سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراقب سردرد‌های عروقی در فصل گرما باشید / علل بروز سردرد‌های تابستانی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سردرد در تابستان عللی گوناگون دارد که با رعایت نکاتی می‌توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد.

احسان شریفی‌پور متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انواع سردردها اظهار کرد: سردرد‌ها به ۲ نوع اولیه و ثانویه تقسیم‌بندی می‌شوند که سردرد‌های اولیه خوش‌خیم بوده و به راحتی درمان می‌شوند و سردرد‌های ثانویه نشان دهنده اختلال یا بیماری در بدن هستند و باید جدی گرفته شوند.

مهم‌ترین علائم خطر سردرد‌ها که باید به آنها توجه کنیم

او بیان کرد: سن بالای ۵۰ سال، سردرد‌های شدید با الگو‌های جدید، سردرد‌های مسافرتی و ناشی از ضربه به سر، سردرد‌های همراه با تب، لرز و علائم سیستمیک یا اختلالات نورولوژیک مانند افت هوشیاری یا ضعف بدن، سردرد‌های در انتهای دوران بارداری یا اوایل دوران شیردهی و آنهایی‌که نشان دهنده افزایش فشار داخل مغز باشند، از مهم‌ترین علائم خطر سردردها هستند.

سردردهایی که ناشی از افزایش فشار داخل مغز هستند با وارد آمدن فشار به بدن مانند سرفه کردن بیشتر می‌شوند که از جمله این سردردها می‌توان به سردردهای صبحگاهی اشاره کرد که فرد به علت این عارضه از خواب بیدار می‌شود.


بیشتر بخوانید: ۴ عامل "سردرد" در تابستان


شریفی‌پور افزود: سردرد‌های اولیه می‌توانند به شکل سردرد‌های میگرنی، تنشی و خوشه‌ای بروز پیدا کنند، از انواع سردرد‌هایی که در تابستان بیشتر شایع هستند، می‌توان به سردرد‌های عروقی خطرناک اشاره کرد، این نوع سردرد‌ها اغلب بر اثر کم‌آبی (دهیدراسیون) بدن ایجاد می‌شوند البته افرادی که زمینه ایجاد لخته در رگ‌هایشان را داشته، آمپول‌های ضدبارداری تزریق یا دارو‌های ضدبارداری مصرف کرده باشند، بیشتر مستعد سردرد‌های عروقی از نوع ترومبوز ورید‌های مغزی هستند که مبتلایان به این نوع سردرد باید در اولین فرصت به بیمارستان مراجعه و دارو‌های ضدانعقاد را زیر نظر پزشک مصرف کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم تأکید کرد: از انواع دیگر سردرد‌های تابستانی می‌توان به سردرد‌های مسافرتی اشاره کرد، افرادی که به میگرن ساکت یا خاموش مبتلا هستند در مسافرت به علت اینکه بیشتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند یا اینکه به کم‌خوابی دچار می‌شوند، سردرد‌های مسافرتی در آنها بروز پیدا می‌کند، برای پیشگیری از این نوع سردرد‌ها افراد باید تا حد امکان شب‌ها رانندگی نکنند، مایعات به اندازه کافی بنوشند و هنگامی که در معرض نور خورشید هستند، از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند.


بیشتر بخوانید: علت "سردرد‌های تابستانه" را در نوشیدنی سرد جستجو کنید


او تصریح کرد: سردرد‌های ناشی از عفونت‌های محل مسافرت (بیماری‌های بومی یا اِندمیک) دسته‌ای دیگر از سردرد‌ها هستند که در تابستان بیشتر اتفاق می‌افتند، افراد هنگام مسافرت وقتی به محلی می‌روند که عفونت ویروسی یا باکتریایی در آنجا شایع است یا در محیطی کثیف اقامت می‌کنند، در معرض ابتلا به سردرد قرار می‌گیرند.

شریفی‌پور گفت: در تابستان سردرد‌های میگرنی به علت نور شدید خورشید اغلب تشدید می‌شود، برای جلوگیری از بروز این نوع سردرد‌ها افراد باید هنگام اوج تابش نور خورشید در معرض آفتاب قرار نگیرند و هنگامی که در فضای باز هستند از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند.

او یادآوری کرد: افرادی که در تابستان به سردرد دچار می‌شوند، باید نخست به میزان کافی مایعات بنوشند و استراحت کنند سپس در صورتی که سردردشان رفع نشد، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند، سردرد‌هایی که بیش از ۱۲ ساعت از شروع آن گذشته و قطع نشده باشد هم باید جدی گرفته شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.