمت آثار ثبتی استان کرمان نیز در دولت تدبیر و امید از ۱۵۰ اثر به ۳۰۰ اثر رسیده و تعداد مراکز بوم گردی نیز ۴۵ برابر رشد داشته و از ۷ باب به ۳۲۰ باب رسیده است.

او اظهار کرد: تعداد بنا‌های تاریخی که به منظور بهره وری، انجام کار‌های اقتصادی و توسعه اشتغال به بخش خصوصی واگذار شده از سه اثر به ۲۵ اثر افزایش یافته است.

استاندار کرمان تصریح کرد: در مدت فعالیت دولت تدبیر وامید میزان سطح زیرکشت با آبیاری نوین ۶۰ درصد افزایش داشته از ۸۹ هزار هکتار به دو هزار و ۱۴۳ هزار هکتار رسیده و در کنار آن شاهد توسعه ۶۰ درصدی کشت‌های گلخانه‌ای نیز بوده ایم.

فدائی ادامه داد: در این مدت سطح زیرکشت دانه‌های روغنی از ۳۶۰ هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار توسعه یافته و تعداد روستا‌های گازدار نیز ۴۵ درصد رشد داشته است.

 اوگفت: در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید احداث بزرگراه‌ها ۲۹ درصد، ایجاد راه‌های روستایی ۳۰ درصد و ارزش افزوده صنعت ۵۴ درصد رشد داشته است.

فدایی با اشاره به اینکه تولید مس کاتد در استان کرمان از سال ۹۲ تاکنون ۶۱ درصد رشد داشته و از ۲۵۰ هزار تن به ۴۰۲ هزار رسیده است، گفت: میزان تولید کنسانتره سنگ آهن نیز از ۱۲.۵ میلیون تن به ۲۴.۵ میلیون تن افزایش یافته است.

استاندار کرمان از رشد ۴۱ درصدی استخراج معادن در استان کرمان طی مدت فعالیت دولت تدبیر و امید خبر داد و افزود: تولید گندله سنگ آهن نیز با رشد سه برابری از ۵ میلیون تن به ۱۵ میلیون تن رسیده است.

فدائی با اشاره به اینکه تولید برق استان کرمان نیز در این مدت ۱.۵ برابر شده است، گفت: در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید هیچ نیروگاه خورشیدی در استان کرمان وجود نداشته، اما در حال حاضر ۳۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان کرمان وجود دارد.

او با بیان این مطلب که تعداد مراکز درمانی استان کرمان نیز از سال ۹۲ تاکنون ۲۶ درصد و تعداد بیمارستان‌ها نیز ۱۷ درصد رشد داشته است، گفت: میانگین رشد تعداد بیمارستان‌ها در کشور ۹ درصد بوده و استان کرمان در این حوزه از استان‌های برتر کشور بوده است.

فدایی افزود: در دولت تدبیر و امید سرانه سپرده گذاری در بانک‌ها به ۷۴ میلیون ریال و تسهیلات پرداختی از ۲۴ میلیون ریال به ۴۶ میلیون ریال رسیده و تعداد شاغلان بخش معدن ۲۳ درصد رشد داشته است.

نماینده عالی دولت در استان کرمان، سرمایه گذاری برای رونق تولید موضوع اشتغال و رفع بیکاری را از اولویت‌های استان و کشور برشمرد و ادامه داد: در سال گذشته بر اساس آمار سامانه رصد با ایجاد ۴۱ هزار و ۷۰۹ شغل ۱۲۴ درصد هدفگزاری‌های انجام شده، محقق شد.

فدائی با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح کارورزی، دو هزار و ۲۱۵ کارورز به ۹۶۷ واحد پذیرنده معرفی شده اند تا برای ورود به بازار کار آماده شوند، گفت: در حوزه ایجاد اشتغال‌های خرد، خود اشتغالی و اشتغال خانگی در سال گذشته کار‌های خوبی انجام شده و با پرداخت ۱۵۶ میلیارد تومان با نرخ ۴ درصد، برای بیش از ۱۱ هزار نفر شغل ایجاد شده است و پرداخت تسهیلات در این حوزه‌ها در سال جاری نیز ادامه دارد.

