وی درباره سطح مسابقات این دوره نسبت به ادوار گذشته گفت: سطح مسابقات در رشته حفظ کل بسیار خوب بود و در رشته قرائت که تا الان ۱۲ نفر به تلاوت پرداختند، تلاوتها خوب و رقابت بین متسابقان نزدیک است.
ربیعیان به شیوه برگزاری مسابقات طی دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقه هم به صورت استودیویی که دوسال است با آن روبهرو هستیم و هم در سالن، با حضور مخاطبان مطلوب است . هرکدام ویژگیهای خوب خود را دارند. در فضای استودیویی متسابق آرامش و وقت بهتر و بیشتری برای اجرای خود دارد و مردم نیز در زمان پخش برنامه میتوانند با شیوه داوریها بهتر آشنا شوند. بیان نکات برای متسابقانی که قصد شرکت در مسابقات را دارند، نیز اتفاق خوبی است و به برنامه رنگ و بوی آموزشی میدهد؛ اما تلاوت در حضور مردم نیز مزایای خود را دارد. متسابق از تشویق و روحیه مستمع بهره میبرد و هیجان خاصی بر فضا حکمفرماست؛ تجربه نشان داده شاید در این مرحله رقابتها با استقبال مواجه نشود و سالن خالی از جمعیت شود، اما این شیوه جدید که مرحله مقدماتی استودیویی برگزار میشود و فینال مثل سابق با حضور مردم است بهترین حالت برگزاری مسابقه است.
این قاری و داور مسابقات قرآن درباره جوانگرایی در چینش داوران گفت: یکی از بهترین کارهایی که در انتخاب داوران صورت گرفته جوانگرایی است. همراهی و مشورت قاریان پیشکسوت و جوان با یکدیگر مطلوب است. داوری در بعضی رشتهها کمی با سلیقه داور ارتباط دارد و تعویض و به روز شدن داوران میتواند از این اعمال سلیقه جلوگیری کند.
وی در پایان گفت: در برخی بخشها مانند صوت و لحن، تجوید و وقف احتمال اعمال سلیقه بیش از سایر بخشهاست؛ مثلاً دو داور نحوه تلفظ حرف "ض" را با اینکه مخرج مشخص شدهای دارد، اما با سلیقه شخصی میسنجند و افزایش تعداد داوران، تسلط به آییننامه، تنوع در چینش داوران و استفاده از داوران جوان میتواند این اعمال سلیقه را کاهش دهد.
انتهای پیام/