یکی از روشهایی که در سالهای اخیر در این دشتها به کار گرفته شده، کشت انتظاری محصول سیب زمینی است و محقق و عضو هیات علمی کارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کردستان در بازدید وزیر علوم تحقیقات و فناوری از این مزارع گفت: در این شیوه کشت ۳۰ تا ٥۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی میشود.
فرزاد حسین پناهی افزود: در کشت انتظاری سیب زمینی خاک ورزی و تبخیر آب انجام نمیگیرد و عملکرد برداشت سیب زمینی در این روش نسبت به روش سنتی و قدیمی ۱۰ تن بیشتر است
او با بیان اینکه امسال ششمین سالی است که ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیب زمینی توسط دانشگاه کردستان اجرا میشود، اضافه کرد: به دلیل کشت این محصول در فصل پاییز، بخشی از آب مورد نیاز از منابع آب سبز (آب حاصل از بارش باران و برف) تامین و منجر به صرفه جویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی مصرف آب میشود.
او با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری این نوع کشت متعلق به دانشگاه کردستان است، افزود: این طرح، چون از منابع آب سبز استفاده میکند، فشار وارده بر منابع آبهای زیرزمینی را نیز کاهش میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان اظهار داشت: سیب زمینی جز محصولات آببر است و با این کار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد در نتیجه کشاورزان با مصرف ۵ تا ۷ هزار متر مکعب آب در هکتار، میتوانند کشت را به عمل بیاورند.
بازدید از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کردستان در دهگلان، حضور در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، کلنگ زنی دو پروژه جدید، جلسه با اعضای شورای دانشگاه و بازدید از پروژه دانشکده صنایع و معادن قروه از برنامههای سفر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان کردستان است.
انتهای پیام/ت