او با بیان اینکه در سال گذشته برای بیش از ۶ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد اشتغال ایجاد شده است، عنوان کرد: امسال ایجاد ۱۲ هزار شغل برای افراد تحت پوشش کمیته امداد را در برنامه داریم که مشکل موجود برای ایجاد اشتغال این افراد این است که تضمین‌های مورد نظر بانک را ندارند و برای حل این مشکل تصمیم گرفته شده که صندوق ضمانت با همکاری برخی بانک‌ها و شرکت مس ایجاد شده و امیدواریم در این راستا گام‌های خوبی برداشته شود.

فدایی بیان کرد: از محل صندوق توسعه ملی بنا به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبالغی در کشور به اشتغال روستایی و عشایری اختصاص یافته که در این زمینه در استان کرمان ۳۲۸ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۶ درصد پرداخت شده و بر این اساس برای بیش از ۶ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است و استان کرمان در این زمینه رتبه هفتم کشوری را به خود اختصاص داده است.

او  ادامه داد: با توسعه اشتغال در حوزه روستا‌ها از مهاجرت روستائیان به شهر‌ها و سایر مسائل از جمله حاشیه نشینی نیز جلوگیری می‌شود.
استاندار کرمان گفت: به منظور افزایش تولید و کمک به واحد‌های راکد و نیمه راکد به ۶۰ طرح ۵۰ میلیارد تومان از تسهیلات فراگیر پرداخت شد که هزار و ۱۲۷ شغل در این رابطه ایجاد شده و ۹۶۱ میلیارد تومان نیز از رونق تولید و منابع مستقیم بانکی به ۳۰۷ طرح پرداخت شده که در ایجاد اشتغال و توسعه واحد‌های تولیدی نقش به سزایی داشته است.

فدائی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، اظهارداشت: در این راستا در دوم فروردین ماه سال جاری نامه‌ای با شش محور برای تحقق رونق تولید در دستگاه‌ها ارسال شد تا در این شش محور برنامه‌های خود را اعلام و پیگیری کنند که فعال کردن واحد‌های راکد و نیمه راکد، افزایش تولید واحد‌های موجود، اتمام واحد‌های نیمه تمام، ایجاد واحد‌های جدید متناسب با مزیت‌های موجود در استان، توسعه صادرات و راه اندازی شرکت‌های دانش بنیان از جمله این محور‌ها بوده است.

اواظهار کرد: برنامه‌های رونق تولید در استان کرمان طی سال جاری با جدیت در محور‌های پیش بینی شده ادامه می‌یابد.

فدائی یادآور شد: در سال گذشته ۳۰ واحد نیمه راکد و راکد فعال شده اند و در زمینه تامین مالی این واحد‌ها برنامه ریزی شده که برخی موسسات اقتصادی غیر بانکی درصدی از سهام این واحد‌ها را خریداری کرده و بابت خرید این سهام، نقدینگی به این واحد‌ها اضافه شود تا تولید خود را از سر بگیرند.

استاندار کرمان گفت: در قالب یک طرح جدید در استان کرمان، تلاش شده تا خیرانی که درصدد انجام کار‌های خیر هستند؛ سهام برخی از واحد‌های نیمه راکد و راکد که اقتصادی هستند و تولید آن‌ها سودآور است را خریداری کنند تا این واحد فعال شده و سود حاصل از راه اندازی این واحد‌ها صرف سایر امور خیر از جمله ساخت مدارس، بیمارستان‌ها و ... شود که این طرح، باب جدیدی برای رونق تولید است.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه صادرات در استان، گفت: اقدامات متعددی از جمله ایجاد پایانه صادراتی جیرفت پیگیری شده که امیدواریم به زودی به بهره برداری برسد که با راه اندازی پایانه صادراتی جیرفت بخش زیادی از تولیدات این منطقه صادر خواهد شد و با صادرات این محصولات شاهد رونق تولید به ویژه در بخش کشاورزی و تولیدات گلخانه‌ای خواهیم بود.

