سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت ۵ بیمارستان در جنوب‌ سیستان وبلوچستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر از پیش بینی ساخت بیمارستان در شهرستان بزمان، اسپکه، پلان، زرآباد و کلات سرباز در افق ۱۴۰۴ این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمد مهران امینی فرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر  اظهار داشت: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان استانی پهناور است و در ۳ شهرستان ایرانشهر، زاهدان و زابل حوزه مدیریتی دارد دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر از ۲۰ شهرستان استان ۱۰ شهرستان را با جمعیتی حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: در حال حاضر حوزه بهداشت دانشگاه علوم علوم‌پزشکی ایرانشهر با ۱۲۹ مرکز خدمات جامع سلامت، ۵۰۸ خانه بهداشت، پنج پایگاه مراقبت مرزی، ۳۱ پایگاه سلامت، ۲۱ تسهیلات زایمانی و ۴۵۷ پزشک و دندانپزشک خدمات پیشگیری و بهداشتی را به شهروندان ارائه می‌دهد.

او ساخت ۴۰۰ مرکز جامعه سلامت، پایگاه بهداشتی و خانه بهداشت مصوب در آینده را از برنامه‌های مهم دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بیان کرد و افزود: اهمیت خانه‌های بهداشت در رابطه با کنترل بیماری ها، واکسیناسیون و مراقبت از مادران باردار بسیار زیاد است به همین دلیل باید خانه‌های بهداشت در این حوزه ارتقا پیدا کند.

امینی فرد عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر به نوعی مرز دار سلامت در استان به شمار می‌رود چراکه این دانشگاه حدود ۶۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی با کشور‌های پاکستان و کشور‌های حوزه سواحل مکران دارد.

او ادامه داد: این دانشگاه از ورود بیماری‌ها از سمت کشور پاکستان جلوگیری می‌کند با توجه به اینکه یکی از برنامه‌های جدی حوزه سلامت در کل کشور کنترل انتقال بیماری‌های واگیردار از کشور‌های دیگر به سطح کشور است این دانشگاه در کنترل بیماری‌های واگیر مانند تب کریمه کنگو، مالاریا، سیل، ایدز و ... تاکنون توانسته بسیار موفق عمل کند و در این زمینه گام‌های مثبت و خوبی بردارد.

او با اشاره به اینکه بیماری مالاریا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر کاملاً تحت کنترل قرار گرفته است تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون هیچ مورد ابتلا به بیماری مالاریا در حوزه تحت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشاهده نشده و می‌توان گفت موارد وارده این بیماری به این حوزه صفر بوده است.

امینی فرد گفت: با توجه به اینکه در کشور پاکستان نظام مراقبتی مانند ایران وجود ندارد به همین دلیل تعداد مبتلایان به بیماری مالاریا در کشور پاکستان بسیار زیاد است که خوشبختانه این طرف مرز این بیماری به خوبی کنترل شده همچنین تب کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین انسان و دام به شمار میرود و از طریق دام‌های آلوده از کشور پاکستان نیز وارد می‌شود در حال حاضر در شرایط کنترل شده به سر می‌برد.

او  در مورد کتترل بیماری ایدز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: در شهرستان‌های پیشین، چابهار و کنارک تاکنون بیماریابی بسیار خوبی در این زمینه انجام شده که در همین راستا سال گذشته توانستیم رتبه دوم کشور را در رابطه با بیماریابی ایدز به دست بیاوریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: شاخص دسترسی مردم به پزشک در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در طرح تحول سلامت از ۳۰ هزار نفر یک پزشک به ۵ هزار نفر یک پزشک رسیده است.

او  از پیش بینی ساخت بیمارستان در شهرستان بزمان، اسپکه، پلان، زرآباد و کلات سرباز در افق ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: راه اندازی بزرگترین ساختمان مرکز مدیریت و حوادث و فوریت‌های پزشکی استان در ایرانشهر، راه اندازی اولین سرای سمن‌های سلامت کشور، بازسازی و نوسازی اتاق عمل بیمارستان خاتم الانبیا ایرانشهر، خرید و تجهیز سی تی اسکن بیمارستان نیکشهر، کلینیک تخصصی ایرانشهر نیکشهر، کلینیک تخصصی چابهار، مرکز غربالگری سرطان ایرانشهر نیکشهر، بلوک زایمانی نیکشهر و سرباز نیز از مهمترین پروژه‌های اجرا شده در یک سال اخیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خاطرنشان کرد: در طرح ملی کنترل فشار خون که همزمان در سطح کشور انجام شد خوشبختانه ۹۸ درصد از جمعیت هدف دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر غربالگری شدند که از این میزان ۴۰ هزار نفر بیمار دارای فشار خون بالا بودند.

او  گفت: نخستین آشیانه اختصاصی بالگرد اورژانس هوایی جنوب شرق کشور که یکی از پیشرفته‌ترین و مجهزترین بالگرد‌های موجود در کشور است با اعتباری بیش یک میلیارد تومان تا یک ماه آینده در ایرانشهر راه‌اندازی می‌شود.

انتهای پیام/ع 

ساخت ۴۰۰ مرکز جامعه سلامت، پایگاه بهداشتی و خانه بهداشت در سیستان وبلوچستان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.