استاندار کرمان به موضوع توسعه فعالیت‌های معدنی در استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: درحوزه اکتشافات معدنی در استان کرمان عقب هستیم و اکتشافات انجام شده دراین استان مربوط به سال‌های گذشته است که در این زمینه جلسات مختلفی برنامه ریزی شده تا توسعه اکتشافات معدنی را در استان داشته باشیم.

فدائی ادامه داد: قرار شده که پژوهشگاه مربوط به اکتشافات معدنی در دانشگاه باهنر ایجاد شود و در کنار آن مواردی که موجب کندی کار در صدور مجوز‌های مربوط به اکتشاف در پهنه‌های معدنی می‌شود نیز پیگیری و رفع شود.

او مشکلات معادن موجود را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی معادن از جمله معادن ذغالسنگ استان کرمان مشکل دارند و در جلسه اخیر شورای معادن تصمیمات خوبی گرفته شده است و امیدواریم بخشی از مشکلات آن‌ها حل شود.

استاندار کرمان به تکمیل زنجیره تولید به منظور افزایش ارزش افزوده محصولات معدنی نیز اشاره و بیان کرد: چرخه فولاد در استان کرمان کامل شده است و در سال گذشته واحدگندله سازی بوتیای مدیکو با تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن و اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر، فولاد سازی میدکو سیرجان با ظرفیت یک میلیون تن و ایجاد ۶۰۰ شغل جدید، آبگیری از باطله در سنگ آهن جلال آباد با اشتغال مستقیم ۵۵ نفر، واحد کنسانتره سنگ آهن ۶۰۰ هزار تنی شرکت فکور صنعت با ایجاد شتغال مستقیم برای ۱۹۰ نفر، واحد تولید مس کاتد در جیرفت با سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد تومان و ۲۰۰ اشتغال مستقیم، رینگ آلومینیوم پارس و خط تولید خودروسازان در ارگ جدید بم راه اندازی شده است.

فدائی جلب سرمایه گذاری را از موضوعات مهم استان کرمان برشمرد و گفت: باید شرایطی را ایجاد کنیم که افراد توانمند در راه اندازی واحد‌های تولیدی به ایجاد این واحد‌ها ترغیب شوند و برای تسریع در سرمایه گذاری و کمک به سرمایه گذاران پنجره واحد سرمایه گذاری ایجادشده است تا فرد سرمایه گذار برای دریافت استعلامات مورد نیاز از دستگاه‌های مختلف، به یک جا مراجعه کرده و تمام موافقت‌ها را در همان جا و در کمترین زمان ممکن دریافت کند.

او گفت: کار پنجره واحد اقتصادی استان از مدت‌ها قبل آغاز شده، اما با وجود برخی مشکلات، تغییراتی در ساختار آن ایجاد شده و از این پس این پنجره واحد با ساختار جدید به فعالیت خود ادامه خواهد داد و سرمایه گذاران در فرصت کوتاهی مجوز‌ها را دریافت می‌کنند که این امر به بهبود فضای کسب و کار و توسعه ایجاد واحد‌های تولیدی کمک خواهد کرد.

استاندار کرمان در ادامه گفت: یکی از اقدامات خوب انجام شده در سال گذشته این بود که برخی پروژه‌های عمرانی و شهری استان را با سرمایه گذاری بخش خصوصی دنبال کرده ایم تا بخش خصوصی از منافع این پروژه‌ها برای اجرای پروژه‌های خود استفاده کند که نمونه این اقدام، اجرای طرح فاضلاب شهر‌های کرمان، زرند و سیرجان توسط شرکت میدکو بوده است که این شرکت با دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای اجرای این پروژه از پساب آن برای پروژه فولاد استفاده می‌کند.

انتهای پیام/ی

چرخه فولاد در استان کرمان کامل شده است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.